Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι πέφτουλες( KOINΩΣ KAMAKIA) του Facebook σε κατηγορίες


Μία μελέτη σε εκείνα τα άτομα που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να αποσπάσουν ένα ραντεβού στο Facebook!
Και όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, έτσι και σε αυτήν υπάρχουν διάφορες κατηγορίες.

1) Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Ξεκινάει γράφοντας για τα μάτια, τα μαλλιά, το χαμόγελο, το πρόσωπο και καταλήγει ζητώντας έναν καφέ.

2) Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Ξεκινάει αρχικά ευγενικά, με αγάπες και λουλούδια κι αν του απαντήσεις ένα ευγενικό ” Είμαι δεσμευμένη και ερωτευμένη, καλή σου μέρα” σου αρχίζει τις χριστοπαναγίες ! (Κλασσικά καταλήγει με block).

3) O SFIXTERMAN ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Σου πετάει ένα γρήγορο “Είσαι κούκλα” και συνεχίζει λέγοντας για τη γυμναστική, τι ωραίους μύες που έχει, πόσο θεό τον θεωρούν τα...
θηλυκά κλπ κλπ. Και όλα αυτά πάντα στο πρώτο μήνυμα! Εκεί απλώς κάνεις το σταυρό σου για τους μαλάκες που κυκλοφορούν και συνεχίζεις δίχως καμία απάντηση. Θα λάβεις ΚΑΙ δεύτερο μήνυμα που θα σε χαρακτηρίζει σνομπ αλλά αγνόησέ το- ή κάνε ένα block- ο τύπος είναι κλασική περίπτωση stalker!


4) Ο ΠΟΥΡΕΪΝΤΖΕΡ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Και αναφέρομαι στους άνω των 50 αν και δεν τους θεωρώ προσωπικά παππούδες. Όταν όμως κανείς έχει μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά κι επιλέγει έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να κλείσει ραντεβού έχει προ πολλού κάψει φλάντζα! Τα μηνύματα του είναι τα πλέον αδιάφορα αλλά και κομψά θα έλεγα. Και με μία ευγενική καλημέρα (σκέτη!) απομακρύνεται δίχως να ξαναενοχλήσει.

5) Ο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Δεν έχει δική του φωτογραφία αλλά φωτογραφία του “φτιαγμένου” αυτοκινήτου του. Στο πρώτο κιόλας μήνυμα θα αναφέρει ότι μένει στα Δυτικά Προάστεια και είναι ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΑΣ!

6) Ο ΨΑΡΑΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Και εννοώ αυτόν που ψαρεύει- που πετάει ένα μήνυμα τύπου: σε είδα στην Κρήτη. Κι όταν τον ρωτήσεις πότε και πού ακριβώς στα μασάει.

7) Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Καθαρά και ξηγημένα πράγματα σου λέει: “δίνω τόσα “, του απαντάς: “κι εγώ καλώ το ΗΘΩΝ” και ξεμπερδεύεις στα γρήγορα. Σπάνιος τύπος πέφτουλα βέβαια τα τελευταία χρόνια πριν από 2-3 χρονάκια συναντούσες πιο συχνά.

8) Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ- ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Κατά κανόνα δεν είναι ο γόης του σχολείου. Στα μαθητικά χρόνια υπήρξε πιο άσχημος και από το χρέος αλλά όταν αποφάσισε να σπουδάσει οικονομικά απέκτησε και το ύφος του Buffett και είπε να το παίξει …γαμπρός! Αυτός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα- ότι σε ξέρει από παλιά ! Οπότε ελπίδες για έναν καφέ τις έχει. Του απαντάς ευγενικά ότι όταν δεν πάει καλά η αγορά δεν σε νοιάζουν τα ραντεβού και τον γειώνεις παίζοντας με δικούς του όρους (παίζοντας με πολύ ειρωνεία θα έλεγα).

9) Ο ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Μην κάνεις το λάθος και απαντήσεις ότι είσαι κι εσύ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ γιατί θα αρχίσει να σου αφιερώνει “Παντρεμέεεεενοι κι οι δυοοοοοο ….” κλπ κλπ .Καλύτερα να ισχυριστείς ότι είσαι ομοφυλόφιλη, κουτσή, στραβή, 80 ετών – οτιδήποτε άλλο. Ή κάνε απευθείας ένα block.

10) Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ: Οκ, εδώ έχουμε θέμα! Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα σε κάνει να καταλάβεις από την αρχή τι θέλει. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τσεκάρεις αν στο προφίλ της υπάρχουν σελίδες τέτοιου περιεχομένου. Αν ναι, πρόσεχε τι απαντάς, αν όχι πολύ πιθανόν να είναι false alarm. Εχε κοντά τα υπογλώσσια – ίσως είναι η γυναίκα – αρραβωνιαστικιά – μητέρα των παιδιών του τύπου που βλέπεις αραιά και πού και αναρωτιέσαι κι εσύ γιατί δεν σηκώνει ΠΟΤΕ το τηλέφωνο όταν τον παίρνεις εσύ και ΠΟΥ χάνεται τις γιορτές και τα Σαββατοκύριακα.

Έρευνα: Η διατροφή αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης, ποιοι είναι όμως οι χορηγοί;


