Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΤΣΟΥΓΚΡΑΜΕ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ?

τσούγκρισμα



Το κάνουμε όλοι: τσουγκράμε τα ποτήρια μας και λέμε στην υγειά μας. Γιατί όμως το κάνουμε αυτό; Πως καθιερώθηκε αυτό το εθιμοτυπικό, ξέρετε; Μία παρέα σε μία ταβέρνα. Έχουν φυσικά παραγγείλει το κρασάκι τους και από εκείνη τη στιγμή και μετά... "Γειά μαςςς!!", τσουγκράνε τα ποτήρια τους και λένε στην υγειά μας.


Αλλά από που ξεκίνησε αυτό το εθιμοτυπικό; Καλό το κρασάκι και συνοδεύεται και από την καλύτερη ίσως ευχή: να πίνουμε και να έχουμε την υγεία μας!

Λογικό μιας και έρευνες έχουν αποδειξει τις ευεργετικές ικανότητες του κρασιού - με μέτρο φυσικά, όχι σε μεγάλες ποσότητες. Οπότε για να ισχύει αυτή η ευχή που λέμε, ε, ας μην το παρακάνουμε κιολας.

Το εν λόγω εθιμοτυπικό έχει τις ρίζες του στον μεσαίωνα, τότε που οι κούπες σερβίρονταν ξέχειλες και γεμάτες αγνό και γευστικό κρασί, και μάλιστα ξεκίνησε από την αριστοκρατία της εποχής, βασιλείς και λοιπούς.

Τότε δεν τσούγκριζαν απλά τα ποτήρια ωστέ να ακουστεί μόνο ο ήχος του γυαλιού, αλλα γινόταν με δύναμη και τα ποτά αναπηδούσαν μέσα και έξω από την κούπα.
Σκοπός του τσουγκρίσματος είναι ουσιαστικά να πέσει λίγο ποτό από το ένα ποτήρι στο άλλο, μία "ανταλλαγή" οίνου δηλαδή.

Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο συν-πότες έπιναν κ μία μικρή ποσότητα από το κρασί του φίλου τους.

Αλλά γιατί γινόταν αυτό;

τσουγκράμε τα ποτήριαΛόγω λοιπόν των αξιωμάτων που κατείχαν, πολλοί τους φθονούσαν.

Με αυτόν τον τρόπο ήτανε σίγουροι ότι ο οικοδεσπότης δεν θα προσπαθούσε να τους δηλητηριάσει ρίχνοντας δολοφονικά υγρά στο κρασί τους, μιας και οι δύο θα πίνανε από το ίδιο "μείγμα" κρασιού!

Αποτέλεσμα...

ο επίδοξος δολοφόνος δεν θα μπορούσε να τους δηλητηριάσει με αυτόν τον τρόπο, γιατί θα δηλητηριαζόταν και αυτός!

Και έτσι έφτασε ως τις μέρες μας, ως παράδοση και ακόμα τσουκγράμε τα ποτήρια μας πριν πιούμε, λέγοντας αυτή την ευχή.

Και εις άλλα με υγεία!(ΚΟΥΡΕΑΣ-COOLWEB)

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ



Οι γόνιμες μέρες μιας γυναίκας τοποθετούνται στο μεσαίο 10ήμερο ανάμεσα σε δύο περιόδους (9η-20η μέρα κύκλου), αλλά δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια ακόμα και σε σταθερό κύκλο.

Όλες οι αντισυλληπτικές μέθοδοι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κάθε ζευγάρι πρέπει να διαλέξει τη μέθοδο που του ταιριάζει καλύτερα, αφού ενημερωθεί για την αποτελεσματικότητα αλλά και για τους κινδύνους της κάθε μεθόδου.

Οι πολύ αποτελεσματικές αντισυλληπτικές μέθοδοι, δηλ. το χάπι, το ενδομήτριο σπείραμα ή σπιράλ και η μόνιμη στείρωση, χρειάζονται ιατρική παρέμβαση και παρακολούθηση. Από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται κατά περίσταση, δηλ. ανδρικό και γυναικείο προφυλακτικό, διάφραγμα, σπερματοκτόνες ουσίες, μέθοδο του ρυθμού, μόνο το διάφραγμα χρειάζεται εφαρμογή από το γιατρό.

