Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ



01. Γυρίζεις σπίτι κατάκοπος και σου λένε:

- Ήρθες;

(Όχι έρχομαι σε 10 λεπτά!)

02. Σε παίρνουν τηλέφωνο στο σταθερό:

- Έλα ρε σπίτι είσαι;

( Όχι, είμαι στο χωράφι κι έχω κάνει εκτροπή!)

03. Σε καφετέρια:

- Ένα frappe γλυκό, χωρίς.

- Χωρίς γάλα;

(Όχι, χωρίς καλαμάκι!)

04. Συναντιέσαι με ένα φίλο:

- Έλα ρε, που είσαι;

(Στην απέναντι γωνία!)

05. Ανάβεις το θερμοσίφωνο:

- Θα κάνεις μπάνιο;

(Όχι το άναψα για να καίει ρεύμα!)

06. Ντύνεσαι και ετοιμάζεσαι να φύγεις, οπότε ακούς:

- θα βγεις;

( Όχι, προβάρω ρούχα!)

07. Τρως το φαΐ, ζητάς δεύτερο πιάτο και σου λένε:

- Σ' άρεσε;

(Όχι, αλλά μη σε προσβάλω!)

08. Λες στον άλλο ότι βρήκες κοπέλα και σου λέει:

- Καλή είναι;

(Όχι αλλά μια ψυχή που είναι να βγει...)

09. Έρχεται ο υδραυλικός σπίτι και ο ιδιοκτήτης τον ρωτάει:

- Ήρθατε για τη βρύση;

(Όχι! Ν' αλλάξω μια λάμπα & να κρεμάσω και τις κουρτίνες!)

10. Δώδεκα τη νύχτα, βάζεις πιτζάμες, λες καληνύχτα και πας στο δωμάτιό σου οπότε σε ρωτάνε:

- Πας για ύπνο;

(Όχι πάω να ρίξω μπετά σε μια οικοδομή!)

11. Κάθεσαι σε καφετέρια και περνάει γνωστός:

- Α, εδώ κάτσατε;

( Όχι, ολογράμματα είμαστε)

12. Πας στο βενζινάδικο, κατεβαίνεις από το αμάξι και ανοίγεις το πορτάκι της βενζίνης:

- Βενζίνη θέλεις;

(Όχι, να του βάλω πορτοκαλάδα).

13. Καλείς κλειδαρά, έρχεται μετά από 40 λεπτά και σε βρίσκει από έξω:

- Κλειδώθηκες από έξω;

( Όχι, απλά βρίσκω εναλλακτικούς τρόπους να ανοίγω πόρτες).

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ...

Barbecue: Μάθετε να ψήνετε σαν επαγγελματίας







Όλοι ξέρουμε τα βασικά του ψησίματος στο Barbecue, είτε επειδή έχουμε παρακολουθήσει κάποιον άλλον, είτε... έχοντας μάθει από λάθη του παρελθόντος. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα όμως να πάρουμε πτυχίο, και από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα να πάρουμε μεταγραφή στην Α’ Εθνική. Για πρώτη φορά, ίσως και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, τα πιο απόκρυφα μυστικά των επαγγελματιών ψηστών διαρρέουν στο ευρύ κοινό! Πάμε να τα δούμε:

Να καούν τα κάρβουνα!

Δεν θα μπούμε καν στη λογική της σύγκρισης μίας ψηστιέρας γκαζιού με το Barbecue που καίει κάρβουνο. Το πρώτο είναι λύση ανάγκης, το δεύτερο είναι η πραγματική απόλαυση. Προσοχή όμως: Αποφύγετε τα συσκευασμένα, βιομηχανοποιημένα κάρβουνα που πωλούνται σε σούπερ-μάρκετ, βενζινάδικα, κλπ, καθώς προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά που είναι μεν εύφλεκτα, αλλά δεν θα προσδώσουν στο φαγητό σας την παραμικρή γεύση (μάλλον το αντίθετο).

Επισκεφτείτε τον παραδοσιακό καρβουνιάρη που έχει απομείνει σε αρκετές, ευτυχώς, γωνιές της Αθήνας και προμηθευτείτε άγριο κάρβουνο από ξύλο. Επιπλέον χρησιμοποιείστε και άλλα φυσικά προσανάματα που και τη φωτιά σας θα ενισχύσουν και θα χαρίσουν όμορφα αρώματα στο φαγητό σας, όπως φυσικό δαδί, ξερές κουκουνάρες, κλαδάκια ρίγανης, κ.α.

Χορέυοντας με το λίπος

Όλοι μας, την σήμερον ημέρα, προσέχουμε τη διατροφή μας και προσπαθούμε να περιορίσουμε τα λίπη. Πρέπει να ξέρουμε όμως ότι, όταν το κρέας καίγεται στα κάρβουνα, το λίπος λιώνει και χύνεται. Επιπλέον, το τελείως άπαχο κρέας σκληραίνει με το ψήσιμο στη σχάρα, γιατί τα υγρά του στοιχεία είναι περιορισμένα.

Για το Barbecue λοιπόν διαλέξτε κομμάτια κρέας που θα έχουν κάποιο ορατό λίπος πριν το ψήσιμο, το οποίο και δεν πρέπει να αφαιρέσετε. Αν κάποιο μέρος από αυτό εξακολουθεί να υπάρχει και μετά το ψήσιμο, θα το κόψετε με ένα μαχαιράκι εύκολα και απλά.

Τι να ψήσω;

Ιδανικό κρέας για το Barbecue είναι το μοσχαρίσιο, και κυρίως οι μπριζόλες με κόκαλο,
καθώς στην περιοχή κοντά σε αυτό συγκρατούνται χυμοί και υγρασία που διατηρούν το κρέας μαλακό. Επίσης οι χοιρινές μπριζόλες και το ψαρονέφρι, αν και το τελευταίο θέλει ειδική προεργασία που θα δούμε παρακάτω, γιατί είναι αρκετά άπαχο. Το κοτόπουλο, για τους ίδιους λόγους, είναι καλό να ψήνεται με την πέτσα του, την οποία, αν επιθυμούμε, την αφαιρούμε μετά.

Και βέβαια, ποιός δεν τρελλαίνεται για αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα; Η κουζίνα της Μέσης Ανατολής, παρεμπιπτόντως, που χρησιμοποιεί κατά κόρον το αρνί στα κάρβουνα, μας προτείνει να το συνοδέψουμε με μία παχύρευστη, χειροποίητη γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανο, ελαιόλαδο και πάπρικα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Barbecue είναι ιδανικό και για ψάρι (χωριστά όμως από το κρέας), ψαρικά (γαρίδες, καραβίδες, αστακό), καθώς και λαχανικά στη σχάρα (καλαμπόκι, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά) ή πατάτες στη θράκα.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Για λόγους υγιεινής, αλλά και γεύσης, οι σχάρες σας πρέπει να είναι πάντα καθαρές και περιποιημένες. Για να τις καθαρίσετε φυσικά από καμένα λίπη, σάλτσες, κλπ, θα τις ξύσετε πρώτα με ειδική συρματόβουρτσα και θα τις περάσετε στη συνέχεια με λεμόνι, χρησιμοποιώντας την ίδια τη λεμονόκουπα για «πινέλο», για να απολυμανθεί φυσικά ακόμα και από τυχόν μικρο-σκουριές. Αφού στεγνώσει, θα την αλείψετε με ένα λεπτό στρώμα από λάδι (σπορέλαιο). Θα αφήσετε τη σχάρα να κάψει καλά πάνω από τη φωτιά πριν βάλετε το κρέας, έτσι ώστε και να είναι τέλεια καθαρή, και να διοχετεύσει την θερμότητα σωστά, χαρίζοντας ταυτόχρονα μία γευστική κρούστα στο εξωτερικό του μέρος.

Τα εργαλεία του μάστορα

Εργαλεία για το Barbecue υπάρχουν άφθονα στο εμπόριο (απλά, σύνθετα, με όμορφο design, κλπ). Ανάλογα με το στυλ που προτιμάτε, προμηθευτείτε οπωσδήποτε σπάτουλες και τσιμπίδες, οι οποίες είναι απαραίτητες για το γύρισμα του κρέατος. Προσοχή όμως: πηρούνια και πηρούνες απαγορεύονται! Οι χυμοί του κρέατος που θα κάνουμε τόσο κόπο να διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι αμαρτία να χαθούν τόσο άδοξα αν αρχίσουμε να το τσιμπάμε και να το τραυματίζουμε.

Με την αρμύρα

Για τυρί που διατηρείται στην άρμη, θα έχετε ακούσει σίγουρα. Για κρέας όμως; Να λοιπόν ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του επαγγέλματος: το ξαρμύρισμα. Βλέπετε, οι μύες του κρέατος, δεν είναι τίποτα άλλο από ίνες γεμάτες νερό και φυσικούς χυμούς. Βυθίζοντας το κρέας μας για λίγες ώρες σε διάλυμα αλατόνερου (σε αναλογία ¼ φλυτζανιού αλάτι σε 4 φλυτζάνια νερό), εξαναγκάζουμε όλη αυτή την υγρασία να βγει από τους μύες και να διαποτίσει το κρέας. Το αποτέλεσμα; Κρέας που μαλακότερο δεν έχετε φάει στη ζωή σας!

Ιδανικός υποψήφιος για ξαρμύρισμα με αυτό τον τρόπο είναι το ψαρονέφρι, το φιλέτο, και γενικά τα άπαχα κρέατα. Αφήστε το κρέας στο αλατόνερο, σε σκεπασμένο μπολ στο ψυγείο, για 4 εως 6 ώρες. Αν τρώτε το κρέας σας ανάλατο (ενδεχομένως λίγη αλμύρα να μείνει στο κρέας στο τέλος), αυτήν μπορείτε να την «σπάσετε» με μερικές κουταλιές μαύρη ζάχαρη στο διάλυμα. Προσοχή: το αλάτι και η ζάχαρη πρέπει να έχουν διαλυθεί τελείως στο νερό για να δουλέψει το μίγμα. Ζεστάνετε, λοιπόν, το νερό αν χρειαστεί, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχει ξανακρυώσει τελείως πριν έρθει σε επαφή με το κρέας.

