Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ?

ΚρασίΤο βασικό σημείο εδώ είναι να κρατηθεί το οξυγόνο μακρυά από το κρασί. Όταν το κρασί οξειδώνεται, χαλάει γρήγορα και μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε ξύδι.

Βρείτε λοιπόν, μία μικρή φιάλη (μπουκάλι κρασιού 375 ml είναι καλό) που θα κρατήσει το κρασί και γεμίστε τη στο σημείο που να ξεχειλίσει. Κλείστε τη φιάλη με έναν φελλό ή ένα βούλωμα έτσι ώστε λίγο από το κρασί να χυθεί έξω. Με αυτό το τρόπο δεν θα υπάρχουν φυσαλίδες αέρα μέσα στη συσκευασία.

Αποθηκεύστε τη φιάλη στο ψυγείο σας. Όταν είστε έτοιμοι να το πιείτε πάλι, βγάλτε τη φιάλη απ’ το ψυγείο και αφήστε το κρασί να έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ανάλογα με εάν είναι κόκκινο ή λευκό.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κρασί σας με αυτό το τρόπο για περίπου 5 έως 7 ημέρες. Αλλά όχι για πολύ περισσότερο από αυτό.

Μια άλλη ιδέα -για τους μάγειρες- είναι να παγώσετε το εναπομείναν κρασί σε παγοκυψέλες και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες κ.λ.π.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΞΙΑ ... ΓΙΑΤΙ ?

Πρόκειται για μια λεπτομέρεια, που μάλλον οι περισσότεροι -και δη οι άνδρες- αγνοούν. Η διάκριση μάλιστα αυτή, δεν αφορά μόνο τα ρούχα (συνήθως τα πουκάμισα), αλλά και τις ζώνες: Οι άνδρες περνάνε την ζώνη τους προς την αριστερή πλευρά του παντελονιού, ενώ οι οι γυναίκες προς την δεξιά.

Η απάντηση -τουλάχιστον όσον αφορά τα πουκάμισα- βρίσκεται στην βικτωριανή περίοδο και στην αριστοκρατική κοινωνία της εποχής. Οι αριστοκράτισσες κυρίες, ντυνόταν επί το πλείστον με την βοήθεια των υπηρετριών τους. Όμως οι περισσότερες υπηρέτριες ήταν δεξιόχειρες και καθώς στεκόταν απέναντι από τις κυρίες τους για να τις κουμπώσουν, δεν ήταν αρκετά βολικό γι’ αυτές να έχουν τα κουμπιά αριστερά τους. Για την διευκόλυνσή τους, επικράτησε σιγά σιγά η αλλαγή της θέσης των κουμπιών των γυναικείων ενδυμάτων από τα δεξιά στ’ αριστερά. Από ένα σημείο και μετά μάλιστα, τα γυναικεία ενδύματα με τα κουμπιά στην αριστερά πλευρά, ήταν δηλωτικό της οικονομικής ευμάρειας και κοινωνικής τάξης, καθώς αποτελούσαν «απόδειξη» πως η κάτοχός τους διέθετε υπηρετικό προσωπικό.

Από την άλλη, οι άνδρες διατήρησαν τα κουμπιά στην δεξιά πλευρά, γιατί συνήθως ντυνόταν…μόνοι τους, χωρίς την βοήθεια των υπηρετριών.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ... ΠΟΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝOYN ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΟΥ ?




Εάν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου και προβληματίζεσαι ποιος σκελετός ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου σχήμα προσώπου διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη δυνατόν επιλογή και να δείχνεις υπέροχη καθώς θα προστατεύεις τα ματάκια σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου!

1. Οβάλ πρόσωπο.
Τυχερή! Το ωοειδές πρόσωπο σου δίνει τη μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή ενός σκελετού – μπορείτε να φορέσεις σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα. Επέλεξε βασικά ένα σκελετό που θα είναι λίγο φαρδύτερος από το φαρδύτερο τμήμα του δικού σου προσώπου. Φρόντισε επίσης το μέγεθος του να είναι ανάλογο προς το μέγεθος του προσώπου σου και το σωματικό σου βάρος. Πχ εάν είσαι μικροκαμωμένη προτίμησε μικρό σε μέγεθος σκελετό και όχι κάποια τεράστια μάσκα.

2. Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού. Στόχος σου είναι να προσθέσεις πλάτος στο μέτωπο και στο σαγόνι και να «ελαττώσεις» το φάρδος στα ζυγωματικά. Επέλεξε σκελετούς που δεν είναι φαρδύτεροι από το ζυγωματικά και με απαλή καμπυλότητα. Τετράγωνοι σκελετοί ή ευθείς πάνω και στρογγυλευμένοι στο κάτω μέρος είναι επίσης καλές επιλογές. Αποφύγεις τα πλαϊνά διακοσμητικά, τα οποία τονίζουν το πλάτος των ζυγωματικών σου.

3. Στρογγυλό πρόσωπο. Στόχος σου είναι να δώσεις την εντύπωση μακρύτερου και λεπτότερου προσώπου. Ο ιδανικότερος σκελετός για σου είναι πλατύς ορθογώνιος και στενός (δηλ με μικρό ύψος). Μπορείτε να δοκιμάσεις επίσης και αλλά γεωμετρικά σχήματα με έντονες γωνίες για να εξισορροπήσεις την στρογγυλάδα του προσώπου σου αλλά πάντα με χαμηλό ύψος. Ένα στήριγμα μύτης που βρίσκεται στο επάνω μέρος του σκελετού ή είναι διαφανές (ή και τα δύο) μπορεί επίσης να προσθέσει μήκος.

