Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΡΙΓΑΝΗ - ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ



Η Ρίγανη είναι ένα πολυετές, ποώδες, θαμνώδες φυτό.
Η γλάστρα με τη Ρίγανη θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος.
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους Ρίγανης νωρίς την Άνοιξη. Βάλτε τους σπόρους σε βάθος 1 με 1,5 εκατοστά. Ποτίστε μέχρι το χώμα να υγρανθεί. Κρατήστε το χώμα υγρό τους πρώτους μήνες. Στη συνέχεια, η Ρίγανη θα μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμη και σε ξερικές συνθήκες όπως συμβαίνει στο φυσικό της περιβάλλον.

Για να διατηρήσετε έντονη τη γεύση και το άρωμα της Ρίγανης, θα πρέπει να αποφύγετε τα πολλά ποτίσματα και τη χρήση λιπασμάτων.
Κόβετε τακτικά κλωναράκια Ρίγανης. Έτσι θα βοηθήσετε το φυτό να αναπτυχθεί, αλλά και θα περιορίσετε την ανεξέλεγκτη ανάπτυξή του.
Αγγλικό όνομα: Oregano
ΑΞΙΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΡΙΓΑΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ  ΒΑΣΙΛΙΚΟ , ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ  ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΑΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

H ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ... ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ


1. Στα αθλητικά παπούτσια που μυρίζουν δυσάρεστα, δοκιμάστε να ρίξετε λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη.

2. Οι γαριασμένες λευκές κάλτσες θα ξαναβρούν την λάμψη τους αν τις βάλετε σε καυτό νερό με κομμάτια λεμονιού και τα βράσετε.


3. Αν θέλετε να μοσχομυρίζει το σπίτι σας, βράστε σε λίγο νερό μερικά ξυλάκια κανέλας. Εναλλακτικά κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και ψήστε τα ελαφρά στον φούρνο.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σχετικά με την ασπαρτάμη. Πρέπει να αναφέρονται όλα τα στοιχεία.


Αναγνώστης μας ρώτησε "ότι τώρα που καταξιωμένοι κορυφαίοι επιστήμονες της διατροφής, όπως η Δρ. ΧΧΧΧ λένε ότι η ασπαρτάμη είναι απολύτως ασφαλής", αν πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτά που έχουμε πει για την ασπαρτάμη. Αναφέρεται σε κάποιο άρθρο/συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στα πλαίσια ενός συνεδρίου για τον διαβήτη.

Όχι.

Δεν έχει αλλάξει κάτι για να αναθεωρήσουμε. Το άρθρο είναι μια συνέντευξη που περιλαμβάνει πληροφορίες που έχουμε δει σε πολλά άλλα άρθρα για το πόσο τέλειες είναι όλες οι γλυκαντικές ουσίες. Αυτό θα πρέπει να βάζει τον αναγνώστη σε υποψίες, άλλωστε έχουμε δει παρόμοια άρθρα από και από άλλους "καταξιωμένους" επιστήμονες, ενώ παρόμοιες πληροφορίες έχουμε δει και σε ιστοσελίδες εταιριών που παράγουν προϊόντα που έχουν συστατικό την ασπαρτάμη.
Αυτό που θα πούμε είναι ότι ο καταξιωμένος επιστήμονας (όπως αναφέρθηκε από τον αναγνώστη) όφειλε, αν θέλει να δίνει αντικειμενική και υπεύθυνη πληροφόρηση, να αναφερθεί στο γεγονός ότι:
1. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) να κάνει πλήρη επαναξιολόγηση της ασφάλειας της ασπαρτάμης γιατί μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έχουν ανησυχίες για την ασφάλεια της αλλά και γιατί η EFSA αποφάσισε να μελετήσει εκτενέστερα 2 πρόσφατες έρευνες σχετικά με την πιθανή καρκινογόνο δράση αλλά την επιρροή που μπορεί να έχει η ασπαρτάμη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η επαναξιολόγηση είχε προγραμματιστεί να γίνει ξανά το 2020, αλλά τελικά αποφάσισε η ΕΕ να έχει γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο 2012. Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΕΝΑ ... ΚΑΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Capsicum Frutescens(Solanaceae)
Άλλα ονόματα: Καγιέν, τσίλι, καψικό, πιπέρι


ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Οι καυτερές πιπεριές έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για αιώνες. Θεωρούταν χρήσιμες για τις διάφορες ασθένειες του γαστρεντερικού κομματιού, συμπεριλαμβανομένων των στομαχόπονων, περιορίζοντας τους πόνους και τα αέρια. Το Cayenne χρησιμοποιούταν συχνά για να θεραπεύσει τις ασθένειες του κυκλοφοριακού συστήματος. Τριμμένο στο δέρμα, το Cayenne είναι μια παραδοσιακή, καθώς επίσης και σύγχρονη θεραπεία, για τους ρευματικούς πόνους και την αρθρίτιδα.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το πιπέρι του Cayenne, επίσης γνωστό ως καψικό, γίνεται από τα ξηρά πιπέρια τσίλι. Είναι το ίδιο τσίλι που περιέχουν τα διάφορα πικάντικα, νοτιοδυτικά πιάτα. Μαγειρεύοντας με πιπέρι Cayenne στα φαγητά σας προσθέτεται μια πικάντικη γεύση και ταυτόχρονα και ταυτόχρονα παίρνεται και τις ευεργετικές τους ιδιότητες..

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ 04/06 - ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ (21/05- 19/06 )




ΚΡΙΟΣ
Παιχνίδια με το μυαλό σας θα προσπαθήσει να παίξει η Σεληνιακή αυτή Έκλειψη στο ζώδιο του Τοξότη που γίνεται τη Δευτέραστις 4 Ιουνίου και σας επηρεάζει από τις 21 Μαΐου έως και τις 19 Ιουνίου καθώς θέλετε πολύ να πιστέψετε αυτά που σας λένε ή που σας δείχνουν, κατά κάποιο τρόπο, άτομα που ξέρετε πως σας έχουν παραπλανήσει και κατά το παρελθόν. Αποφύγετε μετακινήσεις, ταξίδια, σημαντικές αποφάσεις, συμφωνίες και υπογραφές όλη αυτήν την περίοδο, καθώς θα αποδειχθούν είτε λανθασμένα και άκαιρα, είτε θα σας οδηγήσουν σε απογοητεύσεις, παραπλανητικές ενέργειες ή αναβολές και απώλειες. Όλο το διάστημα αυτό γύρω από την έκλειψη θα είναι πολύ εύκολο να σας «ρίξουν» με όμορφα λόγια και υποσχέσεις, γι’ αυτό προσπαθήστε να μην πιστεύετε τα περισσότερα απ’ αυτά που θα ακούσετε, όσο κι αν το θέλετε ή όσο κι αν τα βλέπετε αληθινά, γιατί θα είναι ιδιαίτερα πειστικά. Πολλές από τις υποσχέσεις που θα σας δώσουν θα είναι κενές και πολύ δύσκολα θα εφαρμοστούν στην πράξη, ακόμα κι αν φαίνονται ιδιαίτερα σοβαρά όταν σας τις δίνουν, τα άτομα που σας τις δίνουν. Ιδιαίτερα όσοι είστε γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου καθώς και όσοι έχετε άλλους πλανήτες ή στοιχεία στο δεκαήμερο αυτό στο προσωπικό σας ωροσκόπιο θα είναι πολύ εύκολο να παραπλανηθείτε τώρα από πρόσωπα που εκτιμάτε και αγαπάτε ιδιαίτερα
 