Όταν κανείς διαπιστώνει ότι έχει υψηλή χοληστερίνη, η πρώτη συμβουλή του γιατρού είναι να αποφεύγει τα λιπαρά, ωστόσο όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα υπάρχουν λίγα στοιχεία που δείχνουν ότι η χοληστερίνη που βρίσκεται στα τρόφιμα που τρώμε ανεβάζουν τη χοληστερίνη στο αίμα. Αυτό όμως που έχουν δείξει έρευνες είναι ότι κάποια τρόφιμα όπως για παράδειγμα τα όσπρια, το ελαιόλαδο, η βρώμη μπορεί να ρίξουν την χοληστερίνη η να ανεβάσουν την καλή χοληστερίνη. Μάλιστα η παραδοσιακή Ελληνική διατροφή που έφτανε και το 40% των θερμίδων να προέρχεται από λίπος (κυρίως από ελαιόλαδο) ήταν αποτελεσματική και διατηρούσε χαμηλά τα επίπεδα χοληστερίνης. Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι άτομα που ακολουθούσαν μια διατροφή "πορτφόλιo-portfolio" όπως την ονόμασαν όπου συνδύαζαν ξηρούς καρπούς, μαργαρίνες με στερόλες, τρόφιμα με διαλυτές φυτικές ίνες όπως βρώμη και κριθάρι και προϊόντα με πρωτεΐνη σόγιας, είχαν πτώση της LDL χοληστερίνης κατά 13% σε σχέση με άτομα που ακολουθούσαν μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά. Καλό αυτό, ωστόσο εμάς μας προβλημάτισαν κάποια στοιχεία της έρευνας:
1. Η ομάδα ελέγχου που ακολουθούσε την δίαιτα με χαμηλά λιπαρά τους είχε συστηθεί να αποφεύγουν τις 4 κατηγορίες τροφών που έλαβε η πρώτη ομάδα, δηλαδή τους ζητήθηκε να αποφεύγουν βρώμη, κριθάρι, ξηρούς καρπούς, σόγια, και μαργαρίνες με στερόλες. Καταλαβαίνουμε να τους απαγορευτεί η μαργαρίνη και η σόγια, ωστόσο το να απαγορεύεις συνηθισμένα τρόφιμα όπως ξηρούς καρπούς και βρώμη είναι σαν να προδιαθέτεις την ομάδα έλεγχου να αποτύχει.
2. Η έρευνα έχει χρηματοδοτηθεί μεταξύ άλλων από την Unilever που παράγει μαργαρίνες με στερόλες και την εταιρία Solae που παράγει τρόφιμα, ζωοτροφές και βιομηχανικά υλικά από σόγια, και είναι κοινοπραξία μεταξύ της DuPont και της Bunge, ενώ το 2007, ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Monsanto... για την ανάπτυξη προϊόντων που περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Τζένκινς που είναι και δημιουργός της δίαιτας πορτοφόλιο (portofolio diet) έχει λάβει χορηγίες για τις έρευνες του από τη Unilever, Solae, Quaker Oats και την Εταιρία Αμυγδάλου Καλιφόρνιας. Με λίγα λόγια τα τρόφιμα που προωθεί στο πρόγραμμα διατροφής Portfolio είναι όλα προϊόντα των χορηγών του.
Αν και αναφέρεται ότι οι εταιρίες που ήταν χορηγοί της έρευνας δεν αναμίχθηκαν σε αυτή, ο τρόπος που έγινε η έρευνα μας προβλημάτισε. Πάντως σε ότι αφορά την χοληστερίνη ο πρώτος τρόπος αντιμετώπισης θα πρέπει να είναι με τη διατροφή. Τροφές που υπάρχουν στη δική μας ελληνική διατροφή όπως φρούτα, λαχανικά, χόρτα, κριθαρένια παξιμάδια, σαρδέλες, γαύρο, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να χαμηλώσει τα επίπεδα χοληστερίνης.
H έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Mυστικα ομορφιας για όταν χρησιμοποιείτε τη μασκαρα










Για την ομορφια μας όταν χρησιμοποιούμε εμείς οι γυναικες τη μασκαρα μπερδευόμαστε για τον τρόπο εφαρμογής της. Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βάζετε την μάσκαρα σωστά χωρίς προβλήματα και ανεπιθύμητες μουτζούρες.

Τρία βήματα για να βάλετε τη μασκαρα
- Κουνήστε το βουρτσάκι σας από τα αριστερά στα δεξιά στη βάση των βλεφαρίδων. Εάν μπορείτε να απλώσετε τη μάσκαρα κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων σας, θα μεγαλώσουν, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση μακριών βλεφαρίδων.

- Τραβήξτε το βουρτσάκι σας μέσα από τις βλεφαρίδες σας. Το κούνημα είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι βοηθά στο διαχωρισμό των βλεφαρίδων σας, ενώ είστε στο στάδιο της εφαρμογής της μάσκαρας.

- Αυτό είναι το τελευταίο βήμα για την εφαρμογή της μάσκαρας. Κλείστε τα μάτια σας και αφήστε το βουρτσάκι της μάσκαρας να κινηθεί από τη βάση των βλεφαρίδων σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την υπερβολική συσσώρευση μάσκαρας, αν υπάρχει.

Προσπαθήστε να επιλέξετε την καλύτερη μάσκαρα
Προσπαθήστε να
διαλέξετε την καλύτερη μάσκαρα που σας ταιριάζει.

Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την μόδα, αλλά είναι απαραίτητο να αγοράσετε το προϊόν που σας ταιριάζει καλύτερα. Πρώτον, αποφασίστε σχετικά με τον τύπο που θα προτιμούσατε για την μάσκαρα σας. Δεν μπορείτε να έχετε όλους τους διαφορετικούς τύπους σε ένα μόνο προϊόν. Σκεφτείτε αν θέλετε να έχετε μια μάσκαρα που επιμηκύνει ή δίνει όγκο στις βλεφαρίδες σας, ή αν θέλετε να έχετε μάσκαρα που είναι αδιάβροχη ή μια που δεν συσσωρεύει πολύ μάσκαρα στις βλεφαρίδες.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση μάσκαρας στις βλεφαρίδες
Για
ορισμένες από εσάς, το βουρτσάκι μπορεί να φαίνεται ότι είναι λίγο εξεζητημένο, ενώ για κάποιους άλλους, όπως τους δημοφιλείς καλλιτέχνες μακιγιάζ, είναι το καλύτερο βουρτσάκι στον κόσμο.


Το μυστικό είναι η εφαρμογή που κάνει το βουρτσάκι. Εάν χρησιμοποιείτε χτενάκι για τις βλεφαρίδες, είναι καλύτερα να ξεκινήσετε την εφαρμογή της μάσκαρας από τη βάση των βλεφαρίδων σας και στη συνέχεια, κουνήστε το βουρτσάκι σας μέσα από αυτό, κινούμενο προς την άκρη των βλεφαρίδων σας.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το χτενάκι των βλεφαρίδων, μπορείτε να απαλλαγείτε από τους κόμπους, απλά με την απομάκρυνση της περίσσειας μάσκαρα από το βουρτσάκι σας. Μπορείτε να σκουπίσετε επίσης το βουρτσάκι σας με ένα χαρτομάντιλο πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή της μάσκαρας, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην αφαίρεση των κόμπων.

Μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από τους κόμπους, αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φρέσκο και καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας, όταν οι βλεφαρίδες σας είναι ακόμα υγρές. Μπορείτε να αγοράσετε καινούργια βουρτσάκια από καιρό σε καιρό και μπορείτε να ανακυκλώσετε τα παλιά που έχετε. Βεβαιωθείτε ότι, όταν τελειώσετε με την εφαρμογή της μάσκαρας, έχετε καθαρίσει τα βουρτσάκια σας με σαπούνι και τα έχετε αφήσει να στεγνώσουν για ένα αρκετό χρονικό διάστημα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ανάμειξη μάσκαρας
Μπορείτε επίσης να
δοκιμάσετε την ανάμειξη μάσκαρας. Μπορείτε να ξεκινήσετε απλώνοντας πρώτα μια στρώση μάσκαρας που μακραίνει τις βλεφαρίδες σας και από πάνω να απλώσετε μια στρώση μάσκαρας που δίνει όγκο.

Δοκιμάστε χρωματιστές μάσκαρες
Η μαύρη
μάσκαρα είναι καλή για όλες, αλλά μπορεί να εμφανιστεί λίγο σκληρή εάν είστε ξανθιά με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Μπορείτε να διαλέξετε καφέ, όταν βγαίνετε κατά την διάρκεια της ημέρας και μπορείτε να αλλάξετε σε μαύρη τη νύχτα.

