Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά σε κουρκουτόπιτα


Προετοιμασία: τουλάχιστον 12 ώρες, Ψήσιμο: 40 - 50΄ περίπου

Υλικά (για 6 - 8 άτομα):

1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ.
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά), χτυπημένα σε ένα μπολ σαν ομελέτα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετούλες
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
μαύρο πιπέρι
ζουμί από το βράσιμο του μπακαλιάρου

Για την αλιάδα:

5 - 6 σκελίδες σκόρδου
4 μέτριες πατάτες (βιολογικές, βρασμένες,ξεφλουδισμένες)
αλάτι
2 κουτ. σούπας ξίδι
χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Πλένουμε τον μπακαλιάρο για να φύγει το αλάτι και τον βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό (ο χρόνος που θα μείνει στο νερό εξαρτάται από το πόσο παστωμένος είναι). Οταν μαλακώσει, ξύνουμε με ένα μαχαίρι τα λέπια, αφαιρούμε τα πτερύγια και κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια. Τα πλένουμε και τα βάζουμε και πάλι στη λεκάνη με νερό για να ξαλμυριστούν. Πρέπει να μείνουν 8 - 10 ώρες, στη διάρκεια των οποίων αλλάζουμε το νερό 3 - 4 φορές. Μετά, πλένουμε τον μπακαλιάρο και κρατάμε 1 μικρό κομμάτι από την ουρά για να το βράσουμε. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε με την πέτσα προς τα κάτω και με ένα πιρούνι βγάζουμε το ψαχνό σε κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αυγά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε με κουτάλα και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει ένα κουρκούτι πηχτό. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τον μπακαλιάρο. Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 34 και αδειάζουμε μέσα το υλικό, προσέχοντας ώστε ο μπακαλιάρος να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Ψήνουμε την κουρκουτόπιτα μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει (για 40 - 50 λεπτά).

Αλιάδα: Βράζουμε το κομμάτι του μπακαλιάρου που κρατήσαμε σε κατσαρολάκι με νερό. Στο μπλέντερ χτυπάμε το μισό λάδι και τα υπόλοιπα υλικά της αλιάδας μέχρι να γίνουν κρέμα. Τη βάζουμε σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και αραιώνουμε την αλιάδα με σουρωμένο ζουμί από το βραστό μπακαλιάρο, να γίνει μια απαλή κρέμα. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και συμπληρώνουμε ανάλογα.
Κόβουμε την κουρκουτόπιτα μπακαλιάρου σε κομμάτια, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με την αλιάδα.

ΠΗΓΗ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ







Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ- ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ- ( ΜΑCERATA)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3kehAjc2VzvGu2uid6BD_x0yGkyZ6CgbVuEuVQMIL__-0VwZL0yNj3puRo0qkdAR34Fn5eWNYfUgsoyUIPoc7PqBnt8GNan1Tv4wv4opU-d1yFZb7CpXbHa6NPkuBFc8KiwMc0JYM9MKU/s1600/%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2582.jpg

Υλικά:
1 1/2 κιλό σπανάκι
500 γρ φασόλια γίγαντες
1 μικρό πράσο
Αρκετό άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κιλό φέτα σκληρή
1 κιλό αποφλοιωμένα ντοματάκια
Ή φρέσκιες ντομάτες
Ελαιόλαδο
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από το βράδυ τους γίγαντες στο νερό και το πρωί τους μισοβράζουμε και τους στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι.
Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το τρίβουμε
με λίγο αλάτι και το στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια μας,
να βγάλει το ζουμί του.
Κόβουμε μέσα στο σπανάκι το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Κομματιάζουμε με το χέρι μας το τυρί, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μέσα στα χορταρικά και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Στρώνουμε σ' ένα ταψί τη μισή ποσότητα από το μίγμα, βάζουμε από πάνω τους γίγαντες και τους σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
Ρίχνουμε από πάνω το λάδι, τη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ζουμί της και το υπόλοιπο τυρί σε κομμάτια. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Όταν ο άντρας δεν θέλει... σεξ-Δε χάνουν μόνο οι γυναίκες το ενδιαφέρον τους στο σεξ...

Όταν ο άντρας δεν θέλει... σεξ
“Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο”. Αυτή είναι μια συνηθισμένη ατάκα της γυναίκας όταν δεν θέλει σεξ. Τι γίνεται όμως όταν αυτή την ατάκα ή παρόμοια την λέει ο...άνδρας;

Όπως εξηγεί ο δρ Ίαν Κέρνερ, σύμβουλος σε θέματα σεξουαλικής υγείας στη Νέα Υόρκη, αν και πολλοί πιστεύουν πως οι γυναίκες είναι αυτές που κατά κανόνα χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ, πολύ συχνά συμβαίνει και το αντίθετο.