 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για σας. Πολλές παραπλανήσεις, απογοητεύσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα θα συναντήσετε με αυτήν εδώ τη Σεληνιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Τοξότη που γίνεται τη Δευτέρα στις 4 Ιουνίου και σας επηρεάζει από τις 21 Μαΐου έως και τις 19 Ιουνίου και κυρίως από τον σταθερό σύντροφο ή τους πιο στενούς σας συνεργάτες και συνεταίρους. Πολύ πιθανό να μη γνωρίζετε πολλά πράγματα ακόμα και για ανθρώπους που μέχρι χτες νομίζατε πως γνωρίζατε πολύ καλά και απλά να υποψιαζόσαστε κινήσεις που έχουν κάνει πίσω από την πλάτη σας και σας θίγουν. Δεν θα πρέπει να κάνετε τώρα νέες σχέσεις, συνεργασίες, συνεταιρισμούς ή γενικότερα κινήσεις που αφορούν το μέλλον σας καθώς θα φέρουν απώλειες αντί για κέρδη σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο. Κάντε ένα βήμα πίσω, μην κάνετε καμιά απολύτως σημαντική κίνηση και περιμένετε να δείτε πώς θα εξελιχθούν κάποια πράγματα για να κάνετε το επόμενό σας βήμα από τον επόμενο μήνα και μετά. Τώρα είναι πολύ εύκολο να παραπλανηθείτε, να εξαπατηθείτε και να σας πουν ψέματα με τον πιο πειστικό τρόπο, γι’ αυτό μην πιστεύετε κανένα και τίποτα αν δεν σας έχουν αποδείξει έμπρακτα την ειλικρίνειά τους. Ιδιαίτερα οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου καθώς και όσοι έχετε άλλους πλανήτες ή στοιχεία στο δεκαήμερο αυτό στο προσωπικό σας ωροσκόπιο θα κάνετε κάποια λάθη ή και παραλήψεις, ή ακόμα και λανθασμένες επιλογές σε όλες τις σημαντικές σας σχέσεις
 

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΓΑΜΟ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μόλις σας κάλεσαν σε γάμο ή σε βαφτίσια και, το πρώτο που σκέφτεστε (μετά το τι θα φορέσετε, φυσικά) είναι το μακιγιάζ και το χτένισμα που θα επιλέξετε. Καθώς το καλοκαίρι έχει «μπει» για τα καλά και το έντομο μακιγιάζ δεν ταιριάζει στους θερινούς μήνες το καλύτερο για μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ένα χρυσαφένιο μακιγιάζ που θα σας δώσει λάμψη και φρεσκάδα.
Βήμα 1: Καλύψτε με concealer τις δυσχρωμίες του προσώπου όπως τους μαύρους κύκλους και τα σπυράκια. Απλώστε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα σε όλο το πρόσωπο και αν έχετε μεικτό ή λιπαρό δέρμα προτιμήστε την σε oil free μορφή. Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες με χρώμα έχουν και δείκτη προστασίας από τον ήλιο, οπότε δεν θα χρειαστείτε και αντηλιακό.
Βήμα 2: Απλώστε με απαλές πινελιές ένα bronzer σε μορφή πούδρας στη ζώνη Τ και στα μήλα. Προτιμήστε ένα bronzer που είναι κατάλληλο και για το σώμα για να έχετε δυο προϊόντα σε ένα. Οπότε μην παραμελήσετε το ντεκολτέ, τους ώμους και τα χέρια, καθώς και τα αυτιά, το πίσω μέρος των αυτιών και τον αυχένα, ειδικά αν θα μαζέψετε τα μαλλιά σας.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ



Τα αξεσουάρ του μακιγιάζ μας βοηθούν να πετύχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα, όμως εάν δεν είναι καθαρά μπορούν να μετατραπούν σε «εχθρό» της επιδερμίδας μας. Όταν δεν καθαρίζονται συχνά και με σωστό τρόπο τα πινέλα και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε αναπτύσσουν μικρόβια και βακτήρια που είναι ικανά να μολύνουν το δέρμα σας. Ποια είναι η σωστή διαδικασία;
Αρχικά, χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό και ζεστό νερό, πλένουμε τα πινέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε σαμπουάν είτε ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Με ένα χαρτομάντιλο πιέζουμε τις τρίχες ώστε να αφαιρεθεί το προϊόν μακιγιάζ που έχουν στην επιφάνειά τους. Έπειτα, βρέχουμε το πινέλο και με το καθαριστικό τρίβουμε με τα δάκτυλα με τη φορά που έχουν οι τρίχες. Ξεπλένουμε με νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει πλήρως.
Ανάλογα πλένουμε και τα σφουγγαράκια. Τα τρίβουμε πρώτα με λίγο σαμπουάν και στη συνέχεια ξεπλένουμε με νερό. Φυσικά προσέχουμε η διαδικασία να γίνει με απαλές κινήσεις και χωρίς να τρίβουμε πολύ το σφουγγαράκι ώστε να μη διαλυθεί.
Στεγνώνουμε τα αξεσουάρ με χαρτί κουζίνας και φυσικά δεν τα αποθηκεύουμε μέχρι να είναι τελείως στεγνά.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΠΟΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΦΥΤΕΥΜΕΝΑ - ΠΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ


Ας δούμε λοιπόν πως καλλιεργούνται τα συγκεκριμένα αρωματικά φυτά, πώς και πότε γίνεται η συλλογή τους και ποια η χρήση τους.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι μονοετές αρωματικό φυτό που μοιάζει με μικρό φουντωτό θάμνο. Διασταυρώνεται εύκολα και δημιουργεί πολλές ποικιλίες και ανθίζει με μικρά λευκά ανθάκια από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο. Καλλιεργείται σε χώμα ή γλάστρες. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με σπόρους που σπέρνουμε νωρίς την Άνοιξη. Χρειάζεται χώμα πλούσιο σε οργανικές ουσίες, ήλιο και πολύ ταχτικό πότισμα.
Τα αρωματικά του φύλλα χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και στις σαλάτες, αλλά και στην παραγωγή αιθέριου ελαίου για αρωματοποιία, σαπωνοποιία κτλ. Είναι επίσης φαρμακευτικός καθώς καταπολεμά τις ζαλάδες, τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους. Είναι διουρητικός και ενδείκνυται για παθήσεις του στομάχου και των εντέρων. Συλλέγουμε τα φύλλα και τις ανθισμένες κορφές του και τα ξηραίνουμε σε σκιερό μέρος. Φυλάσσεται σε γυάλινα Βάζα για ένα χρόνο.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ 





ΠΕΡΝΑΤΕ ΣΤΟ  ΜΙΞΕΡ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΥΤΑ ΜΕΤΑ ΝΕΡΟ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ

ΑΒΟΓΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


ΠΕΡΝΑΤΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΑ ΤΟΥ ΑΒΟΓΚΑΝΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ: 4 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ , ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ  KAI ENA ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΑΠΟΒΟΥΤΗΡΟΜΕΝΟ.
ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΓΑΚΙΑ  ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΑΙ... ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΔΡΟΣΕΡΟ 

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ - Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ



Γρήγορη λύση: Αποτριχωτικές ταινίες προσώπου

Σε καθαρό και στεγνό δέρμα, κολλάτε μια ταινία στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε και στη συνέχεια την τραβάτε με μία αποφασιστική κίνηση, αφαιρώντας έτσι τις τρίχες. Αυτή η μέθοδος αφήνει βελούδινο δέρμα, ενώ τα αποτελέσματά της διαρκούν έως και για 20 ημέρες. Με την πάροδο του χρόνου οι τρίχες βγαίνουν πιο λεπτές και αραιές.

Επειδή η περιοχή του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητη, την ημέρα της αποτρίχωσης καλό θα είναι να αποφύγετε την έκθεσή σας στον ήλιο και το μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα.

Φρύδια

Κλασική λύση: Τσιμπιδάκι

Τα φρύδια αφαιρούνται με το τσιμπιδάκι προς την κατεύθυνση που είναι οι φύτρες τους. Συνιστάται να το κρατάτε όσο το δυνατόν πιο παράλληλα με την επιφάνεια που θα αποτριχώσετε, καθώς τα φρύδια βγαίνουν από κάτω προς τα πάνω.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

TI KANOYME ? ΑΝ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΖΟΥΜΕΡΑ - ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΛΕΚΕΔΕΣ


Πολύ συχνά, τα λεμόνια και τα πορτοκάλια που αγοράζουμε, δεν είναι όσο ζουμερά θα θέλαμε. Υπάρχει όμως κολπάκι για να βγάλουμε περισσότερο χυμό:
- Τα πιέζουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας
- Τα βυθίζουμε για 2 λεπτά σε καυτό νερό ή τα βάζουμε για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία

========================
 Αυτό το καθαριστικό είναι το κάτι άλλο και θα κοστίσει ελάχιστα για να το φτιάξετε.
Εκτός από οικονομικό, είναι οικολογικό, δεν θα βλάψει ούτε την υγεία σας, ούτε το περιβάλλον που ζείτε και το κυριότερο, είναι αποτελεσματικό. Και τέλος, φτιάχνεται και πανεύκολα.
Για να  το φτιάξετε, θα χρειαστείτε: 6 γκρέιπφρουτ ή 8 πορτοκάλια ή 12 λεμόνια και βέβαια άσπρο ξύδι.
- Επιλέξτε το φρούτο που θέλετε, στύψτε και πιείτε το χυμό.. που θα σας κάνει και καλό..
- Τις φλούδες, τι βάζετε σε γυάλινο βάζο.
- Προσθέστε άσπρο ξύδι στο βάζο, τόσο ώστε να σκεπάσει τα φλούδια.
- Κλείστε το βάζο με καπάκι και αφήστε το έτσι για 2 εβδομάδες.
- Οταν περάσουν δύο εβδομάδες, σουρώστε και βάλτε σε ψεκαστήρα προσθέτοντας νερό. Η αναλογία νερό + μείγματος που φτιάξατε να είναι η ίδια,  όσο νερό, τόσο και το μείγμα.
Με αυτό το μείγμα, μπορείτε να καθαρίσετε την κουζίνα, το μπάνιο, το πάτωμα κλπ
Το μείγμα που φτιάξατε είναι αποτελεσματικό γιατί και το ξύδι και τα εσπεριδοειδή καθαρίζουν τα λίπη, απολυμαίνουν, εξαφανίζουν λεκέδες, μούχλα κλπ.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΟΜΠΩΝ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙ ΠΟΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΑΚΟ !!!




Λίγα κι ευκολοεύρετα τα υλικά:
1 στρογγυλή κουλούρα παξιμάδι κατά προτίμηση κρίθινη
Ελαιόλαδο
Τυρί φέτα κομματιασμένη ή ανθότυρο σκληρό τριμμένο
Ρίγανη
Ντομάτα ψιλοκομμένη
Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Ελιές τεμαχισμένες από το κουκούτσι τους
Βρέχουμε ελάχιστα το παξιμάδι για να μην λιώσει και μαλακώσει πολύ.
Τοποθετούμε  σε ένα πιάτο και ρίχνουμε πάνω στην κουλούρα όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και στο τέλος περιχύνουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε την ρίγανη .

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ( Β ΜΕΡΟΣ )



11. Αν το σουέτ ύφασμα του καναπέ σας λερώθηκε από λιπαρό λεκέ, βάλτε λίγο ξύδι σε ένα μπολ και με μια οδοντόβουρτσα τρίψτε σχολαστικά τον λεκέ. Τελειώνοντας περάστε με νωπό πανί το σημείο και θα δείτε ότι θα λάμψει και πάλι.

12. Αν τα κοινά απορρυπαντικά σας προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια στην καθαριότητα του σπιτιού. Με 10-15 σταγόνες αιθέριων ελαίων κέδρου, λεμονιού, λεβάντας. σε 4 λίτρα νερού  καθαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας.

13. Για αντισηψία και καθαρισμό των επιφανειών της κουζίνας και του μπάνιου διαλύστε 10-15 σταγόνες σε 100ml νερού και ψεκάστε όλες τις επιφάνειες  που θέλετε να καθαρίσετε.  Για την κουζίνα χρησιμοποιήστε 10 σταγόνες περγαμόντο και 5 σταγόνες τεϊόδεντρου ενώ για το μπάνιο προτιμήστε κέδρο, αγριοκυπάρισσο και λεμόνι.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ





10 ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


1. Στα αθλητικά παπούτσια που μυρίζουν δυσάρεστα, δοκιμάστε να ρίξετε λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη.

2. Οι γαριασμένες λευκές κάλτσες θα ξαναβρούν την λάμψη τους αν τις βάλετε σε καυτό νερό με κομμάτια λεμονιού και τα βράσετε.

3. Αν θέλετε να μοσχομυρίζει το σπίτι σας, βράστε σε λίγο νερό μερικά ξυλάκια κανέλας. Εναλλακτικά κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και ψήστε τα ελαφρά στον φούρνο.

4. Αν ο βραστήρας ή οι κατσαρόλες σας έχουν ασπρίσει εσωτερικά από τα άλατα του νερού, βάλτε στην συσκευή σας λίγο νερό μαζί με ξύδι αφήστε να βράσουν για λίγη ώρα. Τα άλατα θα διαλυθούν αλλά καλό θα είναι να κάνετε  2-3 βρασίματα ακόμα με σκέτο νερό για να μην μυρίζουν οι συσκευές.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ





Αντί να τις ανακυκλώσετε ή (ακόμα χειρότερα) να τις πετάξετε, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ώστε να αναβαθμίσετε διακοσμητικά το σπίτι. Πώς; Μεταμορφώνοντάς τες σε πρωτότυπα κεράκια. Με ένα αιχμηρό αντικείμενο και χωρίς να σπάσετε το γυαλί, ξεκολλήστε το πάνω μεταλλικό μέρος της λάμπας. Ύστερα, με ένα πολύ λεπτό τρυπάνι ή οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο, ανοίξτε στο κέντρο του μια τρύπα από την οποία να χωράει να περάσει το φυτίλι. Γεμίστε την λάμπα με φωτιστικό παραφινέλαιο, τοποθετήστε ξανά το μεταλλικό της μέρος μαζί με το φυτίλι στην θέση του και με κόλλα και θερμοκολλητικό πιστόλι σταθεροποιήστε την πάνω σε μια οποιαδήποτε ξύλινη ή μεταλλική βάση.

Μια ακόμη ιδέα είναι να βάλετε λίγο νεράκι και να τις μετατρέψτε σε πολύχρωμα "γλαστράκια"! Στολίστε το μπαλκόνι σας και εντυπωσιάστε!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ





ΥΛΙΚΑ

για 1 μεγάλο μπουκάλι
2 νεροπότηρα χυμό απο φρέσκα λεμόνια
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στύβετε τα λεμόνια και τα περνάτε απο σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το σουρωμένο χυμό ,προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.Βράζετε μέχρι να δέσει ο χυμός.
Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε με τη βοήθεια ενός χωνιού στο μπουκάλι.Το φυλάτε στο ψυγείο-
Κάθε φορά που θέλετε να απολαύσετε λεμονάδα γεμίζετε ένα ποτήρι κατά το ένα τρίτο με το συμπυκνωμένο χυμό και απογεμίζετε με παγωμένο νερό.