Χρησιμοποιήστε ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες
Η χρήση
του ψαλιδιού για βλεφαρίδες μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο φωτεινά και ευρύτερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ψαλίδια τόσο πριν όσο και μετά την εφαρμογή της μάσκαρας, αλλά βεβαιωθείτε ότι η μάσκαρα σας είναι στεγνή πριν ξεκινήσετε να γυρίζετε τις βλεφαρίδες σας.

Εφαρμόστε μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες σας
Μπορείτε
να χρησιμοποιήσετε μάσκαρα μόνο στις επάνω βλεφαρίδες. Χρησιμοποιήστε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, αν θέλετε να τις κάνετε να φαίνονται πιο πλούσιες.

Συμπέρασμα
Εάν μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα απλά βήματα, ενώ απλώνετε τη μάσκαρα, θα είστε έτοιμες να συμμετέχετε σε κάθε κοινωνική εκδήλωση. Απλά βεβαιωθείτε ότι θα ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας μόνο αφού η μάσκαρα έχει στεγνώσει αρκετά, γιατί αλλιώς μπορεί να καταλήξετε να δείχνετε μουτζουρωμένες.


anew

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ Η ΑΠΙΣΤΙΑ


ΚΡΙΟΣ
Στάση απέναντι στην απιστία
Η παρορμητική, φλογερή, ατίθαση και εν πολλοίς τραχιά φύση του Κριού είναι αλήθεια ότι δε δέχεται καθόλου εύκολα την απιστία του συντρόφου του, αν και για πάρτη του φαίνεται να βάζει …μπόλικο νερό στο κρασί του! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Κριός είναι κατακτητικός, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Ο εγωισμός του ζωδίου δε μπορεί εύκολα να χωνεύει την απιστία, διότι έτσι νιώθει ότι έχει χάσει την πρωτιά και τον ηρωισμό του, δύο βασικές ιδιότητες του Κριού. Πάντως, ο άνδρας Κριός τείνει περισσότερο προς την απιστία απ’ ότι η γυναίκα κι αυτό επειδή η φύση του ζωδίου τονίζει πιο πολύ την κατακτητική πλευρά του αρσενικού. Η γυναίκα Κριός από την άλλη, αν μπει στη διαδικασία της απιστίας είναι επειδή δεν της δίδεται η απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται ή περιορίζεται υπερβολικά η προσωπική της αυτονομία. Σημασία έχει ότι η πολύ ισχυρή λίμπιντο του ζωδίου μπορεί σχετικά εύκολα να σπρώξει τον Κριό στην εφήμερη ερωτική περιπέτεια, πολύ περισσότερο επειδή δεν εμπλέκεται σε ευθύνες και υποχρεώσεις.
Πως αντιμετωπίζει την απιστία;
Ο άνδρας Κριός μπορεί να αντιδράσει απότομα, με σκληρή συμπεριφορά, αφού νιώθει ότι έχει πληγεί ο ανδρικός του εγωισμός. Πολλά ωστόσο εξαρτώνται από το πόσο μπορεί να ελιχθεί το ταίρι του, αφού η οργή του Κριού ξεθυμαίνει σχετικά γρήγορα. Η γυναίκα Κριός από την άλλη αντιμετωπίζει την ερωτική απιστία με μάλλον πιο αντιφατικά συναισθήματα. Πιο εύκολα θα προτιμήσει να προχωρήσει σε οριστικό χωρισμό, παρά να βάλει νερό στο κρασί της. Πάντως οι εφήμερες ερωτικές περιπέτειες χτυπούν σχετικά συχνά τις πόρτες των Κριών, γι’ αυτό και οι προκλήσεις τους έχουν συνέχεια σε αναμμένα κάρβουνα.
ΤΑΥΡΟΣ
Στάση απέναντι στην απιστία

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ



Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.

- Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.

- Μην πιείτε τσάι: Διότι τα.... φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.

- Μην χαλαρώσετε τη ζώνη/Μην ξεκουμπώσετε ρούχα: Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.

- Μην κάνετε μπάνιο: Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.

- Μην περπατήσετε/Μην περιφέρεστε: Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.

- Μην κοιμηθείτε αμέσως: Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η πραγματική ηλικία του σκύλου σας.


Υπάρχει μια δημοφιλής παρανόηση όσο αναφορά την ηλικία ενός σκύλου σε σύγκριση με την ανθρώπινη. Γενικά, πολύ πιστεύουν ότι 7 ανθρώπινα χρόνια, αντιστοιχούν σε ένα χρόνο για τον σκύλο. Στην πραγματικότητα...

...η διαδικασία γήρανσης είναι πολύ ταχύτερη κατά τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής ενός σκυλιού. Μετά από τα πρώτα 2 χρόνια, η αναλογία είναι μικρότερη του 5 προς 1 για τις μικρές και μεσαίες ράτσες. Για τις ράτσες των μεγαλόσωμων σκύλων η αναλογία είναι 6 προς 1, ενώ το 7 προς 1, ισχύει μόνο για τις ράτσες των γιγαντόσωμων σκύλων. Έτσι ενώ ένας 10χρονος μεγαλόσωμος σκύλος είναι σε ανθρώπινα χρόνια 80, ένας μικρόσωμος είναι μόλις 64.
Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να βρείτε την ηλικία του σκύλου σας, ανάλογα το μέγεθος του.

planitikos

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τα 10 καλύτερα μέρη για σεξ

asanser

Βαρεθήκατε τα συνηθισμένα στο σεξ; Διαβάστε τα καλύτερα μέρη για σεξ ώστε να εντυπωσιάσεις το/τη σύντροφο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: πώς θα πετύχεις τονΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΡΓΑΣΜΟ στο πιο περίεργο μέρος. Υπάρχουν 10 ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΣΕΞ που θα βάλουν γκολ στη μικρή περιοχή, με στυλ.

1. Στο αυτοκίνητο
Όσο μεγαλύτερο είναι το πίσω μέρος, τόσο μεγαλύτερη σεξουαλική περιπέτεια θα ζήσετε. Επειδή είναι πολύ εύκολο να μπείτε στη ορατότητα των ματάκιδων, αν δεν έχετε φιμέ παράθυρα στο αμάξι σας τότε καλύτερα βάλτε σε λειτουργία το GPS της φαντασίας σας και αρχίστε να ψάχνεται για τα πιο σκοτεινά και απομωνομένα μέρη. Μόλις βρείτε το κατάλληλο μέρος , αρχίστε να θαμπώνετε τα τζάμια του αυτοκινήτου. Αν βαρεθείτε το σεξ, αρχίστε να ζωγραφίζετε με τα δάχτυλα πάνω στον ατμό.

2. Στην πισίνα
Σκέτο όνειρο που εξάπτει την φαντασία. Το νερό περιφέρεται γύρω από τα γεννητικά όργανα και τα χαδεύει απαλά, νιώθεις μια διαφορετική αίσθηση στο σπρώξιμο, ακόμα πιο συναρπαστική. Η αίσθηση του νερού σε χαλαρώνει και ηρεμεί , και ο οργασμός δεν αργεί να έρθει. Να προτιμήσετε όμως την σκοτεινή πισίνα του ξενοδοχείου ή την προσωπική σας πισίνα και όχι τις δημόσιες.