Από όλες τις αντισυλληπτικές μεθόδους μόνο το ανδρικό και το γυναικείο προφυλακτικό προστατεύουν από το AIDS και τα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι κολπικές πλύσεις μετά την επαφή και η ελεύθερη σεξουαλική επαφή τις μέρες τις περιόδου δεν προστατεύουν από την ανεπιθύμητη σύλληψη. Η εκσπερμάτωση κοντά στην είσοδο του κόλπου, ακόμα και χωρίς κολπική επαφή και η διακεκομμένη συνουσία, δηλ. το τράβηγμα μετά από διείσδυση, δεν προστατεύουν αποτελεσματικά. Το τράβηγμα απαιτεί διαρκή αυτοέλεγχο από τον άντρα και δυσκολεύει τον οργασμό στην γυναίκα. Είναι μοναδική μέθοδος της τελευταίας στιγμής και χρησιμοποιείται πολύ. Πάντως αν δεν γίνει έγκαιρα, και μία ποσότητα σπέρματος βρεθεί στον κόλπο ή στα εξωτερικά γεννητικά όργανα, η γυναίκα πρέπει να τοποθετήσει γρήγορα στον κόλπο ένα σπερματοκτόνο υπόθετο ή ποσότητα αλοιφής.

Το αντισυλληπτικό χάπι είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης εάν χρησιμοποιείται σωστά. Χρειάζεται ιατρική εξέταση, τεστ Παπανικολάου και ορισμένες εξετάσεις στο αίμα. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να το πάρει χωρίς ιατρική συμβουλή, και όσο καιρό το παίρνει να παρακολουθείται τακτικά από γιατρό.

Η γυναίκα που παίρνει χάπι δεν πρέπει να καπνίζει ούτε να πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια. Αν χρειαστεί να χειρουργηθεί ή να πάρει κάποιο άλλο φάρμακο, πρέπει να το αναφέρει στο γιατρό της. Επίσης πρέπει να αναφέρει κάθε σοβαρό σύμπτωμα που παρουσιάζεται κατά τη λήψη του, όπως πόνο, διαταραχές της όρασης, απουσία περιόδου κλπ. Αν ξεχάσει κάποιο χάπι θα πρέπει να το πάρει αμέσως μόλις το θυμηθεί, χωρίς να παραλείψει και το κανονικό χάπι εκείνης της ημέρας. Ο κύκλος όμως που έχουν ξεχαστεί ένα ή περισσότερα χάπια δεν θεωρείται προστατευμένος από σύλληψη, οπότε πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα. Επίσης μπορεί να εμφανίσει αίμα από τον κόλπο.

Εκτός από την αντισύλληψη, το χάπι ρυθμίζει τον κύκλο στις 28 ημέρες, μειώνει την απώλεια αίματος σε κάθε περίοδο, καταπολεμά τους πόνους περιόδου και το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο και θεραπεύει κάποιες γυναικολογικές παθήσεις. Δεν προστατεύει όμως από τη μετάδοση του AIDS.


Το ενδομήτριο σπείραμα ή σπιράλ τοποθετείται μέσα στη μήτρα από γιατρό, με ή χωρίς νάρκωση, και παραμένει εκεί για 2 έως 5 χρόνια ανάλογα με τον τύπο του σπιράλ. Στο διάστημα αυτό χρειάζεται τακτική ιατρική παρακολούθηση. Έπειτα πρέπει να αφαιρεθεί και, αν η γυναίκα θέλει, να τοποθετηθεί καινούριο. Είναι πολύ αποτελεσματικό. Όσο διάστημα παραμένει στη μήτρα δεν γίνεται αντιληπτό από τη γυναίκα ούτε από τον άντρα. Πριν τοποθετηθεί χρειάζεται ορισμένες εξετάσεις και η χρήση του απαγορεύεται για ορισμένες γυναίκες. Είναι καταλληλότερο για γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδιά. Αναφέροντας στο γιατρό τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στη διάρκεια της χρήσης του, όπως πόνο, αιμορραγία, υγρά ή καθυστέρηση περιόδου, η γυναίκα προστατεύεται από τις παρενέργειες.

