Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Καφεμαντεία: Να σου πω τον καφέ;

Από γενιά σε γενιά πολλές γιαγιάδες, σαν αρχαίες Πυθίες, μεταφέρουν τις πληροφορίες που αφορούν το μέλλον του ενδιαφερόμενου, παρατηρώντας το φλυτζάνι του καφέ!

Άραγε τι βλέπουν στον πυθμένα του φλιτζανιού; Πως είναι δυνατό η πορεία της ζωής να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις;

Τι έλεγαν οι γιαγιάδες μας για την καφεμαντεία

Η ποικιλία των σχημάτων, η καθαρότητά τους, η θέση τους και η ερμηνεία τους αποτελούν έναν γρίφο που λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως να τον αποκωδικοποιήσουν.

Για να λειτουργήσει το διαισθητικό κομμάτι του εγκεφάλου, το οποίο βρίσκεται στο δεξί ημισφαίριο, κρατάμε με το αριστερό χέρι το φλιτζάνι που παίρνει το ρόλο της γυάλινης σφαίρας. Οι επιθυμίες μας ενεργοποιούνται και τοποθετούν το δικό τους λιθαράκι στο κατακάθι, προκειμένου να αλλάξουν το παρελθόν και να επέλθει ευημερία στο παρόν και μέλλον. Οι οιωνοί έρχονται στην επιφάνεια και καταγράφονται σε ένα κομμάτι χαρτί. Οι προφητείες επιβεβαιώνονται και ο μεταφυσικός μαντικός τρόπος καθιερώνεται.

Όταν η “καφετζού” δεν βρίσκεται σε ευχάριστη διάθεση ή πενθεί, δεν μπαίνει στη διαδικασία να ρίξει ούτε μια ματιά στο τζελβέ (=κατακάθι) για να μην μεταφέρει αρνητική ενέργεια. Οι χρησμοί αναφέρονται σε γεγονότα που θα πάρουν σάρκα και οστά τους επόμενους πέντε μήνες. Στο τέλος της μαγικής τελετουργίας δεν αναφέρεται η λέξη ευχαριστώ, για να μην ανατραπούν τα όσα ειπώθηκαν στη προσωπική επαφή των δυο ατόμων.

Μία βασική προϋπόθεση για να “ισχύσει η καφεμαντεία”

Υπάρχει όμως μία βασική προϋπόθεση για να έχουν “ισχύ” τα όσα φαίνονται στον πάτο του φλυτζανιού: να μην δοθεί υλικό αντάλλαγμα για την “ανάγνωση του”! Οποιαδήποτε συναλλαγή -χρηματική ή άλλη- ακυρώνει κάθε “μαντεία”!! Η “τέχνη της καφεμαντείας” πρέπει να προσφέρεται αφιλοκερδώς, όπως το ξεμάτιασμα, λέγανε οι γιαγιάδες μας ! Αλλιώς η “διαισθητική ικανότητα”, πάει περίπατο δίνοντας τη θέση της σε στυγνή εκμετάλλευση των θυμάτων!!

Μια λεπτομέρεια που οι “επαγγελματίες καφετζούδες”, προτιμούν να αποσιωπούν και “ξεχνούν” να την αναφέρουν!! Στην εποχή της ανεπτυγμένης τεχνολογίας αυτή η οδός, για την ανακάλυψη του “τι μέλλει γενέσθαι” αποτελεί ένα είδος δεισιδαιμονίας. Εμείς σας δίνουμε εδώ την ερμηνεια που έδιναν οι γιαγιάδες στα σχήματα που έβλεπαν μέσα στον πάτο του φλυτζανιού, αλλά σας τονίζουμε ότι – κατά την παράδοση- δεν αρκεί αυτό για να “δείτε το μελλον”. Απαιτείται εμπειρία ζωής, σοφία και διαίσθηση! Και όλα αυτά ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ!!

Τι έβλεπαν στο βάθος του φλιτζανιού οι γιαγιάδες μας!

1.Τα ζώα συμβολίζουν επιτυχία. Το σύμπαν συνωμοτεί για να πάνε όλα προς το καλύτερο.
Σκύλος= πιστοί φίλοι.
Λιοντάρι = υπερπήδηση εμποδίων.
Γαϊδούρι= οικογενειακή φροντίδα.
Τίγρης= εργασιακή ευημερία.

2. Τα πτηνά είναι ευχάριστη είδηση για κάποιο θέμα που δεν είναι ζωτικής σημασίας.

3. Τα ψάρια, όπως στα όνειρα, κρύβουν στενοχώριες και απογοητεύσεις.

4. Φίδι = συκοφαντίες και ψέματα.

5. Πλοίο = ταξίδι. Εάν υπάρχει κοντά του κλαδί, το ταξίδι είναι επαγγελματικού περιεχομένου με πολλά κέρδη.

6. Δέντρο = κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

7. Τα γεωμετρικά σχήματα υποδηλώνουν το ψυχικό μας κόσμο.

Κύκλος μονός και καλοσχηματισμένος = Επιτυχία σε οικονομική υπόθεση.
Κύκλος διακεκομμένος = Απρόσμενα εμπόδια.
Κύκλος με τέσσερις τελείες μέσα = Απόκτηση απόγονου.
Τετράγωνο καλοσχηματισμένο = Ευτυχία στα αισθηματικά.
Πολλά τετράγωνα στη σειρά σαν παράθυρο = Θα επιχειρήσουν να σας κλέψουν.
Τρίγωνο κανονικό = Καλοτυχία.
Στεφάνι από τρίγωνα = Δυσάρεστη είδηση.

8. Ανθρώπινο κεφάλι χωρίς άκρα: Ευεργετική σχέση στη ζωή σας.