Μαρινάδα

Το αν μία καλή μαρινάδα ενισχύει τη γεύση του κρέατός μας απλά, η το μαλακώνει κιόλας, είναι μεγάλη συζήτηση που δεν έχει καταλήξει ακόμα σε απόλυτη ετυμηγορία. Το σίγουρο είναι όμως ότι στα λευκά κρέατα, που, όσο να’ναι, χρειάζονται βοήθεια στη γεύση, η μαρινάδα πάει πολύ καλά.

Έτσι, μη διστάσετε να μαρινάρετε το κοτόπουλο πριν το ψήσιμο, επιλέγοντας συστατικά με οξύτητα, τα οποία θα διαπεράσουν και θα «ψήσουν» τις πρωτεΐνες του. Αυτά είναι το κρασί, η μπύρα, το ξύδι, το γιαούρτι, η μουστάρδα. Συμπληρώστε τη μαρινάδα με πολύχρωμα πιπέρια και άλλα μυρωδικά και καλύψτε με αυτήν το κοτόπουλο σε σκεπασμένο μπολ στο ψυγείο. Αφήστε το εκεί συνολικά τουλάχιστον τέσσερις ώρες, ανακατεύοντας τακτικά για να καλύψει η μαρινάδα κάθε σημείο του.

Εδώ κάνεις στάση

Όταν βγάλουμε το κρέας από τη φωτιά, αυτό συνεχίζει να ψήνεται εσωτερικά για αρκετό διάστημα. Αν το σερβίρουμε στην κατάσταση αυτή, το κρέας θα βρίσκεται σε συστολή, και οι χυμοί θα βρίσκονται, εξαναγκασμένοι από τη θερμότητα, στο κέντρο του κάθε κομματιού. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το αποσύρουμε από τη φωτιά και να το αφήσουμε εκεί κοντά σε πιατέλα ή ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 5 έως 15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος και την ποσότητα), έτσι ώστε να ηρεμήσει, και οι χυμοί του να διαχυθούν παντού εσωτερικά, κάνοντάς το τρυφερό και ζουμερό. Έτσι θα το απολαύσετε ιδανικά ζεστό αλλά όχι καυτό, καθώς και μαλακό και νόστιμο όσο ποτέ.

Τι θα πιούμε;

Για να μην ξεχνιόμαστε, η επιλογή κρασιού στο Barbecue είναι πολύ σημαντική. Αν θέλετε κόκκινο κρασί, λόγω κόκκινου κρέατος, προτιμήστε ένα ελαφρά παλαιωμένο σε βαρέλι, για να έχει την καπνίλα του βαρελιού, αλλά να είναι αρκετά απλό στον συνδυασμό με τις ψητές γεύσεις. Αν πάλι η μέρα είναι ιδιαίτερα ζεστή, προσανατολιστείτε προς ένα πιο φρέσκο ερυθρό που θα μπορείτε να πιείτε και ελαφρώς δροσερό, ή και ένα Αγιωργίτικο ροζέ που θα πιείτε κρύο και δροσιστικό. Αν πάλι είστε του λευκού, διαλέξτε ένα βαρελάτο Chardonnay, που έχει το βάρος, την προσωπικότητα, αλλά και την επιρροή του βαρελιού για να σταθεί άνετα δίπλα στο κρέας.

Το δικαίωμα του ψήστη

«The cook’s prerogative» το λένε οι ξένοι και κάτι ξέρουν. Ο ψήστης λοιπόν, που υποφέρει όλη την λάβρα της φωτιάς για την απόλαυση των υπολοίπων που σίγουρα δεν καταβάλουν την ίδια προσπάθεια για το γεύμα, έχει δικαίωμα να δοκιμάζει πρώτος και να «παρακρατά» τα καλύτερα κομμάτια για τον ίδιο και για όσους τον βοηθούν. Να το θυμάστε αυτό, και να το εξασκήσετε άφοβα. Άλλωστε, το Barbecue θα πρέπει να το ευχαριστηθείτε και εσείς όσο και οι υπόλοιποι καλεσμένοι!

Κάπου εδώ λοιπόν ολοκληρώνονται τα μυστικά που θα σας κάνουν επαγγελματίες ψήστες και ιδιαίτερα δημοφιλείς σε κάθε καλοκαιρινή παρέα. Εύχομαι να ευχαριστηθείτε το Barbecue γιατί, ειδικά το καλοκαιράκι, είναι μία απόλαυση για κάθε στιγμή που φέρνει μία παρέα πιο κοντά. Βεβαιωθείτε μόνο, ειδικά όταν ψήνετε στην εξοχή, ότι βρίσκεστε σε εγρήγορση και έχετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, καθώς διανύουμε καλοκαίρι μεγάλων πυρκαγιών και το τελευταίο που θέλουμε όλοι μας είναι να κάψουμε από απροσεξία το ελάχιστο πράσινο που μας έχει απομείνει...

Καλή Όρεξη!

in2life

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ


Τρία μυστικά για τη φροντίδα των πετσετών σας

Αν θέλετε οι πετσέτες σας να παραμείνουν απορροφητικές, αφράτες και μαλακές σαν καινούργιες, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω μικρά μυστικά:

  • Απορρυπαντικό: Η χρήση μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει κατάλοιπα στις ίνες των πετσετών και να τις κάνει πιο σκληρές. Αν κάποια φορά, χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό από το προτεινόμενο, κάντε ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Αλλά γενικά καταπολεμήστε το σύνδρομο «Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο»!
  • Μαλακτικό: Το μαλακτικό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απορροφητικότητας της πετσέτας γιατί αφήνει πάνω της ένα λεπτό στρώμα χημικών που κάνει τις ίνες να απωθούν το νερό. Αποφύγετε εντελώς τη χρήση μαλακτικού στις πετσέτες (και ειδικά τα μαλακτικά που περιέχουν σιλικόνη) ή χρησιμοποιήστε το σε ελάχιστες ποσότητες.
  • Στέγνωμα:
    Άπλωμα: Αν απλώσετε τις πετσέτες έξω για στέγνωμα, μην τις ξεχάσετε κάτω από τον ήλιο με τις ώρες… Δε θέλετε τα χρώματα να ξεθωριάσουν!
    Στεγνωτήριο: Για αφράτες και μαλακές πετσέτες, χρησιμοποιήστε τη βαθμίδα στεγνώματος «μέτρια στεγνά ή στεγνά» αλλά όχι «πολύ στεγνά». Ούτε να βγάλετε τις πετσέτες υγρές αλλά ούτε και να το παρακάνετε με το στέγνωμα.

Καθαρίστε τις κιτρινίλες από τα πιάτα

Όταν χρησιμοποιούμε τα ίδια πιάτα για πολύ καιρό μπορεί να εμφανιστούν κάποιες κιτρινίλες στην επιφάνεια τους, ειδικά αν τα πιάτα μας είναι σχετικά ανάγλυφα. Στα λευκά πιάτα φαίνεται περισσότερο συνήθως.

Οι κιτρινίλες αυτές είναι εκνευριστικές και δε φεύγουν από τα πιάτα μας όσο καλά κι αν τα πλένουμε. Οπότε έχουμε δυο λύσεις ή τα πετάμε για να μη γίνουμε ρεζίλι σε περίπτωση που τα δει κάποιος ξένος ή βρίσκουμε τρόπο να εξαφανίσουμε τις κιτρινίλες. Και φυσικά προτιμούμε το δεύτερο.

Η λύση για να καθαρίσουμε τα πιάτα μας βρίσκεται στη μαγειρική σόδα και το ξύδι. Σε ένα στεγνό πιάτο ρίξτε ένα κουταλάκι σόδα και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω μια κουταλιά ξύδι. Αρχίστε να τρίβετε τις κιτρινίλες με το σκληρό μέρος από το σφουγγαράκι σας και μη ξεχάσετε να κάνετε το ίδιο και από την κάτω πλευρά του πιάτου.Θα δείτε οτι οι κιτρινίλες θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και τα πιάτα σας θα μοιάζουν ξανά σαν καινούργια.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ



ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ( Η ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΗAVA ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ DEAD SEA LABORATOIRES ) ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ।


ΒΕΒΑΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΡΓΙΛΟ।ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΌΠΩΣ ΣΙΔΗΡΟ, ΜΑΓΝΗΣΙΟ,ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΚΑΛΙΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΑΚΝΕΪΚΑ.ΤΑ ΜΕΤΑΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ।


ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΝΤΩΝ ( ΟΧΙ ΚΙΛΩΝ).

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ….

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ , ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΟΥΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΟ Η ΓΥΑΛΙΝΟ. ΠΟΛΛΕΣ ΛΑΣΠΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΆΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΛΑΣΠΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ AHAVA ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ. ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ .

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ « ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ « ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΑ.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΦΥΤΡΟ ΣΤΑΡΙΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΛΑΔΙ ΛΕΒΑΝΤΑΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ.ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΑΜΠΟΝΑΡΟΝΤΑΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΕΥΚΟ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ

ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ

ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΪΠ ΦΡΟΥΤ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΕΒΑΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΡΗ ΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΑΝΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΛΙΓΟ ΑΤΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ।ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΙΤΟΥΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ SPA ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΥΠΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠO

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ COSMETOLOGY

Μελιτζάνες με σάλτσα σκορδαλιά


Υλικά για 8 άτομα:

  • 1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες ( ΤΣΑΚΩΝΙΚΕΣ)
  • ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πάτατες φέτες
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα τρία. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10' και τις στραγγίζουμε
  • Βάζουμε τις φέτες μία-μία σε λαδωμένο ταψί, ραντίζουμε με λάδι και προσθέτο υμε τις πατάτες. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30΄ μέχρι να ροδίσουν
  • Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σκορδαλιά,που έχετε ήδη ετοιμάσει , ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η σκορδαλιά και σερβίρουμε
greekcook

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Είναι πολλοί εκείνοι οι άνθρωποι που πριν ακόμα αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες ή ακούσουν το μετεωρολογικό δελτίο, ανακοινώνουν στους οικείους τους τις επερχόμενες καιρικές αλλαγές. Δυστυχώς όμως, οι «προειδοποιήσεις» που τους καθιστούν ικανούς να ξέρουν τις αλλαγές αυτές, δεν είναι και ανώδυνες!