3. Στο Cinema
Αρχίστε να ψάχνεται πότε έχει την πιο βαρετή και άχρηστη ταινία που μπορεί να παιχτεί στον κινηματογράφο, πείτε στην κοπέλα ή στο αγόρι, όλο υπονοούμενα και υπόσχεσεις ότι θα του αρέσει σίγουρα. Καθίστε στα πίσω καθίσματα και επειδή θα κοιτιέστε όλη την ώρα στα μάτια, από τη βαρεμάρα της ταινίας, αφήστε την ταινία να την δούν οι άλλοι και αρχίστε άλλα κόλπα, πιο ενδιαφέοντα.

4. Στα πίσω καθίσματα ενός ταξί
Γιατί να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο σπίτι? Μπορείτε ακόμα και μέσα στο ταξί. Απλά σκάστε στον ταξιτζή ένα 100€ χαράζοντας πάνω σε αυτό την μακρινή διαδρομή και πείτε του ότι θα κάνεται πλήρη αξιοποίηση του πίσω μέρους, θα το πιάσει το μήνυμα. Αν αρνηθεί αυτός χάνει. Άλλοι και άλλοι οδηγοί ταξί, θα πλήρωναν για αυτό το θέαμα.

5. Στο τρένο
Ο ήχος από το τρένο, ειδικά αν είναι ο καρβουνιάρης, μάλλον θα σου βγάλει τον πιο άγριο εαυτό σου ή θα ξενερώσεις άσχημα.

6. Στο δάσος
Δείξε στο αγόρι – κοπέλα σου, το πόσο σας αρέσει το όμορφο τοπίο και η φύση. Προτείνεται βόλτα προς το βουνό. Βρείτε ένα κούτσουρο ή χορτάρι και βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει. Η απόλαυση είναι αληθηνή, όταν γίνει πραγματικότητα. Ξυπνήστε τον τίγρη που έχετε μέσα σας και γίνε ο κυρίαρχος του δάσος. Απλά προσέξτε για τσουκνίδες, κλέφτες, σχολική εκδρομή, πεζοπορία στρατού, τα ΚΑΠΗ και άλλες χαλάστρες.

7. Σε club ή μπουζούκια
Υπάρχουν εκείνες οι σπάνιες φορές που βλέπεις ένα ωραίο κορμί και θέλεις να την βάλεις κάτω, να σκίσεις τα ρούχα σου και να αρχίσεις άγριο σεξ μέσα στο χάος, αδιαφορείς για το κόσμο και για το τι βλέπουν εσυ απλά είσαι συγκεντωμένος σε εκείνο το κορμί και δε σε νοιάζει τίποτα άλλο (σκέφτεσαι να πάνε να γ@Ι^Ιη&0Υ|\| .. όλοι τους) . Φυσικά, υπάρχουν και οι τουαλέτες ή οι σκοτεινές γωνίες του club, μπορείτε να κάνετε μια προετοιμασία για το τι θα ακολουθήσει στο κρεβάτι.

8. Σε καράβι
Αν έχετε ένα μικρό σκάφος θα ήταν ωραία, αλλά ακόμα και αν δεν έχετε ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν και τα καράβια, μιας χρήσης, εκείνα που είναι παρκαρισμένα σε μαρίνα και μπορείς να διαλέξει όποιο από αυτά γουστάρεις. Θέλεις μεγάλο, θέλεις μικρό ή κάτι ακριβό όλα τα έχει εκεί. Αν βρείτε και το yacht του Abramovich, εκεί να πάτε. Απλά διαλέξτε το και χωρίς δεύτερη σκέψη κάντε ντού. Και ο φόβος που θα νιώθετε σημαίνει καλύτερο σεξ. Εκτός αν χέζεστε επάνω σας να το αφήσετε καλύτερα.

9. Στο ασανσέρ
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το STOP ανάμεσα σε δύο ορόφους και ζήστε την εμπειρία, ακόμα και αν βγούν όλοι οι γείτονες να χτυπάνε την πόρτα. Αφήστε τους να πάνε με τα σκαλοπάτια και ζήστε το όνειρο μέχρι να έρθει ο ασανσεράς να σας βγάλει, νομίζω έχετε πολύ ώρα στην διάθεση σας.

10. Στην αμμουδιά της παραλίας
Και τέλος για τους πιο ρομαντικούς είναι η θάλασσα, τα αστέρια, το πυκνό σκοτάδι και τα κύματα που χτυπάνε τα αναμμένα κορμιά.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ... ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΚΡΥΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ



Κρύα pasta

ΥΛΙΚΑ:
Για πέντε άτομα:
• 1 πακέτο μακαρόνια βίδες
• 4 πιπεριές πολύχρωμες
• Ελιές κομμένες
• 3-4 κ.σ. μαγιονέζα
• 1 ντομάτα κομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζω τα μακαρόνια για κανένα 10' και συγχρόνως σε ένα μεγάλο μπολ κόβω τις πιπεριές σε ροδέλες και μετά σε μικρά κομματάκια, μετά κόβω τις ελιές και τις ντομάτες. Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα βάζω στο μεγάλο μπολ και προσθέτω την μαγιονέζα.. Τέλος βάζω στο ψυγείο.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ "ΕΧΘΡΟΣ" ΣΠΑΝΙΑ "ΦΙΛΟΣ" !!!!


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ

- Πόσα κιλά θα έπρεπε να είμαι σύμφωνα με το ύψος μου και την ηλικία μου;
-Πόσα κιλά πρέπει να χάνω την εβδομάδα;
-Μήπως θα έπρεπε να έχανα 2 κιλά την εβδομάδα;
- Έχασα μόνο 300 γρ . γιατί;
- Μπορώ να χάσω 5 κιλά σε τρεις εβδομάδες ?

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ

- Θα ήθελα να χάσω τα πρώτα κιλά γρήγορα και στη συνέχεια να μάθω να τρώω σωστά.
- Είμαι 120 κιλά και θα ήθελα να χάσω τα πρώτα 30 κιλά όσο πιο γρήγορα γίνεται .
- Δεν έχω ακολουθήσει το πρόγραμμα διατροφής και δεν έχασα βάρος, θα ήθελα για την επόμενη εβδομάδα ένα ¨πιο’ αυστηρό πρόγραμμα.
- Έχω δύο μήνες που κάνω διατροφή και έχω χάσει μόνο 1 κιλό .

Μέσα από αυτό το άρθρο με την μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων στόχος μου είναι να αποκτήσετε μια διαφορετική εικόνα γύρω από το χρήσιμο για τους ειδικούς εργαλείο και να συνειδητοποιήσετε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η σταδιακή αλλαγή διατροφικών συνηθειών που σας οδήγησαν στην παχυσαρκία ή που έβλαψαν ή που θα βλάψουν κάποια στιγμή την υγεία σας.