9. Ανθρώπινο κεφάλι με τα άκρα προς τα επάνω: Σοβαρό πρόσωπο στη ζωή, σας προστατεύει.

10. Τρεις ανθρώπινες φιγούρες: Προαγωγή.

11. Δυο πρόσωπα σε κύκλο: Γάμος.

12. Δυο πρόσωπα χωρισμένα: Διαζύγιο.

13. Σταυρός έντονος: Πιθανός θάνατος.

14. Στεφάνι από σταυρούς: Θάνατος στενού συγγενή.

15. Τραπέζι με τρία πόδια: Νίκη εναντίον εχθρού.

16. Άστρο: Ερωτική επιτυχία. Πληρότητα. θρίαμβος.

17. Διχάλα: Θυμός, στεναχώρια.

18.Το γράμμα Η: Ασθένεια ή μηχανορραφία εναντίον σας.

19. Ευθεία: Δρόμος, πορεία ζωής. Πολλές ευθείες μαζί: Μακροζωία.

20. Διακεκομμένη ευθεία: Ερωτική απογοήτευση.

21. Καμπύλη ευθεία: Κάποιος φίλος λέει ψέματα. Λυκοφιλίες.

Συμβουλή δική μας: η καφεμαντεία, όπως και η ωμοπλατοσκοπία, αποτελούν μέρος της παράδοσής μας, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. “Ανθισαν” σε άλλες εποχές, με άλλη παιδεία, κουλτούρα και αντίληψη.

Πηγή: pyles.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μήπως παραμυθιάζεσαι; Μήπως απλώς δεν σε θέλει;

    Γιατί το παραμύθι με τον πρίγκιπα στοιχειώνει ακόμη τα γυναικεία όνειρα; Γιατί προσπαθούμε σώνει και καλά να πείσουμε τον εαυτό μας -και τους άλλους- πως αυτό που βιώνουμε είναι ιδανικό, όταν η κατάσταση φωνάζει την ανεπάρκεια της;

    Λίγο πολύ όλες έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη θέση. Δεν παίρνει τηλέφωνο, δεν βρίσκεστε συχνά, δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματά σου, δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σου... δεν.. δεν.. δεν.. Πόσες δικαιολογίες μπορείς να βρεις; Μάλλον πολλές. Το γυναικείο μυαλό εξαντλεί την εφευρετικότητα του προκειμένου να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση με την απόρριψη. Ενίοτε και με την αντρική καφρίλα.

    Κι όμως εκείνος συνήθως προσπαθεί ευγενικά να σου δείξει το δρόμο. Θέτει όρια που τον βολεύουν και θεωρεί πώς είναι σαφή. Και μάλλον είναι, αφού όσοι είναι έξω από την κατάσταση, αντιλαμβάνονται τον αντρικό ελιγμό. Εσύ γιατί παραμένεις χαμένη στη μετάφραση; Δεν είναι και γραμμική β'!

    “Πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε μια σχέση δυσλειτουργική ή επιλέγουν "να παίρνουν τον ρόλο" του θύματος επειδή με αυτό τον τρόπο έχουν μάθει να σχετίζονται και να αλληλεπιδρούν. Κάποιοι άλλοι, λόγω δομής προσωπικότητας αναπτύσσουν μια εξαρτητικού τύπου συμπεριφορά, η οποία τους "υποχρεώνει" να παραμένουν σε μια σχέση ακόμα και αν δεν περνάνε καλά μέσα σε αυτή ή δεν καλύπτουν τις βαθύτερες ανάγκες τους, καθώς τους τρομάζει η ιδέα της απόρριψης. Άλλοι παραμένουν προσκολλημένοι σε μια κατάσταση, ίσως γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν να δουν κάποια βαθύτερα και επώδυνα προσωπικά κομμάτια”, εξηγεί η ψυχολόγος, Νίκη Ζαρκάδα.

    Ο έρωτας χαζεύει...
    Ναι, εντάξει. Όταν είσαι ερωτευμένος κρίνεις τον άλλο με επιείκεια. Αλλά, άλλο η συγκατάβαση, άλλο η στρεψοδικία. Αν κάνεις ότι δεν βλέπεις τα σημάδια, είναι που η αφέλεια και η επιλεκτική σου όραση πρόσκαιρα σε βολεύουν. Γιατί βαθιά μέσα σου ξέρεις. Απλώς δεν αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα, καλή μου στρουθοκάμηλε. Σπρώχνεις όλα τα σημάδια της αδιαφορίας του κάτω από το χαλί και προσποιείσαι την ευτυχισμένη. Καμιά φορά η αυθυποβολή πετυχαίνει τόσο πολύ, που είσαι όντως. Για λίγο. Γιατί μετά ο άλλος παίρνει το χαλί του και φεύγει. Και τότε ξαναγίνεσαι έξυπνη και του χρεώνεις όσα έκανες ότι δεν έβλεπες. Μην ξεχνάς ωστόσο πως όσο δύσκολο κι είναι να δεχτείς την αλήθεια ακόμη δυσκολότερο είναι να διαιωνίζεις μια επώδυνη κατάσταση. Δεν είναι κρίμα να χάνεις χρόνο;

    Δεν θέλω να μείνω μόνη μου
    Καμιά φορά ο άνθρωπος που έχουμε απέναντι μας απλώς δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Δεν φταις εσύ, δεν φταίει απαραίτητα κι εκείνος. Απλώς συμβαίνει. Η εμμονή με την οποία καλλιεργείς τη βεβαιότητα πως ο άλλος είναι το άλλο σου μισό, όταν εκείνος αρνείται να συμμετάσχει στη διαδικασία, κρύβει συνήθως είτε μεγάλη απελπισία, είτε μεγάλη ανασφάλεια. Κι εντάξει, αν απλώς θέλεις να ζήσεις το μύθο της Σταχτοπούτας... Μην ξεχνάς όμως τι θα συμβεί όταν το ρολόι χτυπήσει δώδεκα. Αξίζει τον κόπο; Εξάλλου, αν ο άλλος δεν είναι όπως τον θες, παρά μόνο στο μυαλό σου, δεν θέλω να σου το χαλάσω, αλλά ουσιαστικά μόνη σου είσαι.