Συνήθως, τα άτομα που έχουν κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα – όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, παλιό κάταγμα κλπ – όταν πρόκειται να ανατραπεί η «διάθεση» των καιρικών συνθηκών, ενοχλούνται από ασυνήθιστο άλγος, μικρής έως μέτριας έντασης. Όμως, δεν είναι μόνο τα νοσήματα των οστών που προκαλούν ενοχλήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και για εκείνους που έχουν χρόνια ιγμορίτιδα, ωτίτιδα, αλλά και άτομα που ταλαιπωρούνται από καρδιαγγειακές ασθένειες.

Οι απότομες αλλαγές του καιρού (και κυρίως της υγρασίας που επικρατεί στην ατμόσφαιρα) διαταράσσουν τη λειτουργία του οργανισμού με όχι και τόσο ευχάριστα επακόλουθα, παρόλο που τα περισσότερα είναι παροδικά.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει διαπιστωθεί από τους επιστήμονες ότι, όταν ο καιρός γίνεται απότομα πιο κρύος, αυξάνονται τα επεισόδια εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών. Παρ’ ότι δεν υπάρχει κάποια θεωρία που να αποδεικνύει αυτό το φαινόμενο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κρύο προκαλεί στένωση των αρτηριών περιορίζοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας το οξυγόνο που φτάνει στην καρδιά. Επίσης το κρύο κάνει την καρδιά να λειτουργεί πιο έντονα, καθώς χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή στις ευπαθείς ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για το εγκεφαλικό, καθώς το κρύο πυκνώνει το αίμα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος στεφανιαίας και εγκεφαλικής θρόμβωσης.

Αντίστοιχα, ο αέρας φαίνεται να αυξάνει τον καρδιακό παλμό, να προκαλεί αίσθημα άγχους, αλλά και να επιβαρύνει όσους υποφέρουν από ημικρανίες, αφού επιδρά αρνητικά στη λειτουργία του υποθαλάμου – περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τις λειτουργίες του οργανισμού και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ορμονών.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι η βροχή μπορεί να εμποδίσει όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα, μια και ο βροχερός καιρός επηρεάζει τη λειτουργία της λεπτίνης, ορμόνης που «ενημερώνει» τον εγκέφαλο πότε το στομάχι είναι γεμάτο!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕΞ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ ( ΤΟΞΟΤΗΣ- ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ-ΥΔΡΟΧΟΟΣ- ΙΧΘΕΙΣ )


ΤΟΞΟΤΗΣ

23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Οι πλέον αισιόδοξοι του ζωδιακού, οι Τοξότες είναι εν γένει εύθυμα άτομα, γεμάτα ενέργεια και διάθεση για περιπέτειες. Αγαπούν τη φιλοσοφία, είναι εκ φύσεως περίεργοι και φιλομαθείς και διακρίνονται για την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, η οποία πολλές φορές τους κάνει να φαίνονται αγενείς και άκομψοι. Ο αυθορμητισμός και η τόλμη τους αγγίζουν συχνά τα όρια της απερισκεψίας. Ορκισμένοι οπαδοί της ελευθερίας, οι Τοξότες μπορούν να γίνουν ασταθείς και αναξιόπιστοι αν νιώσουν ότι αυτή απειλείται με οποιονδήποτε τρόπο.

Η ερωτική ζωή του Τοξότη:

Όπως και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής του, έτσι και στα ερωτικά ο Τοξότης αναζητά την εμπειρία, την ποικιλία, το καινούριο. Θέλει να τα δοκιμάσει όλα, ελκύεται από το άγνωστο, και βαριέται εύκολα. Οι φαντασιώσεις του έχουν να κάνουν με το kinky –ενίοτε στα όρια του βίαιου– σεξ, το οποίο δε θα διστάσει να δοκιμάσει, αν μη τι άλλο για την εμπειρία, όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Η οικειότητα είναι κύριο συστατικό της ερωτικής χημείας και μέγιστο αφροδισιακό για έναν Τοξότη, ο οποίος απολαμβάνει πολύ περισσότερο το περιστασιακό σεξ με τον/την κολλητό/κολλητή του, παρά το one night stand σε ένα μπαρ.

Ο άνδρας Τοξότης στο σεξ:

Ως ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης είναι ένας παθιασμένος και φλογερός εραστής. Ως γνήσιος εξερευνητής, δε θα αρκεστεί στην πεπατημένη: θα εξερευνήσει κάθε ερωτογενή ζώνη, θα σας προτείνει ή θα παίρνει την πρωτοβουλία να δοκιμάζει συνεχώς καινούρια πράγματα μαζί σας, και δε θα σας αφήσει να βαρεθείτε ούτε λεπτό. Η αδυναμία του στο πορνό ενδεχομένως να σας ξενίσει αρχικά, αλλά αν δείξετε τη διάθεση να την μοιραστείτε, βλέποντας για παράδειγμα μαζί ερωτικές ταινίες, θα τον ενθουσιάσετε τόσο που η κοινή ερωτική σας ζωή θα εκτιναχθεί στα ύψη.

Η γυναίκα Τοξότης στο σεξ:

Φλογερή και παθιασμένη, η γυναίκα Τοξότης απολαμβάνει το σεξ και το δείχνει. Εκφράζεται πολύ ευκολότερα στο κρεβάτι απ' ότι σε ένα ρομαντικό ραντεβού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κάνει «ήσυχο» σεξ. Έχει αστείρευτη φαντασία, και δε θα διστάσει να πάρει πρωτοβουλίες, αρκεί να αισθανθεί οικειότητα με τον ερωτικό παρτενέρ της. Η οικειότητα είναι άλλωστε προϋπόθεση για εκείνη σε ό,τι αφορά το καλό σεξ, γεγονός που την εμποδίζει να απολαύσει όσο θα ήθελε τις πρώτες ερωτικές επαφές με έναν νέο σύντροφο.

Ο Τοξότης στη σχέση:

Σε αντίθεση με τις φιλίες του, οι ερωτικές σχέσεις του Τοξότη δύσκολα είναι σταθερές και μακροχρόνιες. Ως γνήσιοι εραστές της ελευθερίας και του αντικομφορμισμού, θα εξαφανιστούν νύχτα αν νιώσουν –έστω και αβάσιμα– ότι απειλείται η ανεξαρτησία τους ή ότι μένουν στάσιμοι, «βαλτώνουν» σε μια σχέση. Αν και τους αρέσει να φλερτάρουν ακόμη και όταν έχουν δεσμό, σπάνια είναι άπιστοι, εκτός εάν νιώσουν ότι ο/η σύντροφός τους προσπαθεί να τους «φυλακίσει». Έχουν, πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα ζώδια, την τάση να κάνουν αταίριαστες σχέσεις. Οι Τοξότες δυσκολεύονται ιδιαίτερα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια. Είναι, όμως, κατά βάθος ρομαντικοί στις σχέσεις τους, παρ' όλο που δε θα το παραδεχτούν ποτέ.

Με ποιους ταιριάζουν ερωτικά οι Τοξότες:

Ο άνδρας Τοξότης ταιριάζει πολύ με γυναίκες Κριούς, στις οποίες βρίσκει την ερωτική φαντασία και την παιχνιδιάρικη διάθεση που λατρεύει, με Υδροχόους, η «δύσκολη» φύση των οποίων τον προκαλεί να τις κατακτήσει, και με Λέοντες, τις οποίες θαυμάζει.
Η γυναίκα Τοξότης συναντά το άλλο της μισό στους Διδύμους, τον πολυσχιδή χαρακτήρα και το ταλέντο στην επικοινωνία των οποίων βρίσκει ακαταμάχητο, συναρπάζεται από τον θυελλώδη χαρακτήρα των Κριών, που δεν την αφήνουν να βαρεθεί, και γοητεύεται από τους Λέοντες, ακριβώς επειδή τη δυσκολεύουν, αλλά και επειδή μαζί τους μοιράζεται το πάθος των ζωδίων της φωτιάς.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Το πλέον σταθερό και σοβαρό ζώδιο, οι Αιγόκεροι είναι πρακτικοί, ορθολογιστές και αξιόπιστοι. Πατούν σταθερά στη γη, είναι συχνά απόλυτοι στις απόψεις τους, και επιφυλακτικοί με το άγνωστο, είτε αυτό έχει να κάνει με πρόσωπα είτε με καταστάσεις. Είναι συχνά απαισιόδοξοι και μελαγχολικοί. Αντιμετωπίζουν με ωριμότητα και υπομονή τις καταστάσεις. Έλκονται από το μυστήριο και τον αποκρυφισμό, είναι φιλομαθείς, πειθαρχημένοι και προσηλωμένοι στους στόχους τους. Πεισμώνουν με την αποτυχία.

Η ερωτική ζωή του Αιγόκερου:

Ο Αιγόκερως παίρνει πολύ στα σοβαρά οτιδήποτε στη ζωή του, και τα ερωτικά δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Η κατάκτηση του ιδανικού (για εκείνον ή τη φαντασία του) συντρόφου είναι στόχος, και οι στόχοι δεν είναι κάτι που ο Αιγόκερως βλέπει επιπόλαια. Η δε κατάκτηση των –ερωτικών και άλλων– στόχων του είναι μέγιστο αφροδισιακό, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στη διάχυτη αυτοπεποίθηση την οποία εκπέμπει ένας Αιγόκερως που έχει κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιλογές του, ο Αιγόκερως δύσκολα παρασύρεται σε ερωτικές επιπολαιότητες, δίνεται όμως απόλυτα στον σύντροφο που θα πληροί τα αυστηρά του κριτήρια.