Τι είναι ζυγαριά?

Ζυγαριά είναι ένα όργανο που μας δείχνει το συνολικό μας βάρος και είναι αποτέλεσμα της άθροισης, της λιπώδης και της άλυπης μάζας. Είναι απαραίτητο εργαλείο για τους διατροφολόγους αλλά και για άλλους επιστήμονες επαγγελμάτων υγείας .Η χρησιμότητα του στηρίζετε κυρίως στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Πότε η ζυγαριά μπορεί να δείξει το ίδιο νούμερο μετά από εβδομαδιαία εφαρμογή δίαιτας ?

Πολλές φορές μετά από την εφαρμογή ενός επταήμερου προγράμματος αδυνατίσματος ή σωστής διατροφής δεν παρατηρείται καμία αλλαγή στη ζυγαριά αλλά μόνο μια μικρή αλλαγή στο σώμα .Οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό(με εξαίρεση παθολογικές καταστάσεις ) είναι η αύξηση της μυϊκή μάζα , η αύξηση του ποσοστού ενυδάτωσης του οργανισμού, η ύπαρξη προεμηνορρησιακού συνδρόμου ή γαστρεντερολογικών προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα αλλά και ακόμα η λάθος διεξαγωγή του προγράμματος (υποσιτισμός ή υπερφαγία ) .

Πότε το νούμερο της ζυγαριάς ανεβαίνει ;

Το νούμερο της ζυγαριάς ανεβαίνει κυρίως όταν η ημερήσια πρόσληψη τροφής είναι παραπάνω από την επιθυμητή, όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε το πολύ ένα με δύο πλούσια γεύματα ,όταν υπάρχει κάποια πάθηση όπως δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ,όταν ακολουθούμε δίαιτες στερητικού τύπου με στόχο τη γρήγορη απώλεια βάρους, όταν το άγχος και η κούραση έχουνε γίνει η κολλητή μας φίλης, όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου.

Μπορεί το νούμερο της ζυγαριάς να επηρεάσει την ψυχολογία μας?

Όπως προανέφερα, το νούμερο της ζυγαριάς είναι ικανό να καθορίσει θετικά αλλά και αρνητικά την πορεία ενός περιστατικού. Κάποιες ‘‘λανθασμένες σκέψεις ‘’ που πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο είναι οι ακόλουθες:
‘‘ Έχασα 1 ½ κιλό την εβδομάδα άρα η δίαιτα είναι πολύ καλή ‘’
‘‘ Έχασα ½ κιλό την εβδομάδα άρα έφαγα κάτι παραπάνω δεν έπρεπε να βγω δύο φορές αυτήν την εβδομάδα για φαγητό “’
‘’ Πήρα βάρος δεν πρόκειται ποτέ να αδυνατίσω άρα ας φάω σήμερα ότι δεν έχω φάει αυτή την εβδομάδα’’
‘’Δεν έχω χάσει πολλά κιλά αυτή την εβδομάδα άρα πρέπει να φάω λιγότερο ‘’
Η απάντηση είναι ότι μπορεί να επηρεάσει κυρίως αρνητικά την ψυχολογία μας και οι συνέπειες αυτών των παραπάνω πεποιθήσεων είναι η μείωση της πρόσληψη τροφής με στόχο την απώλεια των κιλών και με αποτέλεσμα την εξάντληση του οργανισμού αλλά και μακροπρόθεσμα την μείωση του μεταβολικού ρυθμού, η ψυχολογική εξάντληση και στέρηση με συνέπεια τις κρίσεις υπερφαγίας που διαδέχονται τις κρίσεις αφαγίας, η αυξομειώσεις βάρους αλλά και πολλές φορές την ανάπτυξη διατροφικής διαταραχής (ψυχογενής βουλιμία , αδηφαγική διαταραχή και ψυχογενής ανορεξία ή άτυπη μορφή διατροφικής διαταραχής ).

Τι θεωρείτε τελικά επιτυχία αν ‘’όχι’’ η απώλεια βάρους ;

Επιτυχία τελικά θεωρείτε να μάθουμε να κάνουμε δίαιτα για το καλό της υγείας μας και μέσα από αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιείται :
- Να αναγνωρίζετε την προσπάθεια σας.
- Να προσπαθήσετε να διαφοροποιήσετε τις λανθασμένες συνήθειες και συμπεριφορές που σας έφεραν αντιμέτωπους με τα παραπάνω κιλά .
- Να καταφέρετε να προσαρμόσετε τις συνήθειες σας με τις ανάγκες του οργανισμού σας.
- Να κατανοήσετε τη χρησιμότητα της τροφής για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
- Να προσπαθήσετε να διακρίνετε και να αντιμετωπίζετε τις κρίσεις βουλιμίας και υπερφαγίας .
- Να αποφεύγετε να ζυγίζεστε όταν ξέρετε ότι επηρεάζει την ψυχολογία σας .
- Να βάζετε κάθε μήνα ένα στόχο και όταν αυτός επιτευχθεί να θέτετε τον επόμενο .

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΡΓΙΑ
Διατροφολόγος –Διαιτολόγος
Ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...ΟΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ





Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό.

Για αρκετούς μήνες ετρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικους μαγνήτες κολλημενοι στην πόρτα του.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τροφιμα.

Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες ειχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα.
Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλ.οικιακη συσκευή, αυξανουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λογω συσκευης διοτι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.
Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπηρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή.
Αλλά είναι θανατηφόρoi.
Είναι επικίνδυνο να παίζει κανεις με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρυνετε τον αμεσως από κάθε τροφή.


Kαθηγητής Vicente TORTOSA PEREZ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ALMERIA - ΙΣΠΑΝΙΑ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ


Το σεξ είναι μια ευχάριστη συνήθεια που ανήκει στη καθημερινότητά μας. Είναι η πράξη που μας επιτρέπει να διαιωνίσουμε το είδος μας. Δείτε 20 αλήθειες που ίσως να μη γνωρίζατε για το σεξ.






1. Η λέξη sex καταγράφτηκε για πρώτη φορά το 1382.

2. Ο σεξο-τουρισμός είναι γεγονός. Και οι γυναίκες όμως τον προτιμούν. Στατιστική μελέτη έδειξε ότι περίπου 1 εκατομμύριο γυναίκες από Αμερική και Ευρώπη κάνουν σεξουαλικό τουρισμό κάθε χρόνο, με αγαπημένους τους προορισμούς την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Τουρκία και την Ισπανία.

3. Ανανάς και σέλερι κάνουν το σπέρμα γλυκό, ενώ ο Καφές και το Αλκοόλ πικρό. Όσο για τα συστατικά του, περιέχει ψευδάργυρο, κάλιο, φρουκτόζη και ελεύθερα αμινοξέα.