    Drama queen
    Μπορεί η κατάσταση να μην προσφέρεται για μεγάλες συγκινήσεις. Εσύ όμως είσαι αποφασισμένη να τις ζήσεις. Με ή χωρίς αυτόν. Είναι η ανάγκη να βιώσεις το δράμα σε όλο του το μεγαλείο. Όχι δεν είναι μαζοχισμός. Συνήθως είναι η επιθυμία να ζήσεις κάτι έξω από τα μέτρα. Κι αν αυτό δεν συμβαίνει από μόνο του, βαφτίζεις με μεγάλη προθυμία το ψωράλογο... γκανιάν. Και να οι υπερβολές, και να η αυτολύπηση, αν στραβώσει -η κατά τ' άλλα συνηθισμένη- ιστοριούλα. Κι όμως ένας απλός άνθρωπος μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένη από έναν -κυριολεκτικά- φανταστικό υπερήρωα.

    Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο...
    Και ναι, σε πνίγει το παράπονο. Όμως, εκείνος για τον οποίο είσαι πραγματικά σημαντική θα βρει το χρόνο να σου κάνει ένα τηλέφωνο. Όσο πολυάσχολος κι αν είναι, όσο κι αν τρέχει, όσο κι αν πιέζεται... Δεν είναι θέμα βεβαρημένου προγράμματος, είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν είναι που δεν έχει μπαταρία, δεν είναι που δεν έχει σήμα, δεν είναι που δεν έχει χρόνο. Είναι που δεν σε σκέφτεται όσο εσύ. Όσες ώρες κι αν περάσεις υπνωτίζοντας το κινητό, αν εκείνο δεν χτυπήσει κάτι σημαίνει. Και όχι, δεν είναι που ο καλός σου τρέχει. Αν κάποιος σε ξεχνάει, είναι που δεν έχει λόγο να σε θυμάται.

    Με θέλει απλώς δεν είναι σε φάση για σχέση
    Χμ... Η σχέση δεν είναι κάτι που θέλουμε αφηρημένα. Είναι κάτι που δεν θέλουμε συγκεκριμένα. Κοινώς, η πλήρης πρόταση συνήθως είναι “δεν θέλω σχέση μαζί σου”. Να εξηγηθώ. Μπορεί όντως η καθημερινότητα σου να μη χωράει μια επίσημη δέσμευση. Αν όμως πραγματικά ενθουσιαστείς με κάποιον, θα το ρισκάρεις. Θα προσπαθήσεις να τον “στριμώξεις” στη ζωή σου. Ακόμα και αν δουλεύεις 20 ώρες την ημέρα. Θα λειτουργήσει ως μοχλός απεμπλοκής, θα μπεις στη διαδικασία να προσπαθήσεις. Σωστά; Όταν λοιπόν ο άλλος κρατά τις αποστάσεις ασφαλείας, δεν είναι που δεν προλαβαίνει, ούτε που φοβάται μην πληγωθεί! Είναι που του αρκεί αυτό που έχετε. Δεν είναι ότι κάνεις κάτι λάθος. Απλώς δεν βλέπει σε σένα εκείνο που θα τον κάνει να θέλει να αποκλείσει την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

    The truth is out there...
    Αν κοιτώντας στον παραμορφωτικό καθρέφτη της ανασφάλειας επιμένεις να τα βλέπεις όλα όπως θα ήθελες να είναι, σκέψου πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να γιατρέψεις την πληγωμένη σου αυτοεκτίμηση, όταν αργά ή γρήγορα θα κληθείς να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.
    Όχι, καμία σχέση δεν είναι τέλεια και σίγουρα η λύση δεν είναι ο κυνισμός. Απλώς μην επιτρέπεις στην αξιοπρέπειά σου να κάνει συνεχώς εκπτώσεις, συμπαρασύροντας και τον πήχυ των επιλογών σου.

    Να θυμάσαι εξάλλου ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται να τον... “επινοήσεις”. Είναι απλώς -και χωρίς ρετουσάρισμα-, ακριβώς αυτό που έχεις ονειρευτεί...
    ΤLIFE

    ΜΗΛΟ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


    Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει η παλιά καλή παροιμία . Σωστό. Μήπως όμως μετά από λίγο καιρό αρχίζουμε να το... βαριόμαστε? Αλλά τώρα το φθινόπωρο ,είναι η καλύτερη εποχή να φάμε μήλα . Γιατί το φθινόπωρο τρώμε τα πιο τραγανά και νόστιμα μήλα όλου του χρόνου. Το υπέροχο αυτό φρούτο σφίζει από ευεργετικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε ίνες και φλαβονοειδή και η σάρκα τους ξεχειλίζει από αντικαρκινικά συστατικά τις πολυφενόλες.. Επιπλέον τα μήλα μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε το περιττό βάρος! Οσοι μασουλούν ένα μήλο πριν από ένα γεύμα ζυμαρικών παίρνουν πολύ λιγότερες θερμίδες στο σύνολο από αυτούς που τρώνε κάποιο άλλο σνακ, ισχυρίζεται η μελέτη του Penn State University των ΗΠΑ. Η αδυνατιστική του δράση μπορεί να οφείλεται και στις πολλές ίνες που περιέχει. ( 4-5 γραμ σε κάθε μήλο!).