Ο άνδρας Αιγόκερως στο σεξ:

Παραδοσιακός από τη φύση του, ο άνδρας Αιγόκερως είναι θερμός και τρυφερός στο κρεβάτι, αλλά χρειάζεται μια σύντροφο με φαντασία για να τον παρασύρει να ανακαλύψει νέα μονοπάτια και πρακτικές. Είναι εξαιρετικά δοτικός, και ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ικανοποίηση της συντρόφου του και δευτερευόντως για τη δική του. Δεν έλκεται ιδιαίτερα από την ιδέα του περιστασιακού σεξ, προτιμά την τρυφερότητα και τον ρομαντισμό του σεξ μέσα σε μία σχέση. Η ιδιαιτερότητα που παρατηρείται στη σεξουαλική συμπεριφορά του είναι ότι εκτός σχέσης είναι πιθανό να δοκιμάσει πράγματα που ξέρει ότι δεν του αρέσουν μόνο και μόνο για να τα μισήσει περισσότερο.

Η γυναίκα Αιγόκερως στο σεξ:

Με την έντονη θηλυκότητα να είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της, η γυναίκα Αιγόκερως ελκύει εύκολα τους άνδρες όλων των ζωδίων. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι απαιτεί από τον σύντροφό της να την κατακτήσει, πράγμα που θα γίνει δύσκολα. Στο σεξ θέλει να έχει την κυριαρχία, είναι φλογερή και ορμητική, ενώ δε διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες και να παρασύρει τον ερωτικό παρτενέρ της σε ανεξερεύνητα μονοπάτια. Είναι ιδιαίτερα εκφραστική και θορυβώδης στο σεξ. Νιώθει πολύ πιο άνετα στο κρεβάτι με ένα μόνιμο σύντροφο, απ' ότι με περιστασιακούς εραστές.

Ο Αιγόκερως στη σχέση:

Πιστός και σταθερός, ο Αιγόκερως είναι ο ιδανικός σύντροφος αν αυτό που ζητάτε από μια σχέση είναι ασφάλεια και σταθερότητα. Ρομαντικός και συναισθηματικός, θα εκφράσει τα αισθήματά του με λόγια και με πράξεις, και θα αδράξει κάθε αφορμή να σας αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του. Είναι γενικώς ολιγαρκής και λιγότερο αυστηρός με τους ανθρώπους που αγαπά απ' ότι με τον εαυτό του, γεγονός που συχνά κάνει τους άλλους να τον εκμεταλλεύονται. Είναι κτητικός με τάση προς τη ζήλια, ενώ δε συγχωρεί το ψέμα και την υποκρισία.

Με ποιους ταιριάζει ο Αιγόκερως:

Ιδανικός συνδυασμός για τον άνδρα Αιγόκερω είναι η γυναίκα Ταύρος, στην οποία βρίσκει την κατανόηση και τη συναισθηματική ασφάλεια που ζητά. Ταιριάζει, επίσης, πολύ με τις Παρθένους, με τις οποίες μοιράζεται τη σταθερότητα και την αγάπη του για την πειθαρχία, ενώ εξαιρετικά επιτυχημένη ερωτικά –και κυρίως σεξουαλικά– είναι και η σχέση του με γυναίκες Καρκίνους.
Η γυναίκα Αιγόκερως θα ταιριάξει ιδανικά με ένα φλογερό Σκορπιό, η ζήλια του οποίου θα την κολακεύει, και με έναν Παρθένο, στον οποίο θα βρει την ταύτιση απόψεων και την κατανόηση που έχει ανάγκη, ενώ ερωτικά ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς είναι με άνδρα Ιχθύ, ο οποίος θα τη θαυμάζει.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου

Αυτό που θα ακούσετε να λέγεται συχνότερα για τους Υδροχόους είναι ότι βρίσκονται πενήντα χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Και είναι αλήθεια. Οραματιστές και ιδεαλιστές, πρωτοπόροι κι επαναστάτες, οι Υδροχόοι είναι, απ' όλα τα ζώδια, εκείνοι που θέλουν –και πολλές φορές μπορούν– να αλλάξουν τον κόσμο. Ιδιαίτερα ειλικρινείς, ακόμη και όταν η ειλικρίνειά τους μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον εαυτό τους ή τους γύρω τους, ξεκάθαροι αλλά και εσωστρεφείς χαρακτήρες, που δεν κάνουν εύκολα φιλίες.

Η ερωτική ζωή του Υδροχόου:

Τα ερωτικά δεν είναι προτεραιότητα στη ζωή του Υδροχόου, ο οποίος θα βάλει συχνά τους φίλους του και τις ιδεαλιστικές του ανησυχίες και ασχολίες πάνω από τον/την σύντροφό του. Συχνά φαίνεται ψυχρός και υπερόπτης, ενώ δύσκολα θα ασχοληθεί με ανθρώπους που δεν του έχουν φανεί ελκυστικοί εξαρχής. Όταν, όμως, ερωτευτεί, ασκεί στο αντικείμενο του πόθου του μία έλξη σχεδόν υπνωτιστική. Απογοητεύεται συχνά ερωτικά, κυρίως γιατί τα στάνταρ που έχει για τον/την σύντροφό του είναι υπερβολικά υψηλά, γεγονός που τον κάνει ιδιαίτερα απαιτητικό. Οι σχέσεις του, παρ' όλα αυτά, είναι κατά βάση μακροχρόνιες, κυρίως γιατί πιστεύει στους ανθρώπους που έχει επιλέξει κι αρνείται να παραδεχτεί στον εαυτό του ότι έκανε λάθος. Δεν αποζητά ιδιαίτερα το περιστασιακό σεξ όταν δεν έχει σχέση, καθώς η έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης και επικοινωνίας τον εμποδίζει να το απολαύσει αρκετά.

Ο άνδρας Υδροχόος στο σεξ:

Για τον Υδροχόο, το σεξ είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Είναι, ίσως, ο μόνος άνδρας του ζωδιακού που αντιλαμβάνεται συχνότερα το σεξ πνευματιστικά, και σπανιότερα σαρκικά. Ακριβώς γι' αυτό, ελκύεται από ανατολίτικες πρακτικές όπως το ταντρικό σεξ. Επειδή του αρέσει να ανακαλύπτει, θα δοκιμάσει ερωτικά βοηθήματα, κυρίως από περιέργεια. Είναι ανοιχτόμυαλος στο σεξ, αλλά όχι ιδιαίτερα δοτικός, καθώς θέλει ο/η σύντροφός του να είναι «αυτοδύναμος», να διεκδικεί και να παίρνει μόνος του αυτά που θέλει.

Η γυναίκα Υδροχόος στο σεξ:

Μέχρι να βρει τον τέλειο για εκείνη και τα ιδιαίτερα υψηλά της στάνταρ ερωτικό παρτενέρ, η γυναίκα Υδροχόος φαίνεται ψυχρή και αδιάφορη απέναντι στο σεξ. Όταν, όμως, τον βρει, θα απελευθερώσει πάθος που κανένα ζώδιο δεν συναγωνίζεται. Ανοιχτόμυαλη και με διάθεση για πειραματισμούς, δε θα διστάσει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δοκιμάσει καινούρια πράγματα. Πολύ σπάνια, όμως, θα είναι ιδιαίτερα τρυφερή και εκδηλωτική συναισθηματικά, καθώς στο μυαλό της το σεξ και η αγάπη είναι διαχωρισμένα.

Ο Υδροχόος στη σχέση:

Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι ο Υδροχόος είναι από τα εύκολα ζώδια στις σχέσεις του. Θα βάλει συχνά τις ανάγκες των φίλων του πάνω από τις δικές του και αυτές του/της συντρόφου του, θα θέλει διαρκώς να κάνει το δικό του, το οποίο «δικό του» θα είναι πολλές φορές ένα εκκεντρικό καπρίτσιο, και θα φύγει τρέχοντας αν αισθανθεί ότι προσπαθούν να τον περιορίσουν. Είναι, όμως, φανατικά ειλικρινής, πιστός και σταθερός αν βρει σε μια σχέση τα πράγματα που ζητά, μεθυστικά γοητευτικός, φίλος πάνω απ' όλα με τον/την σύντροφό του και εξαιρετικά ενδιαφέρον άνθρωπος στις συζητήσεις και τις ιδέες του.

Με ποιους ταιριάζει ο Υδροχόος:

Ο άνδρας Υδροχόος ταιριάζει ιδανικά με μια γυναίκα Δίδυμο, η οποία τον εκπλήσσει διαρκώς και δεν τον αφήνει να βαρεθεί, με μια Τοξότη, η οποία κατανοεί την ανάγκη του για ελευθερία και τροφοδοτεί διαρκώς τη φαντασία του, και με μια Υδροχόο, που τον λατρεύει όσο τον εαυτό της.
Η γυναίκα Υδροχόος βρίσκει τον ιδανικό σύντροφο στο πρόσωπο ενός άνδρα Υδροχόου, που την κατανοεί απόλυτα και την εξιτάρει ερωτικά, ενός Ζυγού, ο οποίος την θαυμάζει για την αποφασιστικότητά της και μοιράζεται την αγάπη της για το ωραίο, και ενός Λέοντα, ο οποίος κατανοεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες της.



ΙΧΘΕΙΣ

20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ρομαντικοί κι ονειροπόλοι, οι Ιχθείς είναι οι καλλιτέχνες του ζωδιακού κύκλου. Προτιμούν συχνά να χάνονται σε ένα δικό τους κόσμο, αφήνοντας τα προβλήματα να λυθούν μόνα τους, παρά να αναλάβουν δράση για να τα λύσουν οι ίδιοι. Είναι, όμως, ιδιαίτερα γενναιόδωροι και συμπονετικοί, και μπορούν να περάσουν ώρες ατελείωτες ακούγοντας τα προβλήματα των φίλων τους, τα οποία βάζουν πάνω από τα δικά τους. Οι Ιχθείς έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο ένστικτο, και μεγάλη κατανόηση ακόμα και για πράγματα που αντιλαμβάνονται διαισθητικά.