Η χειρουργική στείρωση, στον άνδρα και στη γυναίκα, είναι μόνιμη και ενδείκνυται μόνο για τα ζευγάρια που δεν θέλουν ούτε πρόκειται να θελήσουν άλλα παιδιά.

Το ανδρικό προφυλακτικό, εκτός από την ανεπιθύμητη σύλληψη, προστατεύει και από το AIDS και τα άλλα σεξουαλικά νοσήματα. Επίσης, βοηθάει στη διατήρηση της στύσης και τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Είναι εντελώς ακίνδυνο για την υγεία. Για να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε επαφή και σε όλη τη διάρκεια της επαφής. Κατά την τοποθέτηση αφήνεται μπροστά κενός χώρος για το σπέρμα, και μετά την εκσπερμάτωση, κατά την έξοδο του πέους από τα γεννητικά όργανα της γυναίκας, πρέπει να κρατιέται το προφυλακτικό από τη βάση του για να μην αδειάσει το σπέρμα.

Υπάρχει και γυναικείο προφυλακτικό. Βρίσκεται στα φαρμακεία. Είναι αποτελεσματικό αν εφαρμοσθεί σωστά, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Κολπικά αντισυλληπτικά υπόθετα πωλούνται στα φαρμακεία. Είναι ακίνδυνα για την υγεία, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σπάνια τοπικό ερεθισμό. Είναι αποτελεσματικότερα όταν χρησιμοποιούνται μαζί με διάφραγμα ή προφυλακτικό. Τοποθετούνται στον κόλπο ένα τέταρτο έως το πολύ μία ώρα πριν την επαφή. Προφυλάσσουν μερικώς από την μετάδοση ορισμένων σεξουαλικών νοσημάτων. Αν είχατε μία αφύλακτη επαφή σε γόνιμη μέρα, αν έσπασε ένα προφυλακτικό ή αν διέφυγε ποσότητα σπέρματος, τοποθετείστε ένα αντισυλληπτικό υπόθετο στον κόλπο και ζητείστε ιατρική συμβουλή. Μία ανεπιθύμητη σύλληψη μπορεί να προληφθεί με φαρμακευτική αγωγή.


Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την αντισύλληψη απευθυνθείτε στο γιατρό σας και στα Κέντρα Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ.... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Φούρνος μικροκυμάτων και διαρροή

Για να βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας δεν έχει κάποια διαρροή, τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μπροστά στην πόρτα του φούρνου και ανάψτε τον στη μέγιστη θερμοκρασία. Αν μετά από το μερικά λεπτά το αλουμινόχαρτο δεν έχει αλλοιωθεί, τότε ο φούρνος λειτουργεί σωστά. Αν όμως παρατηρήσετε αλλοίωση, τότε σημαίνει ότι από κάπου υπάρχει ισχυρή διαρροή. Ελέγξτε, λοιπόν, μήπως φταίει το τζάμι της πόρτας, γιατί υπάρχει πιθανότητα με την πάροδο του χρόνου να παρατηρηθεί γήρανση του γυαλιού ή ακόμα να μην κλείνει η πόρτα καλά

-------------------------

Φούρνος μικροκυμάτων και λεμόνι

Αν θέλατε ο φούρνος μικροκυμάτων να αστράφτει από καθαριότητα και να μυρίζει ευχάριστα τότε, γεμίστε τα 2/3 ενός μπολ με νερό και προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού. Βάλτε το μπολ στο φούρνο και ανάψτε τη δυνατή σκάλα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, βγάλτε το μπολ και σκουπίστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα καθαρό υγρό πανάκι.