    Μπορείτε να κόψετε ένα μήλο μέσα στο χαμηλών λιπαρών γιαούρτι σας και αν προσθέσετε μια κουταλιά μέλι και πασπαλίσετε και κανέλα, θα έχετε ένα υγειινό και νόστιμο επιδόρπιο , χαμηλής θερμιδικής αξίας.

    Ψιλοκόψτε ένα μήλο μέσα στην πράσινη σαλάτα σας και θα έχετε μια εξωτική τραγανή απόλαυση.

    Βρείτε λοιπόν καινούριες συνταγές για να γεύεστε καθημερινά αυτό το γευστικό και ωφέλιμο φρούτο

    Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

    Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ


    Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ

    Αποφύγετέ τα

    Υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ, που απειλούν να χαλάσουν την εμφάνιση μιας κατά τ’ άλλα κομψής γυναίκας!

    Διαλέξαμε τα 5 πιο «τραγικά» λάθη στο μακιγιάζ και σας συστήνουμε να τα αποφύγετε!

    Υπερβολική κάλυψη
    Το make up – μάσκα κάνει, πραγματικά, το πρόσωπο να δείχνει πολύ άσχημο. Διαλέξτε make up σε μια απόχρωση όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό σας χρώμα και με ελαφριά υφή, ώστε να απλώνεται στο πρόσωπο ομοιόμορφα (θυμηθείτε να το «σβήνετε» μέχρι τον λαιμό, ώστε να μην κάνει μια αντιαισθητική γραμμή στο σαγόνι). Αν το δέρμα σας έχει κάποιο πρόβλημα, η λύση δεν είναι να το «πνίγετε» κάτω από στρώσεις make up, γιατί τότε ακριβώς το πρόβλημα τονίζεται εντονότερα.

    Πολλά χρώματα!
    Σκιές, eyeliner, ρουζ και έντονο κραγιόν… μήπως μαζεύτηκαν πολλά πάνω στο πρόσωπό σας; Το να βάφεστε υπερβολικά –ειδικά τις πρωινές ώρες- δε σας κολακεύει. Θυμηθείτε το βασικό κανόνα που λέει «αν βάψουμε έντονα τα μάτια μας, αφήνουμε σχεδόν γυμνά τα χείλη, ενώ αν φορέσουμε ένα έντονο κραγιόν, μακιγιάρουμε διακριτικά τα μάτια μας».

    Κακή εφαρμογή
    Διαλέξτε καλής ποιότητας προϊόντα και απλώστε τα σωστά. Έτσι, θα αποφύγετε δυσάρεστα αποτελέσματα –όπως για παράδειγμα, ρουζ που απλώθηκε ακριβώς πάνω στα μήλα και παραπέμπει σε «μακιγιάζ κλόουν» ή κραγιόν που δεν απλώνεται ομοιόμορφα και δείχνει τα χείλη «σκασμένα».

    Λάθος μακιγιάζ σε λάθος περίσταση
    Το να αντιγράφουμε το μακιγιάζ που βλέπουμε στα περιοδικά μόδας δεν είναι και πολύ σοφή κίνηση. Πίσω από αυτές τις φωτογραφίσεις βρίσκονται επαγγελματίες που μπορούν εύκολα να βγάλουν ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Εσείς πάλι, αν πηγαίνετε στη δουλειά σας φορώντας ένα απλό φόρεμα ή τζιν, δεν χρειάζεται να αντιγράψετε το μακιγιάζ «vamp» που είδατε σε κάποιο editorial –αρκεστείτε σε κάτι πιο καθημερινό και διακριτικό.

    Έντονο περίγραμμα χειλιών
    Δεν είναι ωραίο να διακρίνεται η γραμμή του μολυβιού από το κραγιόν . Αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών, διαλέξτε κάποιο ουδέτερο που να ταιριάζει στο χρώμα των χειλιών σας και φροντίστε ώστε το κραγιόν σας να είναι στην ίδια απόχρωση. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το μολύβι δεν είναι απαραίτητο.

    ESTETICA

    ΠΩΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ







    ΚΡΙΟΣ
    Αν ο σύντροφος ή η σύντροφος σας ανήκει στο ζώδιο του Κριού, τότε εύκολα θα το νιώσετε όταν το τέλος θα πλησιάζει. Οι ρομαντικές φλογερές βραδιές κάτω απ' τα αστέρια θα ανήκουν εδώ και καιρό στο παρελθόν. Θα σας μιλήσει όμως ευθέως και αυτό ίσως σας πικράνει λιγάκι. Να ξέρετε όμως πως αν φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε η απόφαση έχει ήδη παρθεί και οποιαδήποτε προσπάθεια σας για επανασύνδεση θα είναι απλά μάταια!


    ΤΑΥΡΟΣ
    Ο Ταύρος διακρίνετε για την μεγάλη αντοχή του. Ακόμη και σε θέματα σχέσεων, δεν θα δυσκολευτούμε να διακρίνουμε αυτό το χαρακτηριστικό στη συμπεριφορά του. Ένας Ταύρος, δεν χαλάει τις σχέσεις του συχνά, αλλά προτιμά να τις διατηρεί όσο το δυνατό περισσότερο, ακόμη και όταν για αυτόν δεν έχουν πλέον καμία ουσία. Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητα θετικό γεγονός, αφού την ίδια στιγμή ταυτόχρονα το ματάκι του θα παίζει δεξιά και αριστερά. Παρά να σας χωρίσει, θα προτιμήσει να σας εγκλωβίσει σε μια «φυλακή», έτσι ώστε να σας έχει αποκλειστικά για πάρτι του.