Η ερωτική ζωή των Ιχθύων:

Ρομαντικοί κι αναποφάσιστοι, δοτικοί και εύπιστοι, ευαίσθητοι και κυκλοθυμικοί, οι Ιχθείς διάγουν αυτό που θα λέγαμε ταραχώδη ερωτική ζωή, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη δική τους προσωπικότητα και συμπεριφορά. Οι σχέσεις τους δεν είναι σταθερές, τα αντικείμενα του πόθου τους, όμως, κατά ένα παράδοξο τρόπο, είναι. Έτσι, δεν είναι σπάνιο για έναν Ιχθύ να περάσει χρόνια της ζωής του περιμένοντας τον ανεκπλήρωτό του έρωτα να εκπληρωθεί ή να γυρίσει σε αυτόν. Μέχρι να συμβεί αυτό, δε θα αποκλείσουν τις νέες γνωριμίες και τις ερωτικές περιπέτειες, οι οποίες όμως θα έχουν, στον κόσμο που έχει φτιάξει στο μυαλό του, ημερομηνία λήξεως. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Ο άνδρας Ιχθύς στο σεξ:

Ορμητικός αλλά και τρυφερός, φετιχιστής αλλά και ρομαντικός, ανοιχτός σε νέες εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακός, ο άνδρας Ιχθύς δε θα αφήσει ποτέ την παρτενέρ του να βαρεθεί στο σεξ. Είναι ο τύπος που θα χαμηλώσει τα φώτα, θα ανάψει κεριά, θα βάλει απαλή μουσική, και εν συνεχεία θα επιδοθεί σε kinky σεξ, συνδυάζοντας τα ασυνδύαστα έτσι όπως μόνο η δική του αχαλίνωτη φαντασία επιτρέπει.

Η γυναίκα Ιχθύς στο σεξ:

Γεμάτη φαντασία και όρεξη για πειραματισμούς, η γυναίκα Ιχθύς λατρεύει να διδάσκει και να καθοδηγεί τον ερωτικό παρτενέρ της. Οι φαντασιώσεις της έχουν συχνά να κάνουν με το σεξ στο νερό, ενώ το να μαθαίνει νέα πράγματα και να δοκιμάζει καινούριες ιδέες την εξιτάρει. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι απολαμβάνει το σεξ χωρίς συναίσθημα: ακόμη και με περιστασιακούς συντρόφους, η Ιχθύς θα χρειαστεί να δημιουργήσει και να πιστέψει ένα –έστω και φανταστικό– συναισθηματικό δέσιμο για να εκφραστεί, καθώς το σεξ και ο έρωτας δεν είναι διαχωρισμένα στο μυαλό της.

Ο Ιχθύς στη σχέση:

Όταν ο ρομαντικός Ιχθύς ερωτευτεί, θα αφεθεί να παρασυρθεί από τα συναισθήματά του, δυσκολευόμενος να ανταπεξέλθει στις πρακτικές ανάγκες μιας σχέσης. Καθώς ενθουσιάζεται εύκολα, έχει την τάση να εξιδανικεύει τον σύντροφό του, με κίνδυνο να απογοητευτεί όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Ο Ιχθύς είναι, όμως, ο τύπος που θα μπορούσε να συγχωρήσει ακόμα και μια απιστία του/της συντρόφου του, χάρη στην εγγενή του τάση να δείχνει κατανόηση στα ανθρώπινα λάθη. Ο Ιχθύς είναι ιδιαίτερα δοτικός, τρυφερός και υποστηρικτικός απέναντι στον/ στην σύντροφό του.

Με ποιους ταιριάζει ο Ιχθύς:

Ο άνδρας Ιχθύς βρίσκει την ιδανική σύντροφο σε μια γυναίκα Καρκίνο, με την οποία μοιράζεται την ίδια τρυφερότητα, συναισθηματισμό και κατανόηση. Ταιριάζει επίσης με γυναίκες του δικού του ζωδίου, οι οποίες καταλαβαίνουν –ακριβώς επειδή μοιράζονται– τις ιδιαιτερότητές του, και με Αιγόκερους, με τις οποίες νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά.
Η γυναίκα Ιχθύς ταιριάζει απόλυτα με άνδρα Σκορπιό, στον οποίο βρίσκει την κατανόηση αλλά και την υποστήριξη που ζητά. Ιδανικοί συνδυασμοί για τη γυναίκα Ιχθύ είναι επίσης με άνδρα Ιχθύ, με τον οποίο υπάρχει ταύτιση απόψεων, και με Ταύρο, στον οποίο βρίσκει σταθερότητα και τον αισθησιασμό που τόσο εκτιμά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΑΦΙΔΙΝΗΣ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

ΣΤΑΦΙΔΙΝΗ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1890 η μαύρη σταφίδα- κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας- έπαψε να έχει ζήτηση στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσουν οι τιμές πώλησής της, σε μια περίοδο μάλιστα που υπήρχε υπερπαραγωγή στη χώρα. Η πτώση των τιμών είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της σταφιδο παραγωγής

Το κράτος υπό την πίεση των σταφιδοπαραγωγών προσπάθησε ν’ ανακουφίσει την κατάσταση με διάφορα υποστηρικτικά μέτρα, ένα από τα οποία ήταν η αγορά της σταφίδας και η διοχέτευση της στην παραγωγή φτηνού αλκοόλ, αλκοολούχων ποτών και σιροπιού (σταφιδίνη). Μ’ αυτό τον τρόπο η σταφίδα άρχισε να παίζει σημαντικό ρόλο στην ποτοποιία και στη ζαχαροπλαστική.
Το 1936, ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς για να ενισχύσει τους σταφιδοπαραγωγούς απαγόρευσε με νόμο τη χρήση της ζάχαρης στη βιομηχανία γλυκισμάτων. Η σταφιδίνη ήταν το κυρίαρχο γλυκαντικό μέχρι το 1965, οπότε έπαψε να ισχύει ο νόμος.
Σήμερα χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, στη ζαχαροπλαστική και για την ενίσχυση των βαθμών του κρασιού.

Σταφιδίνη

raisin-syrup-and-goat-cheese

Είναι αρκετά απλό να φτιάξει κανείς σταφιδίνη στο σπίτι.

Η αναλογία σταφίδων νερού είναι 1: 2 (χρησιμοποίησα 2 φλ. μαύρες σταφίδες)
Αφήνουμε στις σταφίδες 48 ώρες στο νερό, να φουσκώσουν.
Μαζί με το νερό τις περνάμε στο μπλέντερ.
Σουρώνουμε το υγρό με ένα τουλουπάνι 2-3 φορές, πιέζοντας δυνατά με τα χέρια μας.
Μαζεύουμε το υγρό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ. σ. στάχτη.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 2 ώρες, να κατασταλάξει η στάχτη.
Αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί και σουρώνουμε ξανά με το τουλουπάνι.
Βάζουμε το υγρό στη φωτιά και μετά από 1-2 βράσεις χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
Αποθηκεύουμε το σιρόπι σε ένα καθαρό βάζο.

Η σπιτική σταφιδίνη μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη… χρειάζεται όμως προσοχή γιατί είναι αρκετά πιο γλυκιά.
Ταιριάζει με φρέσκα, μαλακά κατσικίσια τυριά, με γιούρτι, παγωτό και πολλές γλυκές δημιουργίες. 1 μέρος σταφιδίνης και 5 μέρη παγωμένου νερού αρκούν για να έχουμε ένα πολύ δροσιστικό αναψυκτικό.

Μια φέτα ψωμί αλειμμένη με σταφιδίνη σε μορφή κρέμας, τη θρυλική θρεψίνη, ήταν το καθιερωμένο κολατσιό των περισσότερων ελληνοπαίδων μέχρι και τη δεκαετία του ’60.
Ένα παρόμοιο σιρόπι παράγεται κι από τα ξερά σύκα, αν κι έχει διαφορετική γεύση.

ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ( ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) Η ΣΥΛΛΟΓΗ swarovski ΓΙΑ SAN VALENTINO 2011







Πήγα & σου προτείνω...


Χρωματιστά ζυμαρικά για τα χρώματα των νημάτων, ψωμιά σε σχήμα φιδιού και κεράτων κριαριού ( όταν εμφανίζονται στα χαλιά συμβολίζουν την αθανασία και τη δύναμη), πιάτα από τη Μ. Ασία όπου οι Έλληνες δραστηριοποιήθηκαν τόσο στην εμπορία όσο και στην παραγωγή χαλιών και πολλά άλλα «μιλούν» για όσους με αφάνταστη δεξιοτεχνία δουλεύουν τους κόμπους των χαλιών, χαρίζοντάς τους τα όνειρα και τους καημούς τους, ενσωματώνοντας τις χαρές, τις λύπες, τους φόβους, τα έθιμα τους και τα πιστεύω τους, παρασύροντάς μας σε κόσμους μαγικούς.

Mια μικρή γεύση από το μενού:
Ζυμαρικά διαφόρων χρωμάτων πλέκονται με «νήματα λαχανικών» και καλύπτονται με πικάντικο βούτυρο.
Αρνί, μοσχάρι και λουκάνικα σε κρούστα ζύμης.
Μοσχαρίσια μάγουλα με ξηρούς καρπούς, συνταγή της Μ.Ασίας.
Κορδέλες αποξηραμένου πελτέ φρούτων σερβίρονται με κατσικίσιο τυρί και κομπόστα κυδώνι.
«Μιλφέϊγ» με κουμκουάτ και πολλά άλλα….

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ €21: (ΚΟΣΤΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ).
ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ: Κρασί χύμα 6ε/λίτρο , εμφιαλωμένα 10ε , ποτά 4ε κλπ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΜΑΡΟ: evmarosart@gmail.com
Απαραίτητη και η τηλεφωνική κράτηση στο 2106207824. (10:00 – 14:00 κ 18:00 – 21:00 Σάββατο 11:00 – 15:00)

Η Μαριάννα Καβρουλάκη, είναι πειραματική αρχαιολόγος–ερευνήτρια της Ιστορίας της Ελληνικής Διατροφής (www.historyofgreekfood.org ), εμπνεύστρια και συνδιοργανώτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας (Κρήτη).

Τιμή εισόδου: 21

ΠΟΥ ΘΑ TO ΔΕΙΤΕ:
ΕΥΜΑΡΟΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕΞ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ ( ΛΕΩΝ-ΠΑΡΘΕΝΟΣ- ΖΥΓΟΣ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ )



ΛΕΩΝ

23 Ιουλίου - 23 Αυγούστου

Οι Λέοντες αποτελούν το πιο δημιουργικό, κυριαρχικό και εξωστρεφές ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι θαρραλέοι, γενναιόψυχοι και έντιμοι, αλλά από την άλλη πλευρά τους διέπει η αλαζονεία και ένας αχαλίνωτος εγωκεντρισμός. Γεννημένοι αρχηγοί, μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα σε θέσεις εξουσίας, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους υφιστάμενούς τους και γνωρίζοντας σχεδόν πάντα τι θέλουν. Είναι υπερβολικά φιλόδοξοι και αυτό είναι κάτι που φοβίζει τους αντιπάλους τους, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρούνται καλοί και ανθρωπιστές.