Μερικές διεθνείς στατιστικές δείχνουν ότι η μειωμένη ερωτική επιθυμία ταλαιπωρεί σχεδόν ένα στα τρία ζευγάρια, με τουλάχιστον το 33% των γυναικών και το 16% των ανδρών να έχουν χαμηλή ή ανύπαρκτη λίμπιντο – γεγονός που υπονομεύει την ερωτική σχέση και μπορεί να κάνει τον/την σύντροφο να αισθάνεται ανεπιθύμητος.

Που μπορεί, όμως, να οφείλεται η μειωμένη ερωτική επιθυμία των ανδρών; Οι πιθανοί παράγοντες που ευθύνονται είναι πολλοί, κατά τον δρα Κέρνερ:

Βιολογικοί. Υπάρχουν πολλά πιθανά σωματικά αίτια για την χαμηλή ερωτική επιθυμία των ανδρών – από την καρδιοπάθεια και την λήψη αντικαταθλιπτικών έως την κατάχρηση αλκοόλ ή ουσιών και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Εάν έχουν αποκλειστεί άλλοι παράγοντες (λ.χ. συναισθηματικοί ή προβλήματα στη σχέση), ο πάσχων καλό είναι να απευθύνεται σε έναν γιατρό, για να ελέγχεται οργανικά.

Συναισθηματικοί. Η ερωτική επιθυμία ενός άντρα συχνά σχετίζεται στενά με την αυτοεκτίμησή του: όταν υποφέρει η μία, υποφέρει και η άλλη.

Η οικονομική κρίση έχει καταρρακώσει την αυτοεκτίμηση πολλών ανδρών, που χάνουν τη δουλειά τους, βλέπουν τα οικονομικά τους να βουλιάζουν ή διαπιστώνουν πως πλέον δεν μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν την οικογένειά τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πολλοί άντρες αισθάνονται λιγότερο άντρες, ακόμα κι αν η σύντροφός τους διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι τα λεφτά ΔΕΝ κάνουν τον άντρα.

Προβλήματα στη σχέση. Ο θυμός, η δυσφορία και η γενική έλλειψη ικανοποίησης από τη σχέση είναι ολέθρια για την ερωτική επιθυμία των ανδρών με το ταίρι τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως χάνουν γενικώς την όρεξή τους για σεξ.

Μπορεί κάλλιστα να την έχουν χάσει όσον αφορά τη συγκεκριμένη σύντροφο, αλλά να διατηρείται ακόρεστη για άλλες γυναίκες, για πορνό, για αυνανισμό κ.τ.λ. Ό,τι συμβαίνει έξω από την κρεβατοκάμαρα είθισται να επηρεάζει τη συμπεριφορά τους και εντός αυτής, συνεπώς εάν ένας άντρας βαριέται την σχέση του, θα βαριέται και στο κρεβάτι.

Υπερβολική άνεση της γυναίκας. Αν και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο τι ερεθίζει τους άντρες και τι τις γυναίκες, υπάρχουν ορισμένες ουσιώδεις διαφορές. Νέες μελέτες δείχνουν ότι η σεξουαλική διέγερση της γυναίκες εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το πόσο κοντά νιώθει με το ταίρι της και το πόσο ικανοποιημένη είναι γενικώς με τη σχέση τους.

Αυτό σημαίνει, πως αν η γυναίκα νιώθει πολύ άνετα και ασφαλής στη σχέση της, είναι πιθανό η λίμπιντό της να είναι στα ύψη – σε βαθμό να νιώθει σέξι ακόμα και με το μακό και την φόρμα της.

Για τον άντρα όμως, αυτή η αίσθηση της οικειότητας και της άνεσης μπορεί να δράσει εναντίον της ερωτικής επιθυμίας, ιδίως όταν έχει ως συνέπεια να χάνει το απρόσμενο, την συγκίνηση και τα οπτικά ερεθίσματα (όπως τα σέξι εσώρουχα, που πολλές γυναίκες ξεχνούν όταν χρονίζει η σχέση τους).

Υπερβολική ενασχόληση με το πορνό. Το Ίντερνετ έχει κάνει ιδιαίτερα προσβάσιμο το πορνό – και αν ένας άντρας αυνανίζεται συχνά ασχολούμενος με το κυβερνοσέξ, είναι πιθανό να χάσει την επαφή με το σεξ στον αληθινό κόσμο.