    ΔΙΔΥΜΟΙ
    Ένας Δίδυμος δεν είναι ιδιαίτερα ερωτικός χαρακτήρας. Ακόμη και όταν δηλώνει 100% ερωτευμένος, τα αισθήματα του δεν μπορούν να διακριθούν με τόση ευκολία. Αυτό ίσως σας βάλει σε μπελάδες, αφού δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε με ευκολία τα σημάδια κατάρρευσης της σχέσης σας. Η αστρολογική επιστήμη σηκώνει τα χέρια της ψηλά απέναντι σε ένα δίδυμο. Όντας όμως εκ φύσεως πονηρός, μάλλον θα είχατε ήδη κερατάκια από τότε που ακόμη πιστεύατε πως ήταν πολύ ερωτευμένος.


    ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Ο υπερευαίσθητος Καρκίνος αυτές τις τελευταίες στιγμές μιας σχέσης, θα είναι αρκετά συμπονετικός μαζί σας. Θα σας μιλήσει ευθέως για το θέμα που τον απασχολεί και για τη σχέση σας που φαίνεται να καταρρέει. Σε αυτό το σημείο, υπάρχει ακόμη μια μικρή ελπίδα για να αναστήσετε τη σχέση σας μέσα απ' τις στάχτες της. Αν όμως δεν πάτε με τα νερά του και δεν καλύψετε τις ανησυχίες που θα σας εκφράσει, τότε μόλις πετάξατε για πάντα την τελευταία σας ευκαιρία.

    ΛΕΩΝ
    Η μεγαλοψυχία του Λέοντα θα τον κάνει να επιμένει σε μια σχέση που φαινόταν τελειωμένη. Θα προσπαθήσει να αγνοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν για να συνεχίσει να είναι μαζί σας. Όμως δεν θα το συζητήσει, ούτε θα περιμένει από εσάς την πρώτη κίνηση. Θα αναλάβει δράση και θα δείξει αρκετό και πιο έντονο ενδιαφέρον για εσάς. Αν διακρίνετε μια τέτοια αλλαγή στη συμπεριφορά του, τότε πρέπει να λάβετε το μήνυμα πως θέλει να προσπαθήσετε και εσείς περισσότερο. Αν δεν το κάνετε, μετά από λίγο θα τα παρατήσει οριστικά και αυτός.

    ΠΑΡΘΕΝΟΣ
    Ένας Παρθένος, στα τελευταία στάδια μιας σχέσης θα κλειστεί στον εαυτό του. Θα περάσει ένα στάδιο μελαγχολίας στην οποία όμως δεν θα σας εκφράζει τους προβληματισμούς του αλλά θα τους ορίζει ως κάτι αόριστο ή άγνωστο. Θα σας αποφεύγει και θα προτιμάει να μένει κλεισμένος στο σπίτι. Όταν αποφασίσει να επιστρέψει ξανά στη ζωή, τότε να ξέρετε πως έχει ήδη βρει κάτι καλύτερο που του κέντρισε το ενδιαφέρον!

    ΖΥΓΟΣ
    Ο Ζυγός είναι αρκετά αναποφάσιστος. Θα τον βλέπετε συχνά να αναπολεί και να διερωτάται αν σας θέλει ή όχι. Προς το τέλος μιας σχέσης θα τον δείτε να σας βάζει ρητορικά ερωτήματα όπως για παράδειγμα, «Τι θα έκανες αν αύριο έφευγα για Αμερική;». Και όντως μετά απο λίγο θα φύγει.

    ΣΚΟΡΠΙΟΣ
    Ένας Σκορπιός είναι πάντα εκ φύσεως πολύ αινιγματικός. Γενικά όμως, οι Σκορπιοί έχουν την τάση να ζηλεύουν, συχνά μέχρι αηδίας. Κάποιοι απο αυτούς το κάνουν πολύ διακριτικά και με στυλ, άλλοι το εκφράζουν έντονα και με ξεσπάσματα! Όταν προσέξετε πως έχει σταματήσει να σας ζηλεύει (έστω διακριτικά), τότε να ξέρετε πως η σχέση σας έχει τελειώσει.

    ΤΟΞΟΤΗΣ
    Ο Τοξότης σύντροφος, θα σας χωρίσει λέγοντας σας πως βρήκε μια άλλη σύντροφο την οποία ερωτεύτηκε παράφορα. Μην τον πιστέψετε όμως, γιατί είναι απλά μια δικαιολογία με σκοπό να σας χωρίσει. Βέβαια, προς τιμή του που σας «έστειλε» με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, όμως ο απώτερος του σκοπός να ξέρετε πως ήταν το να καυχηθεί δείχνοντας σας πως δεν σας έχει και τόσο πολύ ανάγκη.

    ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
    Ένας Αιγόκερως δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ να σας μιλήσει ευθέως. Θυμάσαι, ακόμη και όταν ήταν πολύ ερωτευμένος, πάντα αυτά που ήθελε τα ζητούσε με έμμεσο τρόπο. Έτσι και τώρα! Με έμμεσο τρόπο θα σας δώσει να καταλάβετε πως δεν πάει άλλο. Αλλάζοντας τη συμπεριφορά του, έτσι σας στέλνει με τον δικό του τρόπο το μήνυμα πως δεν ενδιαφέρετε πλέον. Αυτός είναι ο τρόπος του, τον θεωρεί πολύ λογικό και περιμένει απο εσάς να τον καταλάβετε!

    ΥΔΡΟΧΟΟΣ
    Ο αδιάφορος χαρακτήρας του Υδροχόου (ακόμη και όταν είναι 100% ερωτευμένος) μας βάζει εμπόδια στο να κατανοήσουμε έγκαιρα πως το τέλος είναι κοντά. Δεν θα σας χωρίσει αλλά θα συνεχίσει τη ζωή του, ενώ εσείς θα αγωνίζεστε να αναζωπυρώσετε τη σχέση σας που βλέπετε να καταρρέει. Θα αντιλαμβάνεστε την «αδιαφορία» του ως κάτι φυσιολογικό, αφού έτσι σας έχει μάθει μέχρι σήμερα. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά απ' την προηγούμενη του αδιαφορία. Τώρα ασχολείται κυρίως με άλλες γυναίκες αντί με οτιδήποτε άλλο.