Η ερωτική ζωή του Λέοντος:

Το δεύτερο πιο «καυτό» ζώδιο μετά τον Κριό, ο Λέων λατρεύει το σεξ, αλλά έχει αρκετές ιδιοτροπίες. Θα κάνει τα πάντα για να προσφέρει ευχαρίστηση στο ταίρι του, ενώ μόλις νιώσει τον έρωτα δεν πρόκειται να ακολουθήσει καμία λογική, αλλά θα παρασυρθεί από το συναίσθημα. Μπορεί να κάνει τον/την σύντροφό του να νιώσει βασιλιάς ή βασίλισσα, ανεξαρτήτως από την καταγωγή ή το ποιόν του ως άτομο και είναι διατεθειμένος να αφήσει την φαντασία του να καλπάσει προκειμένου να ικανοποιήσει σκέψεις και επιθυμίες του/της συντρόφου του.

Ο άνδρας Λέων στο σεξ:

Ο Λέων έχει υψηλές απαιτήσεις στο σεξ, γεγονός που κάνει αρκετές από τις παρτενέρ του να εγκαταλείπουν την προσπάθεια εξαντλημένες. Νιώθει εξαιρετικά περήφανος όταν βλέπει το ταίρι του να φτάνει σε οργασμό, ενώ συνηθίζει να προτιμά περίεργες στάσεις κατά την διάρκεια του σεξ αφενός για να αποφύγει την πλήξη, αφετέρου για να διασκεδάσει. Έχει φοβερή αυτοπεποίθηση και επιστρατεύει όλο του το σώμα για να προσφέρει non stop ηδονή. Προσοχή όμως, αν νιώσει έστω και λίγη ανασφάλεια, θα προτιμήσει να απέχει εντελώς από οποιαδήποτε «δραστηριότητα».

Η γυναίκα Λέων στο σεξ:

Συμπληρώνει την «αγία τριάδα» της ζωδιακής κρεβατοκάμαρας μαζί με την Σκορπίνα και την Ταυρίνα και βάζει αστείρευτη φαντασία στο σεξ για να μπορέσει να ταιριάξει με όλους. Δεν θα διστάσει να υποδυθεί ρόλους στο κρεβάτι, ούτε να επιλέξει ανάμεσα στο βίαιο και τρυφερό σεξ. Σέβεται απόλυτα τον παρτενέρ της και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να τον ευχαριστήσει. Δεν κουράζεται εύκολα κατά την διάρκεια του σεξ, κάτι που αρκετές φορές κομπλάρει τον παρτενέρ της και τον κάνει να νομίζει ότι δεν είναι αρκετός. Οι στάσεις που τις επιτρέπουν να βλέπει και να θαυμάζει το σώμα της την ενθουσιάζουν, ενώ ανάλογα με το χαρακτήρα της, μπορεί να έχει το πάνω ή το κάτω χέρι στο κρεβάτι.

Ο Λέων στη σχέση:

Είναι εξαιρετικά πιστοί και αξιόπιστοι και από την στιγμή που θα βρουν τον/την ιδανικό σύντροφο το γλυκό έχει «δέσει». Οι Λέοντες στις σχέσεις τους είναι θερμοί, εκφραστικοί, παθιασμένοι, χωρίς να μπορούν να τιθασεύσουν τα ρομαντικά τους ξεσπάσματα. Είναι φύσει μονογαμικοί και η στάση τους απέναντι στο έτερον τους ήμισυ είναι συνήθως τρυφερή, θερμή και γενναιόδωρη. Μοναδικό αρνητικό ότι ταιριάζει με λίγα ζώδια, τα οποία μπορούν να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του πλήρως.

Με ποιους ταιριάζουν ερωτικά οι Λέοντες:

Ο άντρας Λέων ταιριάζει πολύ καλά με γυναίκες Κριούς, μιας και στους δύο αρέσει να το παίζουν αρχηγοί, ενώ ο δεσμός του με γυναίκα Τοξότρια μπορεί να οδηγήσει σε ρομαντικές και ζεστές στιγμές. Το πείσμα του άντρα Λέοντα και η υπερηφάνειά του τον κάνει να ταιριάζει και με γυναίκες Σκορπιούς, αφού και οι δυο τους είναι υπερήφανοι και αποφασισμένοι.
Οι γυναίκα Λέων ταιριάζει πολύ με τον άντρα Τοξότη, φτιάχνοντας μια σχέση που στηρίζεται στον ρομαντισμό και την ενέργεια, ενώ ταιριάζει επίσης και με τον άντρα Ιχθύ παρά τις αντίθετες αξίες που έχουν. Μάλιστα, οι διαφορές αυτές μπορούν να ωφελήσουν την σχέση τους . Τέλος, μια γυναίκα Λέων θα βρει πολλά κοινά με έναν άνδρα Δίδυμο, καθώς και οι δύο επιζητούν την περιπέτεια, την διασκέδαση και απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

24 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου

Στενά συνδεδεμένοι με την εργασία και την εξυπηρέτηση, ο Παρθένος αγαπάει την τάξη, την καθαριότητα, την λεπτότητα και την ακρίβεια. Συνήθως κρατά συντηρητική στάση απέναντι στα θέματα της ζωής και παρά την εξωτερική του εικόνα που δείχνει συναισθηματική απάθεια και ψυχρότητα, ο Παρθένος μπορεί να είναι κατά ένα πολύ συναισθηματικό άτομο. Θεωρείται «σιγανό ποταμάκι» και τις περισσότερες φορές είναι αρκετά επικριτικός με τους άλλους σε σημείο να γίνεται γκρινιάρης. Η τελειομανία και η σχολαστικότητά του, μπορούν να τον κάνουν δυστυχισμένο και υποχόνδριο.

Η ερωτική ζωή του Παρθένου:

Η εύρεση συντρόφου αποτελεί εμπόδιο στην ερωτική ζωή του Παρθένου. Τα ερωτικά λάθη του παρελθόντος γίνονται μάθημα για το μέλλον και έτσι οι περισσότεροι Παρθένοι δυσκολεύονται να βρουν σύντροφο στα μέτρα τους. Ξέρουν όμως, πολύ καλά τι θέλουν και όταν το βρουν φροντίζουν να του συμπεριφερθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσέχουν τον/την σύντροφό τους και θα ήθελαν από αυτόν/αυτήν να σεβαστεί τις αρχές που οι ίδιοι πρεσβεύουν: την αλήθεια, την οικονομία και την συνέπεια.

Ο άνδρας Παρθένος στο σεξ:

Αντίθετα με τα όσα δηλώνει το όνομα του ζωδίου του ο άντρας Παρθένος μόνο άβγαλτος και ντροπαλός δεν είναι στο σεξ. Αντιθέτως, θεωρείται ιδιαιτέρως σεξουαλικό άτομο, το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα και την υγιεινή, πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια. Ο άντρας Παρθένος είναι ανοικτός σε νέες προτάσεις και από την στιγμή που θα ξεπεράσει τα ταμπού του, μπορεί να γίνει εξπέρ του είδους, τελειοποιώντας τις ικανότητές του στο κρεβάτι. Κάνει πάντα σεξ με αντισύλληψη, αφού φοβάται για την υγεία του και φροντίζει να διαχωρίζει το σεξ από την αγάπη.

Η γυναίκα Παρθένος στο σεξ:

Όπως και ο άντρας Παρθένος, έτσι και η γυναίκα βγάζει έντονη σεξουαλικότητα στο κρεβάτι. Βάζει μπόλικη φαντασία κατά την διάρκεια του σεξ, γεγονός που ενθουσιάζει τον παρτενέρ της και θεωρεί την σεξουαλική πράξη «υψηλή τεχνική». Η περιπετειώδης της φύση, την κάνει ανυπόμονη να πραγματοποιήσει το συντομότερο δυνατό τις φαντασιώσεις της. Η απελευθερωμένη Παρθένος αγαπάει τα «παιχνίδια» όταν είναι μόνη της, ενώ δεν αποκλείεται να απολαύσει και τις μικρές «τιμωρίες» στο κρεβάτι. Γνωρίζει πολύ καλά πώς να ικανοποιήσει τον σύντροφό της, ενώ δεν αποκλείεται να του προτείνει να φέρει και κάποιον τρίτο στην παρέα.

Ο Παρθένος στη σχέση:

Αποτελεσματικοί και καλά οργανωμένοι, οι Παρθένοι χαίρονται όταν παρέχουν οποιαδήποτε είδους βοήθεια στον/στην σύντροφό τους. Σε αρκετές περιπτώσεις εκδηλώνουν ντροπαλότητα και φανερώνουν την ανάγκη τους για συναισθηματική ασφάλεια από την πλευρά του/ της συντρόφου τους. Στην σχέση τους οι Παρθένοι είναι συνεπείς, αφοσιωμένοι και υπερπροστατευτικοί , ενώ αν τύχει και ερωτευτούν τότε παθιάζονται εύκολα και απελευθερώνουν έναν ρομαντισμό που μπορεί να συναρπάσει το ταίρι τους. Η αληθινή αγάπη για αυτούς μπορεί να αργήσει να έρθει, αλλά όταν αυτό γίνει τότε μένουν πιστοί για πάντα και χαλαρώνουν έχοντας πίστη στον εαυτό τους.