4. Σύμφωνα με το Κάμα Σούτρα, αν ένας άντρας πίνει γάλα καμήλας με μέλι μπορεί να έχει στύση 24 ώρες το 24ωρο.Καλύτερο και από το γνωστό μπλε χαπάκι δηλαδή.



5. Σεξ και στο γραφείο σύμφωνα με έρευνα. Περίπου το 50% των ανδρών και το 10% των γυναικών φαίνετε να έχουν κάνει σεξ στη δουλειά τους.

6. Περίπου το 52% των γυναικών προσποιείται τον οργασμό σε τακτική βάση. Κι αυτό γιατί μελέτες δείχνουν πως οι γυναίκες φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό όταν είναι μόνες παρά με σύντροφο. Από αυτές λοιπόν που δεν είναι μόνες, το 75% φτάνει σε οργασμό από το στοματικό σεξ συγκριτικά με το 25% που φτάνει από την συνουσία.

7. Οι γυναίκες που «μιλούν βρώμικα» κατά τη διάρκεια του σεξ είναι περισσότερες από τους άνδρες.

8. 9.000.000.000 προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

9. Οι νέοι 15-19 ετών κάνουν πολύ πιο συχνά στοματικό sex παρά συνουσία.



10. 15% των ανδρών και 60% των γυναικών δεν ευχαριστιούνται το sex την πρώτη φορά.

11. Τα γυναικεία στήθη είναι για την πλειοψηφία των ανδρών από τα πιο διεγερτικά σημεία, ανεξαρτήτως μεγέθους. Ενώ για τις γυναίκες οι γοφοί του άντρα είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι.

12. Και το πορνό καλά κρατεί. Το συνολικό εισόδημα από την βιομηχανία πορνό στην Αμερική είναι

13 δις και στον κόσμο συνολικά 97 δις.

13. Σε πρόσφατη μελέτη, 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Τελικά παίζει ή δεν παίζει ρόλο;

14. Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες έδειξε πως περισσότερο από το 60% των ανδρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των ανδρών και 45% των γυναικών.

15. Τα σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Απλώς, στον άνδρα τα σεξουαλικά προβλήματα (π.χ., αδυναμία στύσης ή πρόωρη εκσπερμάτιση) δεν κρύβονται εύκολα κι έτσι νομίζουμε πως είναι συχνότερα.



16. Οι άνδρες έλκονται από την όμορφη εξωτερική εμφάνιση, ενώ οι γυναίκες από τις οικονομικές δυνατότητες. Αυτό συνδέεται με την επιθυμία της γυναίκας να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της.

17. Ερευνητές του McGill University στο Μόντρεαλ, επιστράτευσαν ειδική τεχνολογία και διαπίστωσαν ότι ο χρόνος που χρειάζονται οι άντρες για να ερεθιστούν βλέποντας πορνό είναι 664,6 δευτερόλεπτα (11 λεπτά), ενώ ο αντίστοιχος χρόνος για τις γυναίκες είναι 743 δευτερόλεπτα (12 λεπτά).

18. Από μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ (Berkeley) αποδεικνύεται ότι ο ανδρικός ιδρώτας διεγείρει τις γυναίκες, αυξάνοντας μεταξύ άλλων τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και την αναπνοή τους, δημιουργώντας μια γενικότερη ευδιαθεσία. Ένας καλός λόγος να ιδρώσεις λίγο παραπάνω στο γυμναστήριο.

19. Πάνω από το 60% των ανδρών στον πλανήτη έχουν μετρήσει έστω και μία φορά το πέος τους σε στύση. Αν σκεφτείς μάλιστα πως από τις 7200 εκσπερματώσεις που θα βιώσει ένας άντρας στη ζωή του κατά μέσο όρο, οι 2000 θα είναι αποτέλεσμα αυνανισμού, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τη σχέση λατρείας που τρέφεις για το μόριό σου.

20. Η συχνότερη τοποθεσία των ενηλίκων για σεξ είναι η κρεβατοκάμαρα ενώ στο Νο2 βρίσκεται το αυτοκίνητο.

PLANITIKOS

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Μύθοι και αλήθειες για τον Ελληνικό Καφέ

Ο ελληνικός καφές αποτελεί το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων. Η ιδιαίτερή του γεύση, η αναζωογονητική του δράση και η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτική τον
καθιστούν μοναδικό διατροφικό “σύντροφο”. Σταθερός “σύμμαχος” στην καθημερινότητα, μας τονώνει και μας βοηθά να έχουμε εγρήγορση στην εργασία μας, βελτιωμένα αντανακλαστικά κατά την οδήγηση και καλύτερη διαύγεια και αντοχή στις υπόλοιπες πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες της ημέρας.

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
Έχουν, κατά καιρούς, κυκλοφορήσει διάφορες θεωρίες σχετικά με την καφεΐνη και τον καφέ, οι οποίες συχνά προκαλούν σύγχυση και προβληματισμό. Πού όμως τελειώνει ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια;(πενταπόσταγμα)
Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, καταρρίπτοντας κάποιους διατροφικούς μύθους για τον καφέ και αναδεικνύοντας παράλληλα ορισμένες βασικές αλήθειες, βάζοντας τον καφέ στη θέση που του αξίζει τόσο στην καρδιά όσο και στη διατροφή μας.


  • Μύθος 1: Η κατανάλωση καφέ δεν έχει καμία διατροφική αξία
Είναι μύθος να νομίζουμε ότι ο καφές μας προσφέρει μόνο ευχαρίστηση. Ο καφές δεν αποτελεί μόνο μία αγαπημένη καθημερινή συνήθεια αλλά και ένα πολύ σημαντικό “όχημα” αντιοξειδωτικών συστατικών για τον οργανισμό, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ. Ο ελληνικός καφές περιέχει μάλιστα, εκτός από τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν από τη φύση τους στους κόκκους του καφέ, και εκείνο που προκύπτουν από τη διαδικασία του καβουρδίσματος. Συνεπώς, 3 – 4 ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το αντιοξειδωτικό “φράγμα” του οργανισμού μας, βοηθώντας μας έτσι να προστατευθούμε πιο αποτελεσματικά ενάντια στην οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών.
  • Μύθος 2: Ο καφές επιδρά αρνητικά στον ύπνο
Γενικά, ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στη δράση της καφεΐνης. Η επίδραση της κατανάλωσης καφέ στον ύπνο εξαρτάται κατά πολύ από την ανθεκτικότητα του κάθε ανθρώπου στην καφεΐνη, κάτι που σχετίζεται άμεσα με τη συχνότητα και την ποσότητα που καταναλώνεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν επιδρά αρνητικά, αντιθέτως η καφεΐνη, που περιέχεται στον καφέ, μας τονώνει και μας βοηθά να μη νιώσουμε εύκολα κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας.
  • Μύθος 3: Είναι βαρύς ο ελληνικός καφές
Το αντίθετο. Η τυπική μερίδα του ελληνικού καφέ είναι το 1 μικρό φλιτζανάκι, δηλαδή περίπου 50ml, το οποίο “συγκρατεί” αρκετή καφεΐνη. ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΤΥΠΙΚΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 40ML ΚΑΦΕΙΝΗΣ και έτσι δεν καθιστά τον ελληνικό καφέ βαρύ καθώς το μέσο αποδεκτό επίπεδο καφεΐνης την ημέρας είναι 300mg.
  • Μύθος 4: Ο καφές απαγορεύεται στη δίαιτα αδυνατίσματος

Πρόκειται για μία αρκετά συχνή παρανόηση, κυρίως επειδή οι διαιτολόγοι δεν τον αναγράφουν στα διαιτολόγιά τους. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει γιατί οι ειδικοί θεωρούν αυτονόητο ότι δεν συνεισφέρει στην ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη, καθώς ο καφές από μόνος του δεν έχει θερμίδες (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, 1 ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 1 ΘΕΡΜΙΔΑ). Τα συστατικά που προστίθενται στον καφέ, όπως για παράδειγμα ή ζάχαρη και το γάλα, είναι εκείνα που μπορούν να αυξήσουν το θερμιδικό περιεχόμενο του ροφήματος. Συνεπώς, ο καφές μπορεί άνετα να ενταχθεί στο καθημερινό μας διαιτολόγιο καθώς, όχι μόνο δεν μας επιβαρύνει θερμιδικά, αλλά μας εφοδιάζει επιπλέον με τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Nesquik Plus της Nestle. Είναι απλά ζάχαρη...


ΤΑ ΣΥΝ:
*Εμπλουτισμένο με βιταμίνες και μέταλλα
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Αποτελείται κυρίως από ζάχαρη

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Άντε πάλι με το κόλπο του εμπλουτισμού με βιταμίνες και μέταλλα. Το αναφέραμε ως "ΣΥΝ" γιατί πραγματικά δεν είχαμε κάτι καλό να πούμε για αυτό το προϊόν. Ισχυρίζεται ότι προσφέρει "Σώμα και Μυαλό όλο ζωντάνια" ενώ το κουνελάκι καρτούν χαμογελάει πάνω στη συσκευασία. Δυστυχώς μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει αυτό το προϊόν αφού στην ουσία απλά αποτελείται από ζάχαρη. Το πρώτο συστατικό είναι η ζάχαρη ενώ περιέχει και δεξτρόζη, άλλη πηγή σακχάρων. Το 84% των θερμίδων προέρχεται από τη ζάχαρη και η μια μερίδα περιέχει 54 θερμίδες. Επιπλέον οι διατροφικές πληροφορίες στην ετικέτα είναι εντελώς παραπλανητικές: Έτσι ενώ στη συσκευασία το προϊόν "υπερηφανεύεται" έμμεσα για το γεγονός ότι η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ο σίδηρος την πνευματική λειτουργία υπονοώντας ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι πλούσιο σε αυτά τα 2 διατροφικά στοιχεία, στην ουσία περιέχει ελάχιστη ποσότητα ανά μερίδα. Με μια ματιά μπορεί να φαίνεται ότι το προϊόν αυτό καλύπτει το 96% των αναγκών σε σίδηρο, αν το κοιτάξεις καλά όμως, αυτό το ποσοστό αναφέρεται στα 100 γραμμάρια ενώ η μερίδα είναι 15 γραμμάρια. Στα 15 γραμμάρια του προϊόντος που θεωρείται και η μερίδα περιέχει μόνο 2 γραμμάρια σίδηρο και όχι 13,4. Το ίδιο ισχύει και για τη βιταμίνη C. Το καταλαβαίνουμε ότι μας δίνουν τις πληροφορίες ανά 100 γραμμάρια άλλωστε και η νέα νομοθεσία το επιβάλει, γιατί όμως να αναφέρεται το ποσοστό της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (Σ.Η.Π.) εφόσον τα 100 γρ. δεν είναι η μερίδα αλλά τα 15 γρ.; Το κάνουν για να φαίνεται ότι το προϊόν καλύπτει μεγάλο ποσοστό βιταμινών και μετάλλων ενώ αυτό δεν ισχύει... Πέρα από όλα αυτά, το προϊόν αυτό ειναι βασικά ζάχαρη που προσθέτεις στο γάλα και χρησιμοποιείται συνήθως από παιδιά προκειμένου να πιουν το γάλα τους. Όμως το έχουμε ξαναπεί, μετά από κάποια ηλικία δεν το χρειάζεται κανείς το γάλα, ναι είναι πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης κτλ. αλλά αν είναι να λάβει και ενα κάρο ζάχαρη προκειμένου να το πιει το παιδί σου, τότε κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Άλλωστε υπάρχουν και άλλα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι αλλά και το τυρί.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΑΓΙΩ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

1890

http://d.repubblica.it/images/2011/08/05/145405565-98800bb7-dfdf-4807-a784-d78f86acac36.jpg


1908 ( AΠΟ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ)
http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152459754-fceccb10-4e04-49cf-aa2e-f2f0845db692.jpg

1920 ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ CHARLES RELYEA
http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152456875-8ea4409e-2747-4572-b226-9f82fb478071.jpg

1924 EΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ VANITY FAIR

http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152456038-f73177d7-dde1-4335-a420-45963ecffda6.jpg

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152452699-2672df0a-574a-421f-b9aa-27aeffc8ee13.jpg
http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152453461-43107276-04f3-4142-a42e-e243910ab607.jpg

1950 -ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152456928-bf11b3d8-ab1a-4615-9142-33df85e4272e.jpg

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152452154-0919333a-b3c9-4a9e-9904-f9820975ba5f.jpg

1954 ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152454899-c29edcb7-3e1d-4132-9168-969f41f9393e.jpg

1954 ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΟΔΑΣ
http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152453178-68ba5559-b9e8-4e5e-91ce-5a1d4fc59b4d.jpg

1955-Anita Ekberg ΚΑΙ Mara Corday ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ BOLD

http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152452862-07f55f35-5595-4cd5-aa99-75f88adc8344.jpg


1959

http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152455460-2fb4c83c-5366-4f05-b404-0243fbb8261a.jpg

1961 - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ
http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152452180-294cbe8e-5b26-45d0-b804-2802d71cd701.jpg

1968 ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΛΒΑ ΚΟΣΙΝΑ

http://d.repubblica.it/images/2011/08/02/152456382-7d8457ea-2dd1-4c77-943f-de966a194083.jpg

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE ΕΝΑ ΠΑΧΥΝΤΙΚΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ- ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


ΤΑ ΣΥΝ:
*Έχει μερικές φυτικές ίνες
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Έχει αρκετά λιπαρά.
*Έχει πρόσθετη ζάχαρη
*Έχει πολλές θερμίδες

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Δεν ξέρω πως αυτά τα μπισκότα απέκτησαν τη φήμη του υγιεινού μπισκότου, ίσως λόγω της ονομασίας που του έδωσαν: digestive (μετάφραση: διευκολύνουν την πέψη). Δεν είναι καθόλου υγιεινά. Καταρχήν το ένα μπισκότο έχει 71 θερμίδες, όσο δηλαδή μια μεγάλη φέτα ψωμί. Το 40% των θερμίδων προέρχεται από τα λιπαρά, στη μορφή φοινικέλαιου που είναι από τα πιο βλαβερά λάδια που υπάρχουν αφού περιέχουν πολλά κορεσμένα (κακά) λιπαρά, και βρίσκεται και δεύτερο στη λίστα των συστατικών που σημαίνει ότι υπάρχει σε αρκετή μεγάλη ποσότητα στο προϊόν. Σαν να μην έφτανε αυτό έχει και πρόσθετη ζάχαρη και σιρόπι μερικώς ιμβερτοποιήμενης ζάχαρης. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;

Δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών έτσι και αλλιώς (μισό γραμμάριο, ανά μπισκότο) όποτε υπάρχουν άλλοι τρόποι να λάβεις φυτικές ίνες με λιγότερες θερμίδες, λιγότερα λιπαρά και καλύτερα λιπαρά. Μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με ένα παξιμάδι με λίγο ελαιόλαδο. Είναι πιο νόστιμο και πιο υγιεινό. Και αν θες ένα υγιεινό γλυκό σνακ, προτίμησε μαύρη σοκολάτα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 3/10
Λιπαρά: 5/10
Θερμίδες: 3/10
Φυτικές Ίνες: 2/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 3/10
ΣΥΝΟΛΟ: 3,2/10


Ποια είναι τα καλύτερα μπισκότα Digestive;

Σκεφτήκαμε να κάνουμε σύγκριση με άλλες 2 παραλλαγές του μπισκότου που έχει η εταιρία μπισκότων Παπαδόπουλου. Βασικά όπως είχαμε αναφέρει και πριν, τα μπισκότα Digestive δεν είναι ότι καλύτερο, γιατί περιέχουν πολλά λιπαρά με το 40% να προέρχεται από αυτά, ενώ δεν έχουν και πολλές φυτικές ίνες 0,43 ανά γραμμάριο και σχεδόν 70 θερμίδες ανά μπισκότο (όσο ένα πορτοκάλι). Τώρα για να δούμε οι άλλες επιλογές τι έχουν να προσφέρουν. Η δεύτερη παραλλαγή είναι τα μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη και πλούσια σε φυτικές ίνες. Το μπισκότο αυτό όντως δεν περιέχει ζάχαρη, περιέχει 8 θερμίδες λιγότερες ανά μπισκότο από τα κανονικά Digestive (όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαφορά) και ούτε το σύνολο των υδατανθράκων είναι πολύ λιγότερο, μόνο 1 γραμμάριο λιγότερο ανά μπισκότο. Τα συστατικά περιλαμβάνουν τα γνωστά γλυκαντικά πολυόλες που είναι σάκχαρο αλκοόλες, τη μαλιτόλη και σορβιτόλη, αυτά απορροφούνται αργά από τον οργανισμό και γι' αυτό το λόγο δεν ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα πολύ γρήγορα. Αυτές οι πολυόλες έχουν το μειονέκτημα ότι όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν τυμπανισμό και διάρροια...
Το μπισκότο αυτό περιέχει και πολυδεξτρόζη, αυτή η ουσία αποτελείται από δεξτρόζη και σορβιτόλη και χρησιμοποιείται σε προϊόντα χωρίς ζάχαρη, προσφέρει όγκο στο προϊόν αλλά και φυτικές ίνες. Τώρα τι φυτικές ίνες είναι αυτές; Το προϊόν αυτό σύμφωνα με τη συσκευασία αναφέρει ότι έχει 12,5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια, στη ιστοσελίδα όμως της εταιρίας αναφέρει ότι περιέχει 7 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια. Προφανώς έχει γίνει λάθος αφού δεν συμφωνούν αυτά τα δύο, όπως και να έχει ένα ποσοστό αυτών των φυτικών ινών προέρχονται από την πολυδεξτρόζη. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι φυτικές ίνες που προέρχονται από τεχνητές πηγές έχουν την ίδια ευεργετική δράση με τις φυσικές πηγές φυτικών ινών. Έχεις λοιπόν ένα μπισκότο χωρίς ζάχαρη, που ωστόσο θερμιδικά αλλά και από άποψη υδατανθράκων, είναι σχεδόν το ίδιο με τα κανονικά Digestive (έχει όμως λιγότερα λιπαρά). Τώρα αν είσαι διαβητικός να θυμάσαι ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνεις αλλά και το σύνολο των υδατανθράκων και το χρονικό διάστημα στο οποίο τα καταναλώνεις.
Η τρίτη εναλλακτική είναι αυτά που περιέχουν 30% λιγότερα λιπαρά, αυτά όντως περιέχουν λιγότερα λιπαρά από τα κανονικά Digestive με 2,1 γραμμάρια λιπαρά και 61 θερμίδες ανά μπισκότο, ενώ τα κανονικά 3,1 γραμμάρια λιπαρά και 66 θερμίδες ανά μπισκότο. Έτσι βασικά έχεις ένα μπισκότο που έχει παρόμοιες θερμίδες με το κανονικά, ωστόσο το ποσοστό που προέρχονται από λιπαρά είναι χαμηλότερο (30% σε σχέση με 42% που έχουν τα κανονικά). Η παραλλαγή αυτή περιέχει και κάποια άλλα συστατικά όπως "φυτικές ίνες", υποθέτουμε ότι είναι άλλη μια πηγή τεχνητών φυτικών ινών. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι καλύτερη αν θες να μειώσεις τα λιπαρά που καταναλώνεις μιας και το μπισκότο αυτό στη κλασσική του μορφή περιέχει αρκετά λιπαρά. Συμπερασματικά δεν έχουν μεγάλη διαφορά τα 3 μπισκότα μεταξύ τους, αν θες να βελτιώσεις τη διατροφή σου δεν θα σε σώσει ένα μπισκότο που περιέχει 5 θερμίδες λιγότερες από ένα άλλο μπισκότο.

Διατροφική Αξία Ανά Μπισκότο*
Κλασσικά Digestive Παπαδοπούλου: Θερμίδες: 66, Υδατάνθρακες: 8,6 γρ., Πρωτεΐνη: 0,8 γρ., Λιπαρά: 3,1 γρ.
Digestive Παπαδοπούλου Χωρίς Ζάχαρη: Θερμίδες: 59, Υδατάνθρακες: 7,7 γρ., Πρωτεΐνη: 1,1 γρ., Λιπαρά: 2,5 γρ.
Digestive Παπαδοπούλου Λιγότερα Λιπαρά: Θερμίδες: 61, Υδατάνθρακες: 9,2 γρ., Πρωτεΐνη: 1 γρ., Λιπαρά: 2,1 γρ.

* Υπολογίσαμε το ένα μπισκότο ότι ζυγίζει 13,5 γραμμάρια.