Όντως, μελέτες δείχνουν πως πολλοί άντρες αυνανίζονται την μετά-Ίντερνετ εποχή πέντε φορές συχνότερα απ’ ό,τι την προ-Ίντερνετ εποχή. Και αν ο αυνανισμός είναι φυσιολογικός για ένα 17χρονο, για τους 40άρηδες και άνω, δεν είναι διόλου.

ΥΓΕΙΑΝΕΤ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔIΑΖΥΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK


Μπορεί τον τελευταίο καιρό το fb να έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ολοκληρωτικών καθεστώτων του Αραβικού κόσμου αλλά τα πραγματικά θύματα του διάσημου πλέον social network, αν μη τι άλλο στις ΗΠΑ είναι οι γάμοι..

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει έρευνα του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου για τους γάμους (ΑΜΕRICAN ACADEMY OF MATRIMONIAL LAWYERS) το fb αποτελεί την βασική αιτία διαζυγίων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη τουλάχιστον 4 δικηγόροι στους 5 βεβαιώνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών τους αποφασίζει να πάρει διαζύγιο αφού ανακάλυψαν αδιάσειστες αποδείξεις που ήταν αποφασιστικές για τον γάμο τους

Αν και τα ποσοστά των διαζυγίων στις ΗΠΑ παραμένουν σταθερά έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και τα πιο σταθερά ζευγάρια μπορεί να κλονιστούν όταν εισέρχεται στην ζωή τους το fb.Πολυάριθμοι είναι άνδρες και γυναίκες που ελέγχουν τις φιλίες και τους τοιίχους με τα προσωπικά μυνήματα των συντρόφων τους και σχεδόν πάντα τις χρησιμοποιούν σαν αποδειχτικά στοιχεία στα διαζυγια.

Αν πριν μερικά χρόνια αιτία φασαρίας σε ένα ζευγάρι,΄ήταν το κραγιόν στο πουκάμισο η ακόμα και κανένα sms που κάποιος η κάποια έσβηνε βιαστικά τώρα, όπως δηλώνουν τα ¾ των δικηγόρων , είναι οι φίλοι, οι κωδικοί πρόσβασης η ακόμα και οι φωτογραφίες οι βασικότερες αιτίες προστριβής ανάμεσα στα ζευγάρια ακολουθούν το My space me 14% , Twitter 5%.

Το γνωρίζουν πλέον καλά και οι δικηγόροι και εισέρχονται στο fb του αντιδίκου για να βρουν τα αποδεικτικά στοιχεία

ΓΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ FB ΓΙΑΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ FB ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Βελούδινη σούπα τραχανά με τραγανούς κύβους φέτας






Προετοιμασία + Μαγείρεμα: 40΄
Υλικά (για 2 άτομα) :
Για τον τραχανά:
1.600 ml νερό ή ζωμός λαχανικών (από βιολογικό κύβο)
160 γρ. ξινός τραχανάς
ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30 ml ελαιόλαδο
Για τους κύβους φέτας:
200 γρ. φέτα, σε κύβους
περίπου 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία:
Τραχανάς: Ζεσταίνουμε το νερό ή το ζωμό σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τον τραχανά (προσέχουμε γιατί φουσκώνει και «αφρίζει»). Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά περισσότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας (αν έχουμε τραχανά χύμα, υπολογίζουμε ότι σε γενικές γραμμές ο ξινός μαγειρεύεται συνήθως σε 10 - 18 λεπτά). Πρέπει να μαλακώσει και να φουσκώσει καλά, για να πολτοποιηθεί εύκολα.
Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από το μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και τον χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ετοιμάσουμε ένα λείο μείγμα. Αν δεν χωράει όλη η ποσότητα στο μπλέντερ, την πολτοποιούμε σε δύο δόσεις, βάζοντας το μισό λάδι σε κάθε δόση. Τον αφήνουμε κατά μέρος, ζεστό.
Κύβοι φέτας: Εν τω μεταξύ, βάζουμε κρύο νερό σε ένα μπολ και σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε όλα μαζί τα κυβάκια φέτας στο νερό και με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε αμέσως, αφήνοντας να στραγγίξει το νερό από τις τρύπες της κουτάλας. Τα ρίχνουμε στο πιάτο με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. Τα τινάζουμε, παίρνουμε μικρές δόσεις και τα τηγανίζουμε, γυρίζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα, ώστε να ροδίζουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για 1 - 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το τυρί.
Σερβίρουμε την κρεμώδη σούπα σε βαθιά πιάτα και βάζουμε από μερικά κυβάκια στο κέντρο της σούπας, την τελευταία στιγμή πριν από το σερβίρισμα, για να παραμείνουν τραγανά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.