    ΙΧΘΕΙΣ
    Αλήθεια, πίστεψες ποτέ πως είχες σχέση με κάποιο Ιχθεί; Αγαπητή μου.. μάθε πως οι Ιχθείς δεν κάνουν σχέσεις. Μάλλον κάτι άλλο θα εννοούσε αλλά εσύ τον παρεξήγησες. Εκτός και αν είσαι η εκλεκτή της καρδιάς του, οπότε τότε (και μόνο τότε) θα αλλάξει τις συνήθειες του. Σε τέτοια περίπτωση όμως, δεν θα μιλάμε για μια απλή σχέση αλλά.. ολοταχώς για γάμο. :-)

    Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

    Αντισυλληπτικό “τζελ” παίρνει τη θέση του χαπιού;


    Πολύ πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο, τη θέση του αντισυλληπτικού χαπιού να πάρει ένα ειδικό “τζελ” που θα απλώνεται στο δέρμα ης γυναίκας.

    Το παχύρευστο υγρό θα απλώνεται στο δέρμα μια φορά τη μέρα και θα απελευθερώνει μέσα στον οργανισμό ορμόνες, οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το χάπι.

    Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές και δείχνουν ότι το “τζελ” είναι αποτελεσματικό και γίνεται καλά ανεκτό, χωρίς τις τυπικές παρενέργειες, όπως η αύξηση βάρους και η ακμή, που σχετίζονται με το αντισυλληπτικό χάπι.

    Οι ερευνητές, που αναπτύσσουν το τζελ Nestorone σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Antares Pharma, παρουσίασαν τα πρώτα συμπεράσματα των δοκιμών τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Όπως είπαν, αν οι δοκιμές συνεχίσουν να είναι θετικές, ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν το προϊόν στην αγορά.

    Το τζελ απλώνεται στην κοιλιά, τους μηρούς, τα χέρια ή τους ώμους και γρήγορα απορροφάται, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο δέρμα, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι κατάλληλο ακόμα και για γυναίκες που θηλάζουν, αντίθετα με το αντισυλληπτικό χάπι που παρεμβαίνει στην παραγωγή του γάλακτος της μητέρας. Η άριστη δόση του τζελ έχει υπολογιστεί στα 3 mg ημερησίως.

    Στη διάρκεια των επτά μηνών που κράτησαν οι δοκιμές, καμία από τις 18 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών που έβαζε το τζελ, δεν έμεινε έγκυος. Οι αναλύσεις των ορμονών τους έδειξαν ότι το τζελ καταστέλλει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες.

    ANSA



    ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΚΑΟΥ-- TRONCO AL CACAO


    Συστατικά:

    5 αβγά
    2/3 φλιτζ. ζάχαρη
    2/3 φλιτζ. αλεύρι
    1 κ.γλ. μαγιά σε σκόνη
    9 κ.σ. βούτυρο
    4 κ.σ. κακάο
    1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
    1 ποτήρι κρασιού λικέρ
    1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη.
    Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
    Στρώνουμε 1 φύλλο αλουμινόχαρτου σε ταψί φούρνου, το βουτυρώνουμε και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
    Το στρώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά.
    Το αναποδογυρίζουμε επάνω σε υγρή πετσέτα, το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με την πετσέτα.
    Χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο,τη ζάχαρη άχνη, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη.
    Βγάζουμε την πετσέτα από το ρολό, το απλώνουμε και το αλείφουμε με τη μισή από την κρέμα.
    Το τυλίγουμε ξανά και αλείφουμε την επιφάνεια του με την υπόλοιπη κρέμα.
    Κόβουμε σε φέτες.

    Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

    ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ


    Για να διαρκέσει περισσότερο το βάψιμο

    Αν θέλετε το βερνίκι νυχιών να διατηρηθεί περισσότερο στα νύχια σας, πριν τα βάψετε, βάλτε σ' ένα βαμβακάκι που χρησιμοποιείτε για το ντεμακιγιάζ, ξύδι και περάστε το στα νύχια σας. Μετά βάψτε τα με το βερνίκι

    Γιά γερά νύχια:

    Βάλτε 1-2 σταγόνες λάδι στο βερνίκι νυχιών, ανακατέψτε και μ' αυτό το μίγμα βάψτε τα νύχια σας....

    Καθαρά νύχια

    Γιά καθαρά νύχια.... τρίψτε τα με λεμόνι γιά 4-5 λεπτά!

    ESTETICA NUOVA



    Οι 10 Τάσεις του Φθινοπωρου - Χειμώνα 2010/ 2011

    1 .Μεσάτο σακάκι,
    2.Λευκό πουκάμισο,
    3.Μαύρο κουστούμι,
    4.Ζιβάγκο πουλόβερ,5.Καμηλό παλτό....

    6.Καρό υφασμα

    7.Ψηλές μπότες

    8.Μαργαριτάρια

    9.Φόρεμα σάκκος

    10.Μεγάλες κόκκινες τσάντες δερμάτινες ή βινύλ / Δερμάτινα Μπουφάν


    Να Θυμάστε να έχετε πάντα Rock Διαθέσεις και τεράστιο χαμόγελο

    ΑΝΝABELLA

    Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

    Tips φροντίδας για το λούσιμο


    Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των μαλλιών σας να τα μεταχειρίζεστε ιδιαίτερα προσεκτικά, όταν είναι βρεγμένα. Όταν είναι υγρή η τρίχα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, τραυματίζεται εύκολα και σπάει τόσο στις άκρες, δημιουργώντας ψαλίδα, όσο και στα μήκη.