-------------------------------------------------

Φούρνοι μικροκυμάτων και αυγά

Προσοχή φούρνοι μικροκυμάτων λοιπόν και βραστά ή ψητά αυγά δεν συμβιβάζονται. Τα αυγά, εκτός του εξωτερικού κελύφους, είναι καλυμμένα στο εσωτερικό τους από μία διαφανή μεμβράνη η οποία και καλύπτει το περιεχόμενο του αυγού αεροστεγώς. Διαπιστωθεί ότι δεκάδες τραυματισμοί, ειδικά στα μάτια, έχουν σημειωθεί μετά από ανατινάξεις αυγών στους φούρνους μικροκυμάτων. Ας σημειωθεί ότι ακόμα και μετά αφού ψηθεί το αυγό και βγει από τον φούρνο μπορεί να εκραγεί, αφού τα υγρά στο εσωτερικό τους, συνεχίζουν να βράζουν και να αναπτύσσουν μεγάλη πίεση.
---------------------------------------------

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΞΥΔΙ

Ένας άριστος τρόπος αποσμητικού των φούρνων μικροκυμάτων (microwave) είναι, μία κούπα ξύδι, ανοίγετε τον φούρνο μέχρι να βράσει, βρέχετε ένα πανί με το ζεστό ξύδι και σκουπίζετε το εσωτερικό του φούρνου.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ... ΥΠΝΟ

Δεν το συνειδητοποιούμε αλλά ο ύπνος είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας και πολύ σημαντικό μάλιστα για την υγεία μας. Δείτε 15 συμβουλές για ένα καλύτερο ύπνο.


1.Ο ύπνος δεν θέλει πίεση. Τον καλοδεχόμαστε όποτε έλθει και σε καμία περίπτωση δεν αγχωνόμαστε για το πόσο και το πως. Ο οργανισμός ξέρει καλύτερα.

2.Είναι πολύ σημαντικό να πέφτουμε για ύπνο σε καθορισμένες ώρες ώστε να ρυθμίζουμε σωστά το ρολόι του οργανισμού. Είναι μία από τις ρουτίνες που κάνουν καλό.

3.Ένα καυτό μπάνιο βοηθά στον ύπνο. Κάτω από τα σκεπάσματα η θερμοκρασία του σώματος θα πέσει βοηθώντας έναν καλό ύπνο.



4.Δεν πρέπει να υπάρχουν φώτα, ούτε μεγάλα, ούτε και μικρά ενώ κοιμόμαστε.

5.Καλό είναι να πνίγουμε όλους τους θορύβους. Αυτό μπορεί να γίνει ωραία με έναν ανεμιστήρα που θα δουλεύει σε χαλαρό ρυθμό.

6.Μην κοιμάστε σε ζεστό δωμάτιο. Προτιμήστε ένα πιο δροσερό περιβάλλον γιατί ο ύπνος δεν αγαπά τη ζέστη και το σώμα θα είναι πιο ήρεμο.

7.Αποφύγετε το βαρύ φαγητό και το ποτό πριν τον ύπνο. Ένα ελαφρύ δείπνο δύο ώρες πριν τον ύπνο είναι ιδανικό.

8.Αποφύγετε το κάπνισμα πριν τον ύπνο. Η νικοτίνη είναι διεγερτική για τον οργανισμό.

9.Βρείτε το σωστό μαξιλάρι. Ανατομικό, με πούπουλα, σκληρό ή μαλακό πρέπει να ταιριάζει επίσης στη στάση που παίρνουμε όταν κοιμόμαστε συνήθως. Ένα καλό μαξιλάρι στοιχίζει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει σίγουρα.

10.Βγάλτε τα κατοικίδια από το δωμάτιο. Οι καλύτεροι φίλοι μας μπορεί να ξυπνήσουν το βράδυ και μαζί να ανησυχήσουν και εμάς.

11.Ακόμη και ένας μικρός πόνος μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο. Καλό είναι να πάρουμε ένα παυσίπονο αν έχουμε κάποια ενόχληση.

12.Αποφεύγουμε τον καφέ. Από το απόγευμα και μετά καλό είναι να μην παίρνουμε καθόλου καφεΐνη γιατί επίσης είναι διεγερτκή και μπορεί να μας ξενυχτήσει.

13.Μία καλή άσκηση για καλύτερο ύπνο είναι να συγκεντρωθούμε στην αναπνοή. Ο ήχος της αναπνοής είναι ένα πολύ καλό νανούρισμα και επιπλέον αποφεύγουμε να σκεφτόμαστε όλα όσα δεν έγιναν την ημέρα που πέρασε και όλα όσα πρέπει να γίνουν την επόμενη ημέρα – πράγμα που απλώς θα καθυστερήσει τη χαλάρωσή μας.