Με ποιους ταιριάζουν ερωτικά οι Παρθένοι:

Ο άνδρας Παρθένος μπορεί να γοητευτεί από την μυστηριώδη και ενδιαφέρουσα Σκορπιό, η οποία μπορεί να περιορίσει με χαρακτηριστική άνεση την τάση του για κατσούφιασμα. Επίσης, μοιράζεται αρκετά κοινά με την γυναίκα Αιγόκερω, μιας και οι δύο ασχολούνται με την λεπτομέρεια, είναι σταθεροί, πειθαρχημένοι και έχουν τους ίδιους στόχους.
Η γυναίκα Παρθένος έχει πολλά κοινά με τον άνδρα Ταύρο. Αγαπούν και οι δύο τα υλικά αγαθά και την ασφάλεια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο έρωτας μεταξύ τους είναι κεραυνοβόλος. Μπορεί να τους λείπει ο αυθορμητισμός, αλλά οι δυο τους μπορούν να πετύχουν με ευκολία τους στόχους τους, αρκεί να ρυθμίσουν τον ερωτικό τομέα.


ΖΥΓΟΣ

24 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου

Κατά πολλούς το πιο επιθυμητό ζώδιο. Οι Ζυγοί είναι εν γένει γοητευτικοί, κομψοί και καλόγουστοι, ενώ τους χαρακτηρίζει η ευγένεια και η αγάπη τους για το όμορφο και την αρμονία. Είναι ευαίσθητοι και σιχαίνονται την σκληρότητα ή τις διαμάχες με τους γύρω τους, ενώ η κριτική ικανότητα των Ζυγών τους βοηθάει σε αρκετές περιπτώσεις να έχουν καλή απόδοση σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Η ερωτική ζωή του Ζυγού:

Η κοινωνικότητα και η ικανότητα επικοινωνίας των Ζυγών αποτελεί πόλο έλξης για το αντίθετο φύλο. Είναι δοτικά ζώδια, κοινωνικοί και συνήθως δεν λένε όχι όταν το άλλο φύλο κάνει την πρώτη κίνηση. Δύσκολα μπορεί να τους αντισταθεί κάποιος, ενώ όταν βρουν τον κατάλληλο σύντροφο θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την σχέση «σφιχτή» για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Στις διαπροσωπικές του σχέσεις ο Ζυγός είναι συνήθως φιλικός, στοργικός και διακριτικά ρομαντικός απέναντι στον άνθρωπο που έχει δίπλα του.

Ο άνδρας Ζυγός στο σεξ:

Η τρυφερότητα και το ρομάντζο χαρακτηρίζουν τον άνδρα Ζυγό στο σεξ. Τον ενδιαφέρει περισσότερο η κατάκτηση μιας γυναίκας και η αρμονική σχέση μαζί της, παρά η σαρκική επαφή, αν και τις περισσότερες φορές η εξωτερική του εικόνα δείχνει έναν αμετανόητο γυναικά. Κατά βάθος όμως, είναι μονογαμικός και θα μείνει πιστός στην γυναίκα των ονείρων του – όταν την βρει. Δεν επιθυμεί την καταπίεση στο κρεβάτι από μία αυταρχική γυναίκα, αλλά ούτε και να την εξουσιάζει όταν εκείνη δείχνει να υποχωρεί. Γνωρίζει πολύ καλά τι «ανάβει» τις γυναίκες και είναι πολύ καλός στο ερωτικό μασάζ.

Η γυναίκα Ζυγός στο σεξ:

Γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της αποπλάνησης στο σεξ, οπότε μην σας ξεγελάει η ευγένεια και ο ευαίσθητος χαρακτήρας της. Όταν έρθει η στιγμή της σεξουαλικής πράξης σίγουρα θα εκπλαγείτε, αν το μέρος και η στιγμή είναι η κατάλληλη. Για αυτήν μετράει περισσότερο η ποιότητα στο σεξ και όχι τόσο η ποσότητα, επομένως όταν θα κάνει έρωτα θα το κάνει ώστε να αξίζει. Κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης της αρέσει οποιαδήποτε στάση αφήνει τα οπίσθιά της εκτεθειμένα.

Ο Ζυγός στη σχέση:

Ο άνδρας Ζυγός μονογαμικός και θα μείνει πιστός στην γυναίκα των ονείρων του. Είναι φανατικός υποστηρικτής της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και μπορεί να κατανοήσει πλήρως τα προβλήματα του έτερου του ήμισυ, αφού πρώτα φροντίσει να μάθει τα πάντα για αυτό εις βάθος. Η γυναίκα Ζυγός μελετά τους άντρες και ξέρει πώς να τους συμπαρασταθεί αποτελεσματικά, αν και τις περισσότερες φορές εκείνοι την θέλουν μόνο για ερωμένη. Εκείνη πάλι, δεν πρόκειται να πληγωθεί από έναν δεσμό που πήγε στραβά, αντιθέτως θα προσπαθήσει να ξαναφτιάξει την ζωή της με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Με ποιους ταιριάζουν ερωτικά οι Ζυγοί:

Ο άντρας Ζυγός κάνει καλό ζευγάρι με γυναίκα Ταύρο, μιας και στους δύο αρέσει η ομορφιά και η «χλιδή» της ζωής. Επίσης ταιριάζει πολύ καλά με γυναίκα Κριό, αφού το θερμό του χαρακτήρα του συνδυάζεται ιδανικά με την παρορμητικότητα του Κριού.
Η γυναίκα Ζυγός ταιριάζει ιδανικά με άντρα Ζυγό. Για την ακρίβεια πρόκειται για επίγειο παράδεισο, μιας και έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, είναι και οι δύο ζωηροί, θερμοί και εκδηλωτικοί και απολαμβάνουν την αμοιβαία ικανοποίηση που τους δίνει μια σχέση.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου

Ο χαρακτήρας του Σκορπιού είναι γνωστός για τον παθιασμένο τρόπο με τον οποίο ζει και βιώνει όχι μόνο τον έρωτα αλλά και όλες τις εκφάνσεις της ζωής που τον ενδιαφέρουν. Οι Σκορπιοί είναι συνήθως άτομα που αισθάνονται έντονα την ανάγκη να «ρουφήξουν την ζωή ως το μεδούλι» -συχνά εξαιτίας αυτού φτάνουν ακόμα και στην κατάχρηση. Ο Σκορπιός είναι φοβερά ζηλιάρης και εκδικητικός. Θέλει να φτάσει στην κορυφή και είναι ικανός να κάνει τα πάντα γι' αυτό. Θα εργαστεί σκληρά, δεν θα διστάσει, δεν θα κοιτάξει πίσω και δεν θα μετανιώσει για τίποτα.

Η ερωτική ζωή του Σκορπιού:

Το απόλυτο ερωτικό ζώδιο δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί πόλο έλξης για το άλλο φύλλο. Ακόμα, όμως, κι αν δεν καταφέρει να γοητεύσει το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει με την πρώτη ματιά, ο Σκορπιός δεν θα το βάλει κάτω. Θα προσεγγίσει το «θύμα» του με όλους τους πιθανούς τρόπους και είναι σχεδόν αδύνατο να μην το κατακτήσει. Ο Σκορπιός στον έρωτα θέλει να προσφέρει αλλά και να λαμβάνει σωματική ηδονή. Στα λόγια, όμως, είναι δύσκολος. Δεν εκφράζει αυτά που νιώθει και πρέπει να πιεστεί πολύ για να το κάνει –πιθανώς, όμως, τότε να είναι αργά. Ο Σκορπιός μισεί κάθε είδους καταπίεση. Αφήστε τον στον έρωτα να λειτουργήσει όπως το ένστικτό του επιβάλλει, χωρίς να τον καθοδηγήσετε, και θα εκφράσει με το σώμα του όλα αυτά που το στόμα του δεν μπορεί να πει.

Ο άνδρας Σκορπιός στο σεξ:

Πάθος είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τον άνδρα Σκορπιό ως εραστή. Θεωρώντας την γυναίκα ανεξάντλητο μυστήριο, θέτει σκοπό της ζωής του να διερευνήσει κάθε της σπιθαμή, να εξερευνήσει κάθε κρυφό σημείο της σεξουαλικότητάς της, χωρίς αναστολές. Χωρίς καν να ζητήσει την άδειά της –δεν την χρειάζεται, δεν θα του αντισταθεί. Επειδή, όμως, είναι ικανός να βαρεθεί γρήγορα ακόμα και το πιο καυτό σεξ, το κλειδί είναι να διατηρήσετε το μυστηριώδες σας προφίλ που τον κέρδισε αρχικά. Μην του τα δώσετε όλα αμέσως. Αφήστε να εννοηθεί ότι υπάρχει πάντα κάτι ακόμα που μπορεί να κάνει μαζί σας στο κρεβάτι.

Η γυναίκα Σκορπιός στο σεξ:

Ακόμα κι αν δεν είναι ιδιαίτερα όμορφη, η Σκορπίνα μαγνητίζει χωρίς όμως να προκαλεί. Είναι απίστευτα σέξι, ακόμα κι αν φορά το παλιό της τζιν, ενώ φημίζεται για το, κατά κανόνα, σφιχτό της κορμί. Διαθέτοντας φοβερή αυτοπεποίθηση, η Σκορπιός δεν διστάζει να κάνει την πρώτη κίνηση για να κερδίσει τον άνδρα που θέλει. Και εκείνος δύσκολα θα αντισταθεί στο βαθύ της βλέμμα, τις ερεθιστικές κινήσεις της, το ανατριχιαστικό της άγγιγμα. Το σεξ με την γυναίκα Σκορπιό είναι συναισθηματική υπόθεση. Στην αρχή θα κινηθεί αργά, όμως σταδιακά θα εντείνει το πάθος της. Θέλει να έχει το πάνω χέρι. Να νιώθει αφέντρα. Μην της στερήσετε αυτόν τον ρόλο γιατί μπορεί να εξαφανιστεί.

Ο Σκορπιός στην σχέση:

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Σκορπιού στην σχέση του είναι ότι, όσο κι αν δεν του φαίνεται, είναι τρομερά ζηλιάρης. Θέλει να ξέρει τα πάντα για τον/την σύντροφό του, ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς εκείνος να δίνει πάντα τις αντίστοιχες πληροφορίες. Είναι, όμως, ένα κατά κανόνα πιστό ζώδιο. Όσο κι αν λατρεύει το σεξ, σπάνια θα προδώσει τον/την σύντροφό του για να το απολαύσει με κάποιον άλλον. Απαιτεί, όμως, το ίδιο και από τον άλλον. Δεν συγχωρεί την απιστία, δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί εύκολα, ακόμα και μετά από χρόνια.