    Μην κάνετε λοιπόν βίαιες, άτσαλες κινήσεις όταν λούζεστε, δηλαδή μην τα σκουπίζετε τρίβοντάς τα με μανία με την πετσέτα και μην τα χτενίζετε έντονα και βιαστικά αμέσως μετά, παρά μόνο με μια χτένα με μεγάλα και αραιά δόντια.

    Φροντίστε, επίσης, να μην τα ανακατεύετε πολύ, γιατί μπερδεύονται και σπάνε. Στο τέλος, απλώς τυλίξτε και στριφογυρίστε τα με μια πετσέτα ή σκουπίστε τα με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις σε όλο τους το μήκος.

    Αν μετά ακoλουθεί φορμάρισμα, φροντίστε να στεγνώσετε πρώτα με το σεσουάρ σε μέτρια θερμοκρασία τα πολλά νερά και, όταν τα μαλλιά είναι πλέον σχεδόν στεγνά, τότε να ξεκινήσετε το φορμάρισμα. Σ’ αυτή τη φάση είναι πολύ χρήσιμα τα προϊόντα που ενεργοποιούνται με τη θερμότητα και προστατεύουν την τρίχα.


    SALUTE E BELLEZZA

    ΠΟΥΔΡΑ.... ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΤΕ?


      Λατρεύω τις ατάκες από τις παλιές ελληνικές ταινίες εκείνη όπου η πρωταγωνίστρια σηκώνονταν από το τραπέζι (ο συνοδός τους το ίδιο), έπαιρνετο clutch bag της εποχής και έφευγε αφήνοντας πίσω της την ατάκα "Πάω να πουδράρω τη μύτη μου". Αν η Uma Thurman ήταν πρωταγωνίστρια μιας τέτοιας ταινίας θα είχε ένα καλό άλλωθι για το αποτέλεσμα της υπερ-πουδραρισμένης μύτης. Όμως, είναι star βεληνεκούς Hollywood, έχει όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της και δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για το αποτέλεσμα αυτής της εικόνας. Φαντάσου, λοιπόν, να ήσουν στη θέση της... Συγκεντρώσαμε όλα τα τραγικά λάθη που έκανε εδώ η Uma αλλά και πολύτιμα tips για να απλώνεις την πούδρα σου σωστά!

      1ο λάθος: Δεν φύσηξε το πινέλο της πούδρας!
      Κάποιοι make up artist προτιμούν να περνάνε την πούδρα με ένα φαρδύ πινέλο ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποιώντας pom pon. Ο πιο σωστός τρόπος, πάντως, είναι να περνάς την πούδρα από τη ζώνη "Τ" (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) ταμποναριστά με ένα pom pon για να μειώσεις τις γυαλάδες και τη λιπαρότητα της περιοχής. Έπειτα, για το υπόλοιπο πρόσωπο χρησιμοποίησε ένα φαρδύ πινέλο, το οποίο αφού περάσεις στην πούδρα πρέπει να φυσήξεις για να αφαιρεθεί η περιττή ποσότητα. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να απλώσεις λιγότερη ποσότητα και αν χρειαστεί να επαναλάβεις παρά να βάλεις περισσότερη και να πρέπει να αφαιρέσεις μετά.

      2ο λάθος: Χρησιμοποίησε compact πούδρα
      Η πούδρες σε μορφή σκόνης (loose powder) και ειδικότερα οι διαφανείς, έχουν πιο απαλό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα και δείχνουν πιο φυσικές. Αντίθετα, οι compact πούδρες δείχνουν πιο έντονες και ειδικότερα αν τοποθετηθούν σε σημεία με έντονες ρυτίδες.

      3ο λάθος: Έκανε το μακιγιάζ της σε ήπιο φως
      Αυτός ο κανόνας πρέπει να ισχύει όχι μόνο για το πουδράρισμα αλλά και το make up, τη σκιά κλπ. Το ιδανικό είναι να κάνεις το μακιγιάζ σε φυσικό φως, η αν πρόκειται για βράδυ κάτω από μια λάμπα που θα έχει έντονο φως. Το πουδράρισμα της τελευταίας στιγμής στο αυτοκίνητο έχει το αποτέλεσμα αυτό της Uma Thurman, πράγμα που δεν θες!

      Ν.ΜΠ ( ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ )


      Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

      Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ....



      Αν το τηγάνι 'κολλάει' τρίψτε καλά τον πάτο με χοντρό αλάτι. Μετά σκουπίστε και χρησιμοποιείστε το χωρίς να το πλύνετε.

      Για να διατηρήσετε το μαρούλι σε καλή κατάσταση, όταν το βάζετε στο ψυγείο, να το βάζετε καλύτερα σε καφέ χαρτοσακούλα, παρά σε πλαστική


      Αν η διαφανής μεμβράνη σας παιδεύει γιατί κολλάει ή κόβεται και ψάχνετε να βρείτε την άκρη, βάλτε την στο ψυγείο! Οταν είναι κρύα, κόβεται πιο εύκολα. Μπορείτε επίσης μετά από κάθε χρήση, να περνάτε την άκρη της με λάδι.

      Εγινε η σάλτσα περισσότερο πικάντικη απ' όσο θα θέλατε;... Σας έκαψε;... ρίξτε μέσα μία κουταλιά σούπας γάλα.

      Αλλο ένα κολπάκι για να μη ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα, όταν βράζετε πατάτες ή ζυμαρικά:
      - Περνάτε τα τοιχώματα στο πάνω μέρος της κατσαρόλας, με λίγο λάδι ή βούτυρο.

      Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

      ΤΙ ΤΡΩΜΕ....ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ




      Το μαύρο πιπέρι κατάγεται από τις τροπικές περιοχές όλης της Ασίας και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρο στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα. Η ονομασία του στην ευρύτερη αυτή περιοχή είναι "pippali" από σανσκριτική ρίζα και το αναφέρει και ο Θεόφραστος τον τέταρτο αιώνα π.Χ. σαν "πιπέρι". Ήταν γνωστό σαν φάρμακο και στον Ιπποκράτη, αλλά τελικά οι Άραβες με τα καραβάνια τους το έφεραν μαζικά στην Ευρώπη (πουλώντας το μάλιστα σε τιμή ακριβώς την ίδια με το χρυσάφι...), όπου και καλλιεργείται πλέον κανονικά.
      Οι καρποί του φυτού piper nigrum είναι μικρά σφαιρίδια που εκφύονται πολλά μαζί σαν τσαμπί. Αρχικά έχουν πράσινο χρώμα, αλλά αργότερα κοκκινίζουν. Μαζεύονται λίγο πρίν ωριμάσουν και απλώνονται στον ήλιο για να ξεραθούν, οπότε αφυδατώνονται και ζαρώνουν, ενώ ταυτόχρονα μαυρίζουν. Κατόπιν αλέθονται και γίνονται σκόνη, δημιουργώντας το μαύρο πιπέρι. Εάν ξεφλουδιστούν πρίν αλεστούν, τότε έχουμε το (λιγότερο καυτερό) άσπρο πιπέρι.
      Το πιπέρι έχει θερμαντική δράση στον οργανισμό. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται φρεσκοτριμμένο. Ανοίγει την όρεξη. Βοηθάει πολύ στην πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδικά των πιό λιπαρών από αυτά όπως το βούτυρο, το τυρί και η κρέμα γάλακτος. Σε μεγάλη ποσότητα έχει την τάση να "στεγνώνει" τον οργανισμό (ειδικά το δέρμα και τους βλεννογόνους). Βοηθά την πέψη και την αποβολή αερίων από το έντερο, επιταχύνει τη συστολή της μήτρας μετά από τον τοκετό και είναι ιδανικό για όλα τα κρυολογήματα.
      Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το πάρει κανείς εκτός από το να το προσθέτει στο φαγητό του: ανακατεμένο με μέλι, βρασμένο μαζί με γάλα, σε πολύ αραιωμένο διάλυμα με νερό για στοματική πλύση, κλπ.

      Πάνω από δύο ώρες μπροστά στην οθόνη βλάπτουν σοβαρά τα παιδιά

      Νέα μελέτη προειδοποιεί ότι η έκθεση για περισσότερες από δύο ώρες στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή επηρεάζουν αρνητικά τη συμπεριφορά των παιδιών.

      Σύμφωνα με την μελέτη του βρετανικού πανεπιστημίου του Μπρίστολ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (Pediatrics), τα παιδιά που παρακολουθούν τηλεόραση ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή για περισσότερες από δύο ώρες τη μέρα, είναι πιο πιθανό να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν τις υπόλοιπες ώρες στα άλλες δραστηριότητές τους, να έχουν γενικά άσχημη συμπεριφορά και να αναπτύσσουν προβληματικές σχέσεις με τους ανθρώπους, ακόμα και αν είναι σωματικά δραστήρια.

      Η μελέτη, υπό την Άντζι Πέιτζ, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό New Scientist, μελέτησε τις περιπτώσεις άνω των 1.000 παιδιών ηλικίας 10 και 11 ετών και διαπιστώθηκε ότι όσα παιδιά έβλεπαν περισσότερες από δύο ώρες τηλεόραση κάθε μέρα, είχαν 61% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συναισθηματικά, κοινωνικά και νοητικά (έλλειψη συγκέντρωσης).

      Αντίστοιχα, η παραμονή άνω των δύο ωρών μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή (κυρίως για διάφορα ηλεκτρονικά παιγνίδια) αυξάνει περίπου το ίδιο (59%) τις πιθανότητες εμφάνισης παρόμοιων προβλημάτων στα παιδιά.

      Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι τα παιδιά που περνάνε πολλή ώρα μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν δυσκολίες επικοινωνίας και συγκέντρωσης, άλλα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς επίσης παχυσαρκία ως παρενέργεια της καθιστικής ζωής.

      Η νέα έρευνα έδειξε ότι ούτε η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να αντισταθμίσει τα προβλήματα. Ακόμα και τα παιδιά που έκαναν περισσότερη από μια ώρα κάθε μέρα σωματική άσκηση, αλλά παράλληλα βρίσκονταν πάνω από δύο ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, είχαν αντίστοιχα 54% και 48% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ψυχολογικά προβλήματα.

      Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά στους γονείς, τα παιδιά άνω των δύο ετών να μην ψυχαγωγούνται μπροστά από μία οθόνη περισσότερες από δύο ώρες ημερησίως το πολύ.

      ΕΝΕΤ

      Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

      ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΨΗΤΑ , ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΛΠ


      ΛΑΔΙ ΚΑΥΤΕΡΟ

      ½ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙ ( ΚΑΛΟ)

      5 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ

      1 ΞΚΛΑΔΑΚΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

      ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ .ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ .ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

      ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ .ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ.

      ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ .

      ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ ΣΕ ΣΑΛΑΤΕΣ ( ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΑΣΤΕ ΠΑΤΑΤΕΣ Η ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΓΗΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

      ( Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ )

      ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ ΣΕ 7-8 ΗΜΕΡΕΣ

      ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ,ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

      ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 500 ΓΡ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ

      1 ΚΛΑΡΑΚΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

      2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

      2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΙΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΚΑΙΕΙ

      ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ( ΜΠΟΥΚΟΒΟ)

      ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ , ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ

      ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΕ ΝΑ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟ , ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ , ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ .ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ , ΤΟ ΚΟΥΝΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ . ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

      ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ...Η ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ( ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ) ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΨΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