14.Αν δεν σας παίρνει ο ύπνος μην πανικοβάλεστε, είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε. Πείτε στον εαυτό σας ότι δεν πειράζει. Κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Δεν είναι ύπνος αλλά είναι το αμέσως καλύτερο.

15.Μην συμπληρώνετε ύπνο. Πχ. Αν δεν έχουμε κοιμηθεί το βράδυ καλά δεν ωφελεί να πάρουμε έναν υπνάκο το μεσημέρι, γιατί ο οργανισμός “μπερδεύται" Καλύτερα να κοιμηθούμε καλά το επόμενο βράδυ.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΖΩΔΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 09/05-15./05



Κριός
Ο Άρης φεύγει από το ζώδιο σου και περνά στον Ταύρο την Τετάρτη 11/5, αλλά Αφροδίτη, Δίας και Ερμής δημιουργούν μία ισχυρή σύνοδο στον Κριό κάνοντας σε πιο εξωστρεφή, πιο αγαπητό/η και με περισσότερες ευκαιρίες στον έρωτα. Η προσοχή σου αρχίζει να μεταφέρεται στη διατήρηση των κεκτημένων σου και όχι τόσο πολύ σε επεκτατικές κινήσεις, αλλά φρόντισε επίσης να τονώσεις την εικόνα σου και να έρθεις κοντά με φίλους και συγγενείς που είχες αφήσει στην άκρη το τελευταίο διάστημα. Αν επιθυμείς να αυξήσεις τα έσοδα σου τότε είναι μία κατάλληλη εβδομάδα να συζητήσεις πιθανές συνεργασίες και να ζητήσεις αύξηση μισθού. Αν θέλεις να λύσεις ένα ζήτημα στον ερωτικό τομέα, τότε φρόντισε να θέσεις τις βάσεις υγιούς διαλόγου αφού η απουσία πλέον του Άρη από το ζώδιο σου σε ηρεμεί. Τέλος, μήπως ήρθε η ώρα να προγραμματίσεις και καμία κοντινή εκδρομή;
Ταύρος
Το γεγονός της εβδομάδας είναι το πέρασμα του Άρη στο ζώδιο σου από την Τετάρτη 11/5 που έρχεται να σε τονώσει και να σε ξυπνήσει από το βαθύ ύπνο των τελευταίων μηνών. Από εδώ και πέρα δε γίνεται να μην αντιδράς στις προκλήσεις, δε νοείται να παραμένεις αμέτοχος/η μπροστά σε αυτά που σου λένε και διαφωνείς. Θα αρχίσεις να λες ανοικτά την άποψη σου στον επαγγελματικό τομέα, παρά το γεγονός πως ακόμα επιθυμείς να μην στρεσάρεις υπερβολικά τις σχέσεις σου. Θα αναζητήσεις νέες ευκαιρίες στον έρωτα και στην εργασία, αλλά ακόμα δεν είσαι έτοιμος/η να δείξεις το πρόσωπο που θέλουν οι γύρω σου για να σε προσέξουν. Το καλύτερο που έχω να σου προτείνω είναι να κοινωνικοποιηθείς, αλλά να μη σηκώσεις ακόμα μπαϊράκι, αφού δεν έχεις ακόμα όλα τα δίκια με το μέρος σου αλλά είσαι στη φάση που θα προσπαθήσεις να φωνάξεις απλά και μόνο για να ακουστείς…
Δίδυμοι
Αισθάνεσαι έντονη την ανάγκη να βγεις έξω από το σπίτι σου και να δεις τους φίλους σου και να γνωρίσεις κόσμο. Αυτό βέβαια μπορεί να σε φέρει σε συγκρούσεις με άτομα που είναι κοντά σου, στη δουλειά ή στη σχέση, αφού αισθάνονται πως τους παραμελείς για να κάνεις αυτό που προστάζει το μυαλό ίσως ενάντια στην καρδιά σου. Τα πράγματα δεν είναι όμως όπως τα βλέπουν οι άλλοι, απλά νιώθεις πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να συζητήσεις για νέες προτάσεις, να ενταχθείς σε νέες κοινωνικές δραστηριότητες και να πουλήσεις τις ιδέες σου, αφού μέχρι σήμερα ήσουν εριστικός/η και απότομος/η, κάτι που λειτουργούσε αποτρεπτικά στις σχέσεις σου. Ναι, είναι μία εξαιρετική εβδομάδα να βρεθείς ανάμεσα σε κόσμο και να μάθεις όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες είναι δυνατό…
Καρκίνος
Με τον Άρη να φεύγει την Τετάρτη 11/5 από τον Κριό και Ηλιακό σου ζενίθ, θα παρατηρήσεις να μειώνεται η ένταση στον επαγγελματικό τομέα και να πέφτουν οι τόνοι με στόχο να αναζητήσεις πιο ήρεμα νέες συνδέσεις με ανθρώπους και να έρθεις πιο κοντά στο/η σύντροφο/η χωρίς να αισθάνεσαι ανταγωνισμό. Η αλήθεια είναι πως θα ενδιαφερθείς πλέον να κεφαλαιοποιήσεις αυτά που εισέπραξες το τελευταίο διάστημα και να βάλεις σε μία σειρά τις γνωριμίες που έχεις κάνει με στόχο να διαχωρίσεις φίλους από γνωστούς και επαγγελματικές επαφές. Επιπλέον, έχεις την ευκαιρία να βρεις το χρόνο να ασχοληθείς με την ερωτική σου ζωή είτε με ένα ταξίδι που κανονίζεις είτε με τη δυνατότητα να γνωρίσεις ένα άτομο που έχει στόχο να προσθέσει ομορφιά στη ζωή σου. Μη χάσεις αυτή την ευκαιρία έχοντας ρίξει όλο σου το ενδιαφέρον στους φίλους σου, καθώς οι ευκαιρίες ειδικά στον έρωτα δε διαρκούν αιώνια…

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

H ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΥΡΑ- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ?

Η λέξη Αύρα σημαίνει ατμόσφαιρα του πολύχρωμου φωτός, αποκαλούμενη “aureola”. Η ανθρώπινη αύρα είναι ένα πολυστρωματικό πεδίο ενέργειας που παράγεται πρώτιστα από τα πνευματικά κέντρα ενέργειας Τσάκρα (chakra), που υπάρχουν μέσα σε όλο το σώμα / πνεύμα.

Η αντιληπτή επίδραση φωτοστεφάνου γύρω από το ύψος πίεσης καλείται “nimbus”. Η αύρα απεικονίζει τις διαθέσεις, την προσωπικότητα, τα γνωρίσματα, τις συγκινήσεις, τη γενική ευημερία, τις πνευματικές δυνατότητες και την εξέλιξη.. γίνεται επάνω της απεικόνισης διάφορων στρωμάτων ή σωμάτων και σχετικά με τα διαφορετικά Τσάκρα (chakra)και τις πτυχές της πνευματικής και υλικής ζωής και φύσης μας. Η αύρα μπορεί να “λαμπρύνει” ορατά και να αλλάξει όταν παραδείγματος χάριν εξετάζουμε ή τραβάμε με κάποιο τρόπο τα στοιχεία συμπεριφοράς του πνεύματός μας όπως στην πνευματική θεραπεία ή την περισυλλογή ή σε άλλες δραστηριότητες, καθώς επίσης και στα κανονικά καθημερινά γεγονότα της ζωής μας. Αύρα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος εκδηλωμένος ταυτόχρονα και στα τέσσερα πεδία συνείδησης (ή στοιχεία σύμφωνα με την αστρολογική ορολογία). Τα πεδία αυτά της συνείδησης είναι διαφορετικής ποιότητας ύλη. Και ανάλογα με το βαθμό εξέλιξής και τις δυνάμεις, λειτουργούμε στο καθένα από αυτά. Έτσι είναι σωστότερο να θεωρούμε την Αύρα και όχι σαν ένα δαχτυλίδι ή σύννεφο γύρω μας.
Το φυσικό μας σώμα διακρίνεται στο κέντρο όλων των σωμάτων μας σαν μια υλική αποκρυστάλλωση. Τα υπόλοιπα σώματα το διαπερνούν και εκτείνονται και πέρα από το περίγραμμά του. Το φυσικό σώμα είναι τομικρότερο και το χονδροειδέστερο απ’ όλα.Στο φυσικό μας σώμα συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο τα μόρια των χημικών ενώσεων που το αποτελούν αλλά και οι ενέργειες -ηλεκτρομαγνητικές κυρίως- που συγκρατούν αυτά τα μόρια στις θέσεις τους και κάνουν το σύνολο λειτουργικό. Αυτές τις ενέργειες “φωτογραφίζει” η Μηχανή Κίρλιαν. Είναι κάποιου είδους αιθέρες που περιβάλλουν το υλικό μας σώμα αλλά ταυτόχρονα είναι και μέρος αυτού. Πρόκειται για ύλη με όλη τη σημασία της λέξης και είναι κι αυτή μια αποκρυστάλλωση της Αύρας και όχι αυτή η ίδια η Αύρα.

Ακολουθεί το λεγόμενο αστρικό σώμα, μια μορφή ύλης που αποτελείται από τα πάθη, τις κατώτερες απολαύσεις και συγκινήσεις. Διαφέρει στην λεπτότητα και το χρώμα ανάλογα με την αγνότητα του ανθρώπου. Είναι υλικό στους ανεξέλικτους ανθρώπους, λεπτότερο στους πιο προχωρημένους και λεπτότατο σε εκείνους που έχουν προχωρήσει πολύ στην εξέλιξη.

Στη συνέχεια συναντάμε το νοητικό σώμα που είναι ελάχιστα ανεπτυγμένο για την πλειονότητα των ανθρώπων αλλά αρκετά όμορφο σε πολλούς, με μεγάλες ποικιλίες στο χρώμα, ανάλογα με τον νοητικό και ηθικό τύπο.Μετά ακολουθεί ένα ανώτερο νοητικό σώμα που στους περισσότερους ανθρώπους είναι ελάχιστα ανεπτυγμένο, οι αποχρώσεις του είναι σχεδόν αδιόρατες και η δραστηριότητά του σχεδόν ανεπαίσθητη. Σε μια προχωρημένη ψυχή όμως αυτό είναι που θα παίζει τον κυριότερο ρόλο. Είναι ακτινοβόλο και τα χρώματά του λαμπρά και εκλεπτυσμένα, με αποχρώσεις αγνές και πανέμορφες αλλά και πολύ διαφορετικές από αυτές των υλικών πεδίων.

Χτίζοντας γύρω μας ένα τείχος από αυρική ουσία, μπορούμε να προστατευθούμε από τις εισβολές των συναισθημάτων και των σκέψεων που προέρχονται από το περιβάλλον μας. Η Αύρα ανταποκρίνεται ταχύτατα σε κάθε ώθηση της σκέψης. Η εξασθένηση της ζωτικότητας που αισθανόμαστε μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που απομυζούν ασυνείδητα εκείνους που βρίσκονται γύρω τους, αποτρέπεται αν σχηματίσουμε ένα τέτοιο κέλυφος.Η δύναμη της ανθρώπινης σκέψης πάνω στη λεπτή ύλη είναι τεράστια και αν σκεφθούμε πως βρισκόμαστε μέσα σε ένα κέλυφος είναι σαν να το έχουμε χτίσει γύρω μας.

Υπάρχουν στάδια στην ανθρώπινη εξέλιξη και το σώμα του κάθε ανθρώπου είναι ανάλογο με το επίπεδο προόδου του. Ο καθένας ζει και λειτουργεί σ’ αυτά τα επίπεδα μόλις αναπτύξει τους αντίστοιχους φορείς συνείδησης. Η Αύρα μας δείχνει αυτό ακριβώς που είμαστε. Καθώς προοδεύουμε στην ζωή, προσθέτουμε πάνω της ποικίλα χαρακτηριστικά. Όταν η ευγένεια και τα ιδανικά κατευθύνουν τη ζωή μας, η Αύρα μας εξαγνίζεται και υφαίνεται ξανά σε μια ανώτερη ποιότητα.(biotranslation)/newsn.wordpress.com