4. Τετράγωνο πρόσωπο. Σκοπός σου είναι να αμβλύνεις τις έντονες γωνίες σου και να δώσεις την εντύπωση μακρύτερου προσώπου. Επέλεξε οβάλ σκελετό ή γεωμετρικά σχήματα με ελαφρώς στρογγυλευμένες γωνίες. Δοκίμασε επίσης και σκελετό στυλ «γάτας». Πλαϊνά στηρίγματα που βρίσκονται πάνω από το επίπεδο των ματιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εντύπωση επιμήκυνσης που αναζητάτε. Ένα στήριγμα μύτης που βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος του σκελετού ή είναι διαφανές (ή και τα δύο) μπορεί επίσης να προσθέσει μήκος.

5. Τριγωνικό πρόσωπο (σχήμα αχλάδι). Στόχος σου είναι να προσθέσεις πλάτος στο μέτωπο και να μετριάσεις το φάρδος στο σαγόνι. Διάλεξε σχήμα σκελετού με έντονη εξωτερική πάνω γωνία. Για τις γυναίκες, ο σκελετός στυλ «γάτας» είναι ιδιαίτερα κολακευτικός. Γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος είναι επίσης καλή επιλογή. Σκελετοί με πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται ψηλά στο επάνω μέρος του σκελετού κολακεύουν επιπλέον αυτό το σχήμα προσώπου.

6. Ανάποδο τριγωνικό πρόσωπο(σχήμα καρδιάς). Στόχος σου είναι να προσθέσεις πλάτος στο σαγόνι και να μετριάσεις το φάρδος στο μέτωπο. Διαλέξτε σκελετούς με έντονη εξωτερική κάτω γωνία. Aviator και «παπιγιόν» σχήματα είναι καλές επιλογές. Το ορθογώνιο σχήμα είναι επίσης καλό για σου. Προτίμησε ιδιαίτερα αυτά με στρογγυλεμένες τις επάνω άκρες και τετραγωνισμένες τις κάτω. Δοκίμασε επίσης αν σου αρέσουν και γυαλιά χωρίς σκελετό. Πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού κολακεύουν και εξισορροπούν ακόμη περισσότερο το πρόσωπό σου.

7. Μακρόστενο πρόσωπο. Στόχος σου είναι να μετριάσεις το μάκρος και την έλλειψη φάρδους. Επέλεξε στρογγυλούς σκελετούς η γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος. Διακοσμητικά στα πλαϊνά και με έντονα αντίθετα χρώματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην «προσθήκη» πλάτους. Το φάρδος του πρέπει να είναι όσο το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σου και όχι φαρδύτερο γιατί θα δείξουν το πρόσωπό σου ακόμη στενότερο. Γυαλιά με το επάνω ή το κάτω μέρος μόνο χωρίς σκελετό «σπάνε» επίσης την αίσθηση του μήκους. Τέλος προτίμησε πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού.


Βασικές οδηγίες για την επιλογή σωστού σκελετού

• Το σχήμα πρέπει να είναι αντίθετο από το σχήμα του προσώπου σου.
• Το μέγεθος του σκελετού ανάλογο με αυτό του προσώπου και του σωματότυπού σου
• Τα γυαλιά θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το καλύτερο σου χαρακτηριστικό πχ (μπλέ σκελετός για να τονίζει τα μπλέ μάτια σου).
• Μην ταιριάζεις πάντοτε απόλυτα τα ρούχα σου με τα γυαλιά σου. Ιδίως σε ιδιαίτερα ή έντονα χρώματα. Πχ ροζ μπλούζα με ροζ γυαλιά …….. Προτίμησε καλύτερα άσπρα. Για ουδέτερα χρώματα όμως όπως καφέ ή μαύρο δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.
Επιμέρους χαρακτηριστικά του προσώπου επηρεάζουν επίσης το σχήμα του σκελετού που μας ταιριάζει καλύτερα.
• Εάν τα μάτια σου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους προτιμήσε ένα διαφανές στήριγμα μύτης
• Ένα πρόσωπο με στενό μέτωπο θα κολακευτεί με ένα έντονο και φαρδύ επάνω μέρος σκελετού
• Μια μεγάλη μακριά μύτη δείχνει μικρότερη με ένα χαμηλό στήριγμα μύτης.
• Αντίθετα μια μικρή μύτη χρειάζεται ένα στήριγμα που βρίσκεται ψηλά στον σκελετό
Γυναίκες με μικρά πρόσωπα και λεπτά χαρακτηριστικά έχουν συχνά πρόβλημα στο να βρουν γυαλιά που δεν επισκιάζουν τα χαρακτηριστικά τους.
Προσπάθησε να εστιάσεις το ενδιαφέρον σου και το ψάξιμο σου ανάμεσα σε μικροκαμωμένα μοντέλα σκελετών και αποφύγεις τα «μοδάτα» υπερμεγέθη γυαλιά και μάσκες. Η μόδα δυστυχώς δεν μας ταιριάζει πάντοτε.