Με ποιους ταιριάζουν ερωτικά οι Σκορπιοί:

Ο άνδρας Σκορπιός ταιριάζει άριστα με γυναίκες Καρκίνους, καθώς και οι δύο είναι εξίσου συναισθηματικοί και η Καρκίνος μπορεί να δεχτεί να υποταγεί σε έναν Σκορπιό που την αγαπά, με γυναίκες Ζυγούς, με τις οποίες επικοινωνεί πνευματικά, και με Ιχθείς, με τις οποίες, καθώς είναι και οι δύο ζώδια του νερού, μοιράζεται κοινά προτερήματα και ελαττώματα αλλά και αμοιβαιότητα στον ερωτικό τομέα.
Η γυναίκα Σκορπιός ταιριάζει με άνδρες Κριούς, λόγω της κοινής τους ενεργητικότητας και φαντασίας στο σεξ, με Ταύρους, γιατί μπορούν να βασιστούν σε αυτούς για να κάνουν οικογένεια και με Παρθένους γιατί είναι ίσως οι μόνες που μπορούν να δεχτούν τις παράλογες παραξενιές τους.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕΞ ΚΑΙ ΖΩΔΙΑ-(ΚΡΙΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ-ΔΙΔΥΜΟΙ-ΚΑΡΚΙΝΟΣ)



ΚΡΙΟΣ
21 Μαρτίου – 19 Απριλίου


Τα άτομα που έχουν γεννηθεί υπό τον αστερισμό του Κριού είναι ενθουσιώδη, αυθόρμητα, μεγαλόψυχα και συχνά επιπόλαια. Διακρίνονται από οξυδέρκεια και πρακτικότητα, ενώ στα δύσκολα βρίσκουν πάντα μία αποτελεσματική λύση. Οι Κριοί είναι κοινωνικοί και φιλικοί άνθρωποι, αλλά έχουν και μία έμφυτη μεγαλομανία, με την έννοια ότι τους αρέσει να αναδεικνύονται και να γίνονται αρεστοί, χωρίς πάντα να το αξίζουν. Θέλουν να είναι πρώτοι σε ό,τι κάνουν και δεν διστάζουν να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να το πετύχουν.
Η ερωτική ζωή του Κριού:

Ασίγαστο πάθος και συνεχείς αναζητήσεις. Οι Κριοί είναι από τα ζώδια που έχουν τουλάχιστον ένα εγχειρίδιο Kama Sutra στην βιβλιοθήκη τους και διάφορα ερωτικά βοηθήματα κάτω από το κρεβάτι τους. Είναι σχεδόν αδύνατο για έναν Κριό να παραμείνει με έναν ερωτικό σύντροφο για μία ολόκληρη ζωή, αν και κατά βάθος αποζητά σταθερότητα –όχι όμως ανία. Η ερωτική ζωή του Κριού είναι γεμάτη περιπέτειες, θετικές και αρνητικές, οι οποίες τελικά ενισχύουν την εσωτερική του ενέργεια γι'αυτό δεν μετανιώνει και δεν θα τις άλλαζε ποτέ.
Ο άνδρας Κριός στο σεξ:

Με τον Άρη, τον θεό του πολέμου, κυβερνήτη πλανήτη του και όντας το πρώτο από τα ζώδια της Φωτιάς, ο άνδρας Κριός είναι ένας πραγματικός κυνηγός και ορμητικός εραστής που θέλει πάντα να έχει την πρωτοβουλία. Το σεξ με τον Κριό μπορεί να εκλύει πύρινο πάθος, αλλά καθώς σκοπός της ζωής του είναι η μόνιμη διέγερση, η σύντροφός του θα χρειαστεί να σκαρφιστεί πολλά με την φαντασία της για να τον κρατά σε εγρήγορση. Τα ερωτικά βοηθήματα και τα διεγερτικά ερωτικά σενάρια είναι ένας τρόπος να κρατήσετε για πολλά χρόνια έναν Κριό στο κρεβάτι σας –μην είστε όμως ποτέ σίγουρη ότι ακόμα και έτσι δεν θα σας απατήσει. Το ζώδιο αυτό αγαπά τις προκλήσεις και δύσκολα θα συγκρατηθεί μπροστά σε μία μυστηριώδη γυναίκα.
Η γυναίκα Κριός στο σεξ:

Η γυναίκα Κριός διαθέτει ίσως την πιο ερωτική φύση του ζωδιακού. Έχει μία εσωτερική γοητεία, την οποία αντλεί από την ανεξάντλητη θετική ενέργεια που κρύβει μέση της, η οποία μπορεί να έλξει σχεδόν κάθε άνδρα. Αντιμετωπίζει το σεξ με παιδική διάθεση: Συγκεντρώνει ερωτικά βοηθήματα, επιλέγει προσεκτικά σέξι εσώρουχα και αξεσουάρ, δημιουργεί ατμόσφαιρα και σκαρφίζεται σενάρια που της δίνουν ακόμα περισσότερη ενέργεια και χαρά. Και όταν η μαγική στιγμή φτάσει, οι επιδόσεις της είναι εντυπωσιακές –αρκεί να εισπράξει την ίδια διάθεση και από εσάς. Αν, όμως, έχει να κάνει με έναν σύντροφο που συστηματικά την παραμελεί, δεν της είναι καθόλου δύσκολο να αναζητήσει ερωτικό ενδιαφέρον στο κρεβάτι κάποιου άλλου –ακόμα κι αν δεν νιώθει τίποτε απολύτως γι'αυτόν.
Ο Κριός στην σχέση:

Η σχέση με έναν άνδρα ή μία γυναίκα Κριό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει βαρετή. Μαζί του μπορεί να βρεθείτε στην άκρη της γης, χωρίς καν να το καταλάβετε, ενώ είναι τέτοια η γενναιοδωρία του που θα φροντίσει πρώτα να περνάτε εσείς καλά. Αρκεί να είστε ειλικρινής και να του δείχνετε την αγάπη σας. Αν δεν το κάνετε ο Κριός μπορεί να γίνει πολύ σκληρός και απρόσωπος, ενώ σπάνια θα παραμείνει σε μία σχέση που αδυνατεί να του προσφέρει όσα χρειάζεται για να νιώθει ευτυχισμένος. Δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει την αγάπη από το σεξ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έκανε σεξ με κάποιον/-α που δεν αγαπά –πιθανό να τον/την αγαπήσει το επόμενο πρωί. Δεν θα μπορούσε ποτέ, όμως, να συμβιβαστεί σε μία σχέση με κακό σεξ.
Με ποιους ταιριάζουν ερωτικά οι Κριοί:

Ο άνδρας Κριός ταιριάζει ερωτικά με γυναίκες Λέοντες, καθώς η ερωτική ζωή τους μπορεί να είναι καταπληκτική, Τοξότες, τις οποίες βρίσκουν εξίσου δραστήριες και ενεργητικές και Υδροχόους με τις οποίες μπορούν, αν κάνουν υπομονή, να δημιουργήσουν μία συναρπαστική σχέση.
Η γυναίκα Κριός ταιριάζει ιδανικά με άνδρες Σκορπιούς, καθώς το σεξ μαζί τους είναι φλογερό, Δίδυμους, τους οποίους βρίσκουν αθεράπευτα γοητευτικούς και Ιχθείς, στους οποίους αναζητούν τρυφερότητα και ασφάλεια




ΤΑΥΡΟΣ
20 Απριλίου – 20 Μαΐου

Τα άτομα υπό τον αστερισμό του Ταύρου χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και αξιοπιστία. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι οι αλλαγές είναι για αυτούς ιδιαίτερα δυσάρεστες, ενώ δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν από τις απόψεις και τις πεποιθήσεις τους. Οι Ταύροι είναι κτητικοί, υπομονετικοί και τρυφεροί, με αποτέλεσμα να προσφέρουν απεριόριστα, σε σημείο πιεστικό. Είναι, επίσης, σχετικά βραδυκίνητοι αλλά όταν «πάρουν μπρος» τίποτα δεν τους σταματά. Λατρεύουν την πολυτέλεια, το καλό φαγητό και το σπίτι –ειδικά αν αυτό βρίσκεται κοντά στην φύση.
Η ερωτική ζωή του Ταύρου:

Οι περισσότεροι Ταύροι έχουν τόση διάθεση για σεξ όσο για καλό φαγητό τρεις φορές την ημέρα. Ωστόσο, δεν είναι από τα ζώδια που θα το δείξουν. Καθώς πρόκειται για άτομα που αναζητούν πάντα την ποιότητα, σε κάθε έκφανση της ζωής τους, είναι ικανά να αναχαιτίσουν για μεγάλο διάστημα την ερωτική τους επιθυμία, προκειμένου να την απολαύσουν όπως ακριβώς την φαντάζονται. Όταν τελικά βρεθείτε με κάποιον Ταύρο στο κρεβάτι, όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νιώσετε το πάθος του να ξεχειλίζει και την ορμή του να σας παρασύρει.
Ο άνδρας Ταύρος στο σεξ:

Ο άνδρας Ταύρος στο σεξ μπορεί να είναι ακούραστος. Μπορεί αρχικά να δείχνει ντροπαλός και συνεσταλμένος, όμως αν ενθαρρυνθεί από την σύντροφό του τότε ξεκινάει για τους δυο τους ένα ερωτικό ταξίδι χωρίς προορισμό. Ο άνδρας Ταύρος αγαπάει την γυναίκα και είναι από αυτούς που θα φροντίσουν να περάσει ένα υπέροχο βράδυ μαζί του. Θα είναι περιποιητικός και τρυφερός, αλλά ταυτόχρονα αρρενωπός και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν ολοκληρώσει πρώτα η σύντροφός του. Μην περιμένετε, όμως, να εκφράσει λεκτικά τα συναισθήματά του, παρά μόνο μέσα από την ένταση της σεξουαλικής του ανταπόκρισης. Η σχέση σας με έναν άνδρα Ταύρο, το πιο πιστό ίσως ζώδιο του κύκλου, δεν αποκλείεται να διαρκέσει για πάντα, εφόσον τον εμπνεύσετε και εσείς για κάτι τέτοιο.
Η γυναίκα Ταύρος στο σεξ: