Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΔΟΙΑΣΜΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ




- Καρπούζι με τυρί φέτα! 300 Θερμίδες
Είναι o πλέον κλασικός συνδυασμός που εκτός από γευστικός είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία, όσο και για την γραμμή σου.
Καρπούζι (2 φέτες): Αποτελείται σε ποσοστό 91,45% από νερό ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου. Είναι επίσης πλούσιο σε Β6, Α και C.
Τυρί φέτα (30 γρ.): Αποτελείται επίσης σε μεγάλο ποσοστό από νερό, 52,9%, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Το καρπούζι περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το λυκοπένιο το οποίο παρέχει αντιοκαρκινική δράση στον οργανισμό ενώ αν συνδυαστεί με τη φέτα διευκολύνει τη μεταφορά λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την ποσότητα λυκοπενίου του καρπουζιού.
Με απλά λόγια, δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες, ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.


-Πεπόνι με προσούτο – 244 θερμίδεςΜια γκουρμέ επιλογή όπως το προσούτο συνδυάζεται άψογα με δροσερό πεπόνι. Δοκίμασέ το και μην νιώθεις τύψεις γιατί ο συνδυασμός αυτός μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση και την υγεία σου.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 5 ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΣΕΞ


 
1. Δεν την φιλάτε
Σύμφωνοι, έχετε πολλούς λόγους να μη θέλετε να την φιλήσετε όσο της κάνετε σεξ. Μπορεί να μην βολεύει η στάση. Μπορεί να σας είχε στα... προκαταρκτικά μία ώρα και παραπάνω και να βαρεθήκατε. Μπορεί να είναι απλά ένα one night stand και να θέλετε να κρατήσετε τα φιλιά σας μόνο για το... μόνιμο δεσμό σας. Αλλά να ξέρετε ότι η γυναίκα ξενερώνει. Θέλει τον ρομαντισμό της, ακόμη κι αν είναι απλά ένα ακόμη φιλάκι. Κι άλλο ένα. Το σεξ για μια γυναίκα δεν είναι μόνο το «μπες-βγες». Η διαδικασία είναι πολύ πιο σύνθετη και θα πρέπει να την ακολουθήσετε πλήρως. Εκτός κι αν δεν σας ενδιαφέρει καθόλου και θέλετε απλά να εκσπερματίσετε (αλλά αυτό μπορείτε να το κάνετε και μόνος, ξέρετε).

2. Την δαγκώνετε πριν την "ανάψετε" (όχι πουλάκι μου, δεν γυρίζουμε το twilight)
Οι θηλές του στήθους και άλλα σημεία του σώματος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και πονάνε. Όσο άγριος κι αν είστε στο κρεβάτι, πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι η σύντροφός σας έχει ανάψει για τα καλά. Αν δεν είναι κατάλληλα ερεθισμένη, το πιο πιθανό είναι ότι εκείνο το δάγκωμα στο λαιμό και το χαστούκι στον ποπό θα τα εκλάβει ως εχθρικές πράξεις.

3. Δεν λες κουβέντα (κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα)

Δεν λέμε να ανοίξετε διάλογο –ειδικά αν δεν είστε «μάστορας» του dirty talking ίσως να τα κάνετε χειρότερα. Αλλά μη μένετε και βουβός. Όπως κι εσείς θέλετε να την ακούτε να ουρλιάζει από ηδονή, έτσι κι εκείνη θέλει να ξέρει ότι περνάτε καλά. Ένα βογκητό εδώ, ένα «ναι» εκεί, ένα «μωρό μου» παραπέρα, έχουν την χρησιμότητά τους.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η ΜΠΥΡΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ... ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

 

Μάλλον «to beer» είναι η απάντηση, αλλά με σύνεση. Η μπίρα έχει υψηλή διατροφική αξία, περιέχοντας αντιοξειδωτικές ουσίες, φυλλικό οξύ και άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, ενώ αποτελείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό (άνω του 90%) από νερό κι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες, μάλιστα, η ήπια κατανάλωση μπίρας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, αλλά και να ευεργετήσει τα οστά και να κρατήσει μακριά το Αλτσχάιμερ και την άνοια. Αρκεί φυσικά να έχουμε υπόψη ότι ένα μικρό ποτήρι μπίρας περιέχει 10-12 γραμμάρια αλκοόλης και για να μην ξεφύγει η κατανάλωση από τα όρια σημαίνει ότι οι άντρες μπορούν να

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠΙΠΕΡΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ




 ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ " ΚΟΡΜΙΩΝ " ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑΠΟΘΗΚΕΥΘΗΚΕ ΣΕ ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΤΣΑ  ΤΟ ΠΙΠΕΡΟΛΑΔΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 



ΥΛΙΚΑ

- 250 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού μαύρο πιπέρι σε σκόνη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού σε κόκκους
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού πράσινο πιπέρι σε σκόνη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού σε κόκκους
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο πιπέρι σε σκόνη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού σε κόκκους
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ροζ πιπέρι σε σκόνη και 1/2 ποτηράκι του κρασιού σε κόκκους

Τρόπος παρασκευής:

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Το παγωτό βοηθάει τον μεταβολισμό!

Όχι μόνο δεν χρειάζεται να αντισταθείς στην επιθυμία σου για παγωτό, αλλά ο γλυκός και δροσερός αυτός πειρασμός ίσως σε βοηθήσει ακόμα και να βελτιώσεις την σιλουέτα σου -
Ο δροσερός πειρασμός του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα το παγωτό. Δες πως θα το επιλέξεις για να μην νιώθεις ενοχές.

Και τώρα θέλεις ένα παγωτό, έτσι δεν είναι; Το τραβάει η όρεξή σου. Οι ενοχές όμως έρχονται και σε ξενερώνουν. Σου τριβελίζουν το κεφάλι. Σκέφτεσαι τις θερμίδες και αντιστέκεσαι... Άντε καλέ! Κάνε αυτό που θέλεις. Απόλαυσέ το... Καλό θα σου κάνει τελικά!

Μήπως είναι παρεξηγημένο;

Ένας "θησαυρός" για την υγεία μας που λέγεται βερίκοκο


Οι Ρωμαίοι τα έλεγαν και «χρυσόμηλα». Τα βερίκοκα, το κατεξοχήν φρούτο του Ιουνίου, θα σας αποζημιώσουν με τη γευστική σάρκα τους, τις θρεπτικές ιδιότητες τους, αλλά και την καθοριστική συμβολή τους σε γλυκά και μαρμελάδες.

Στην αγορά, μπορείτε να εντοπίσετε ελληνικά βερίκοκα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου. Οι πιο γνωστές ποικιλίες είναι τα «Μπεμπέκου» και τα «Διαμαντοπούλου». Τα πρώτα ωριμάζουν τον Ιούνιο, είναι μεγάλα, με έντονο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα και γλυκιά σάρκα. Θεωρούνται ιδανικά για γλυκό του κουταλιού, κομπόστα, μαρμελάδα και τάρτες. Τα δεύτερα, τα οποία είναι προτιμότερο να καταναλώνονται φρέσκα, ωριμάζουν λίγο αργότερα, είναι μικρότερα και έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Ξεχωρίζουν για τη γεύση και το άρωμά τους, γι' αυτό και συνήθως είναι ακριβότερα.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ... ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΗ !!!




ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ( ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ )ΣΙΔΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΚΕΔΕΣ .
 Η ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ   ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΜΨΗ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΤΕ .

ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΕΙΑ « ΚΑΜΠΑΝΑ» ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΜΟΔΑ  ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ


Τα πειράματα με τα σύνεργα του μακιγιάζ, έχουν διάφορα αποτελέσματα και δυστυχώς όχι πολύ θετικά για το ίματζ σας! Δείτε τις πιο άμεσες λύσεις για τα πιο συνηθισμένα λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ και φυσικά τις πιο γρήγορες λύσεις για να τα διορθώσετε!
Κονσίλερ στο φουλ: όταν έχετε πάρει χρώμα να μην είναι πολλές οι στρώσεις κονσίλερ που θα απλώσετε κάτω από τα μάτια για να μην είναι έντονη η διαφορά από κάτω!
Πώς να το διορθώσετε στα γρήγορα: μόλις δείτε τη διαφορά τρέξτε στο μπάνιο και απλώστε λίγο από το μέικ- απ σου (που είναι αρκετά πιο σκούρο) έτσι ώστε να πετύχετε ένα πιο εναρμονισμένο αποτέλεσμα κάτω από τα μάτια και το λουκ να δείχνει πιο φυσικό.
Μάσκαρα που τρέχει: Οι βουτιές στην πισίνα και την θάλασσα απατούν η μάσκαρα να είναι

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΥΝΗΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 9 /06 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ



ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ: Ερμής τρίγωνο Ποσειδώνα ανάδρομο, Ήλιος ημιτετράγωνο μεσοδιάστημα Δία/Ουρανού, Δίας αντιπαραλληλία Πλούτωνα, Ήλιος τετράγωνο μεσοδιάστημα Δία/Πλούτωνα
Η σημερινή μέρα θα «κόψει» μεγάλα κεφάλια που κατέχουν θέσεις εξουσίας. Όσοι δεν προσφέρουν έργο θα πρέπει να απομακρυνθούν. Πρόσωπα που κατέχουν υψηλές θέσεις θα είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένα από τις καταστάσεις γύρω τους και δεν αποκλείεται να έχουμε και παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας. Η απολυτωσύνη και η σκληρότητα είναι πολύ έντονα σήμερα γι’ αυτό και δεν είναι η κατάλληλη μέρα για να ζητήσει κανείς οτιδήποτε ή να περιμένει επιείκεια. Οι απώλειες μας βρίσκουν εντελώς απροετοίμαστους και θα πρέπει να τελειώσουμε οριστικά κάποιες καταστάσεις για να προχωρήσουμε παρακάτω.
Τις περισσότερες δυσκολίες της μέρας θα αντιμετωπίσουν οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς του δευτέρου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν άλλους πλανήτες ή στοιχεία στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό τους ωροσκόπιο όπου καλούνται να κάνουν ριζικές αλλαγές οι οποίες θα είναι ξαφνικές και άμεσες
- ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ: Ερμής χιαστί μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Πλούτωνα
Η σημερινή ημέρα οδηγεί σε παραλήψεις ή παραπλανήσεις είτε από άτομα που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε είτε και από άτομα που δεν γνωρίζουμε και τόσο καλά. Γι’ αυτό καλύτερα να αφήσουμε τις σοβαρές αποφάσεις για αργότερα και να επιδείξουμε ψυχραιμία προς κάθε δυσκολία. Η παραπλάνηση παίζει σημαντικό ρόλο για να πετύχουν κάποιοι τους σκοπούς τους και δεν θα τους αντιληφθεί κανείς. Δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε κανένα και ιδιαίτερα άτομα που δεν γνωρίζουμε και τόσο καλά. Μια μέρα όπου εκεί που νομίζει κανείς πως έχει συμφωνήσει κάτι και περιμένει να τηρηθεί, οι περισσότερες υποσχέσεις εξανεμίζονται ως δια μαγείας.
Εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν τα περισσότερα προβλήματα και θα υποστούν τις συνέπειες των εξαπατήσεών τους είναι οι Ταύροι, Καρκίνοι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν άλλους πλανήτες ή στοιχεία στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό τους ωροσκόπιο, όπου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ... ΤΑ ΠΑΛΙΑ



Πόσες φορές δεν θέλατε να μπορείτε να φτιάξετε κάτι γευστικό και χορταστικό, που να τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη (και, γιατί όχι και τη μεθεπόμενη;) και να φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα; Αφήστε τις γκουρμέ συνταγές. Η μαμά μας, έχει τη λύση. Και το όνομα αυτής (της συνταγής, όχι της μαμάς), πίτα μπατζινα!
Πρόκειται για μια Θεσσαλική συνταγή, η οποία έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και, σίγουρα, στην τρικαλινή βερσιόν που σας προτείνουμε, θα τη λατρέψετε εσείς και όσοι τη δοκιμάσουν! Πάμε λοιπόν στην εύκολη και γρήγορη εκτέλεση της συνταγής:
Σε μια λεκάνη βάζουμε δύο φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, ρίχνουμε δύο αυγά χτυπημένα, ένα μπέικιν πάουντερ, ένα ποτήρι γάλα (φρέσκο), ένα ποτήρι καλαμποκέλαιο, μισό κιλό φέτα (τριμμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια) και

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ? ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΗ ΣΑΣ





Μιας και είναι η εποχή που όλοι συρρέουμε στα γυμναστήρια για να προετοιμαστούμε για την παραλία, ορίστε μερικοί «χρυσοί» κανόνες για να διαλέξετε το τέλειο γυμναστήριο για εσάς:

Προτιμήστε την μεγάλη ποικιλία:
Ο πιο συχνός λόγος εγκατάλειψης του γυμναστηρίου είναι πως κάποια στιγμή όλοι βαριούνται τα μηχανήματα και τις ίδιες επαναλήψεις. Γι' αυτό φροντίστε να διαλέξετε ένα γυμναστήριο με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων που δεν περιέχουν μόνο μηχανήματα, όπως pilates, yoga, aerobics, χορό, kick-boxing κ.α. ώστε να μπορείτε να εναλλάσσετε το πρόγραμμά σας όποτε και όπως θέλετε.
Διαλέξτε σωστούς γυμναστές: Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και να χαθείτε κάπου στη πορεία, κάνοντας λάθη ή/και υπερβολές. Η κατάλληλη

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ




ME TA ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ , ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ ΕΞΩΤΙΚΑ , ΜΑΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ  ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ , 
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ  ΤΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ . 
ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ  ΕΚΑΝΕ  Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ .
ΤΟΝΙΖΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΞΥΛΑΡΑΚΙΑ  ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΜΕΝΑ  ΔΙΑΧΕΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΕΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑ ΙΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΒΕΝΖΟΛΙΟΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΙΝΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ  ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ .
ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΕΙΝΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΠΡΕΪ.
ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΑ



 Ο  Faber Birren  στο βιβλίο του "Color Psychology and Color Therapy" ότι το κόκκινο και το μπλε χρώμα αποτελούν τα δύο πιο αγαπημένα χρώματα για όλες τις ηλικίες, αν και το ποσοστό της προτίμησης μειώνεται όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι και αναπόφευκτα περισσότερα χρώματα προστίθενται στις προτιμήσεις τους. 
Επίσης, τα μικρά παιδιά προτιμούν το κίτρινο χρώμα ενώ όσο μεγαλώνουν η προτίμηση αυτή σταδιακά μειώνεται.

Τα χρώματα προτιμούν τα μικρά παιδιά.
Τα παιδιά φαίνεται να προτιμούν τα έντονα και φωτεινά χρώματα και να αποφεύγουν τα σκούρα και καταθλιπτικά χρώματα. Άλλωστε, τα πρώτα τους παιχνίδια είναι βαμμένα με φωτεινά και έντονα χρώματα (κόκκινο, μπλε, πράσινο και κίτρινο). 
Τα παιδιά εμπνέονται από τα κόμικς, από την εικονογράφηση των παραμυθιών, από τις ξυλομπογιές, από τους μαρκαδόρους, από τις πλαστελίνες, κλπ. Η ζωγραφική τους είναι μεν απλή αλλά συνήθως περιέχει πολλά έντονα χρώματα. 
Συνεπώς, στα παιδιά αρέσουν τα φωτεινά και ζωηρά χρώματα καθώς και οι έντονες αντιθέσεις και ως εκ τούτου σ' ένα παιδικό δωμάτιο, μπορούν  να συνδυαστούν πολλά χρώματα όπως: το κίτρινο του λεμονιού, το