Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΗΛΙΑΣΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αναμφισβήτητα η ηλίαση. Η ηλίαση είναι μία παθολογική κατάσταση που εμφανίζεται έπειτα από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Το φυσιολογικό άτομο εξισορροπεί τις διαταραχές θερμοκρασίας που μπορεί να προκύψουν από την μεταβολική δραστηριότητα του σώματος και την υψηλή θερμοκρασία. Η ομοιοστατική αυτή λειτουργία του σώματος είναι πολύ σημαντική και η εφίδρωση, η περιφερική αγγειοδιαστολή και η δίψα είναι σημαντικοί συντελεστές του συστήματος ομοιόστασης του οργανισμού. Όταν λόγω παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, οι ομοιοστατικοί μηχανισμοί του σώματος υφίστανται κόπωση και ανεπαρκούν, εμφανίζεται ηλίαση.
Η ηλίαση συνήθως εκδηλώνεται με ατονία, ζάλη, αδυναμία, κράμπες, σύγχυση, ναυτία, εμετό, λιποθυμία, πονοκέφαλο, εγκεφαλική δυσλειτουργία ή διαταραχές ούρων. Όταν η ομοιοστατική λειτουργία διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό, εμφανίζεται θερμοπληξία με πυρετό, σοβαρές βλάβες στην λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων, του εγκεφάλου, του ήπατος και των νεφρών, κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία για πάσχοντα χωρίς νοσοκομειακή νοσηλεία.
Άτομα υψηλού κινδύνου, εκτός φυσικά από τα μικρά παιδιά, είναι τα παχύσαρκα άτομα, τα υποτασικά, τα άτομα που υποσιτίζονται, τα άτομα που βρίσκονται σε κακή φυσική κατάσταση, άτομα που λαμβάνουν χρονίως ορισμένου τύπου φάρμακα, όπως αντιχολινεργικά, αντιισταμινικά, β-αναστολείς κ.α., οι ηλικιωμένοι, οι ασκούμενοι και οι πάσχοντες από ορισμένα ιατρικά νοσήματα (π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια, διαβήτης, εγκεφαλικά νοσήματα).
Πρόληψη της ηλίασης

ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ


To καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα το φρούτο του καλοκαιριού που μας προσφέρει γλυκιά και δροσερή γεύση και μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ αλλά και ως ελαφρύτερο γεύμα. Επίσης λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε νερό (90%) συνιστά ιδανικό τρόπο ενυδάτωσης.
Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το αγγούρι και την κολοκύθα και έχει χώρα προέλευσης την Αφρική. Μάλιστα λέγεται ότι οι Αιγύπτιοι καλλιεργούσαν καρπούζια 5000 χρόνια πριν!
Όλα τα μέρη του καρπουζιού είναι καταναλώσιμα, ακόμα και τα εσωτερικά σπόρια, τα οποία μάλιστα έχουν θρεπτική αξία. Είναι καλές πηγές πρωτεΐνης και λιπαρών καθώς περιέχουν και φυτικές ίνες. Θα συμβουλεύαμε λοιπόν να καταναλώνετε και τα σπόρια μαζί με τον καρπό. Στον αραβικό κόσμο τα σπόρια του καρπουζιού αλατισμένα και ψημένα αποτελούν ένα υγιεινό σνάκ.
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή και κυρίως σε ένα καροτενοειδές που ονομάζεται λυκοπένιο και βρίσκεται και στις ντομάτες. Μελέτες έχουν δείξει ότι διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο έχει προστατευτική δράση από καρκίνο του προστάτη αλλά και της στοματικής κοιλότητας. Η θρεπτική αξία του καρπουζιού ανά 100γρ βρίσκεται στον παρακάτω πίνακα:

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΡΥΟ Η ΖΕΣΤΟ ?


 
Η κατανάλωση καφέ αποτελεί καθημερινή συνήθεια των περισσοτέρων ανθρώπων. Το χειμώνα τον προτιμούν καυτό, το καλοκαίρι όμως οι περισσότεροι απολαμβάνουν παγωμένους καφέδες. Η πλειονότητα άλλωστε των Ελλήνων ονειρεύεται τις διακοπές τους σε μια παραλία, με το αγαπημένο του φραπέ ανά χείρας. Αλλά και τις άλλες ημέρες του καλοκαιριού πολλοί είναι αυτοί που καταναλώνουν καθημερινά παγωμένο καφέ, είτε στον χώρο εργασίας είτε σε στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι.
Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι είναι και η εποχή που λόγω υψηλών θερμοκρασιών πρέπει να φροντίζουμε περισσότερο για την ενυδάτωση μας. Ο καφές έρχεται και αυτός να παίξει τον δικό του ρόλο για αυτό το σκοπό και αυτό γιατί αποτελεί ένα ακόμη ρόφημα που καταναλώνουμε καθημερινά. Μια πιθανή παραπάνω διούρηση στην περίπτωση κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης, σχετίζεται με την ούτως ή άλλως αυξημένη πρόσληψη υγρών όταν καταναλώνονται πολλοί καφέδες, όπως και αν καταναλώνονταν οποιαδήποτε άλλα ροφήματα ή νερό, και όχι με την καφεΐνη. Η ποσότητα καφεΐνης που μπορεί να επιδείξει μια τέτοια δράση είναι πολύ δύσκολο να τη φτάσει κανείς. Η ενδεικτική ποσότητα καφεΐνης που έχουν οι καφέδες φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Κασεροκροκέτες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΤΑΣΟ ΑΝΔΡΕΑΔΗ


ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 15’

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 15 - 18 ΤΕΜΑΧΙΑ)
500 γρ. gouda, τριμμένο
100 γρ. regato, τριμμένο
70 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
ελάχιστο αλάτι, πιπέρι μαύρο
3 - 4 αβγά
2 σφηνάκια ηλιέλαιο
αλεύρι, όσο χρειαστεί ώστε να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας
αρκετό λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

  Μάθετε πως μπορείτε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο.

- Μην τα λούζετε συχνά. Φαίνεται αντιφατικό, αλλά το λούσιμο των μαλλιών σας κάθε μέρα προκαλεί ξεθώριασμα στο χρώμα. Το νερό στεγνώνει τα φυσικά έλαια της τρίχας, τα οποία είναι απαραίτητα για την λάμψη των μαλλιών. Προσπαθήστε να λούζεστε κάθε δεύτερη ημέρα ή, ακόμα καλύτερα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Tip: Όταν λούζετε τα μαλλιά σας, κάντε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό για 30 με 45 δευτερόλεπτα. Το κρύο νερό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας, βοηθώντας έτσι την καλύτερη δυνατή απορρόφηση του μαλακτικού.

- Αλλάζετε σαμπουάν. Τα μαλλιά σας μπορεί να συνηθίσουν σε ένα συγκεκριμένο σαμπουάν ή μαλακτικό και να έχουν ανοσία. Γι' αυτό αλλάζετε το σαμπουάν σας κάθε τρεις εβδομάδες και χρησιμοποιείτε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα να διατηρούν το χρώμα.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΔΡΟΣΙΣΤΕΙΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ



ΚΟΚΚΙΝΟ  ΧΡΩΜΑ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ  - 100 ΓΡ ΓΑΛΑ  ΦΡΑΟΥΛΕΣ - ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ -100 ΓΡ ΓΑΛΑ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΑΧΤΙΝΙΔΙΑ
ΑΣΠΡΟ  ΧΡΩΜΑ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ - 100 ΓΡ ΓΑΛΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ

ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΕΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ  ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ  ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΘΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΥΓΡΟ ( ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ Η ΟΧΙ ΦΡΟΥΤΑ )

H ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ


ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ 




ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ  ΣΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΠΟΥ ΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΕΣΑ ΣΚΟΡΔΟ Η ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ  ΚΑΙ ... ΤΑ ΖΩΫΦΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ

=================================


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΛΕΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ
ΤΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΞΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ  Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

=====================================

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ 
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΡΑΣΕΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΓΑΛΑ ΤΑ ΤΣΟΦΛΙΑ ΑΠΟ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΒΩΜΑ ΤΗΣ ΓΛΑΣΤΡΑΣ

==============================================

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

O ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 11/07 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ



ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ήλιος τετράγωνο μεσοδιάστημα Δία/Ποσειδώνα
Η σημερινή ημέρα κρύβει πολλές ευκαιρίες, τις οποίες όμως θα πρέπει να διακρίνουμε για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε σωστά. Μόνο με σκληρή δουλειά μπορεί κανείς να πετύχει σήμερα αυτά που θέλει, αποφεύγοντας επιπόλαιες κινήσεις αλλά θα έχει και από κει που πρέπει τη στήριξη που χρειάζεται. Ιδιαίτερα τυχεροί και πολλές νέες ευκαιρίες θα έχουν οι Κριοί, Δίδυμοι, Καρκίνοι, Λέοντες, Τοξότες και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, καθώς και όσοι έχουν άλλους πλανήτες ή στοιχεία στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό τους ωροσκόπιο, καθώς το ένστικτό τους μπορεί να τους οδηγήσει σωστά ώστε να διακρίνουν τα κατάλληλα μονοπάτια που θα πρέπει να διαβούν για να πετύχουν. 

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ:
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ (12:49 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ)
Πολλές ξαφνικές ανατροπές εκεί που δεν το περιμένουμε έρχονται από σήμερα με τον πιο εκρηκτικό, βίαιο, απρόβλεπτο και παρασκηνιακό τρόπο. Οι θετικές αλλαγές που περιμένουμε να έρθουν θα αργήσουν ή ίσως να μην έρθουν και καθόλου και αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Η ένταση δεν είναι εύκολο να καταλαγιάσει και οι παρορμητικές κινήσεις δίχως οργάνωση, νόημα και σκοπό πιθανό να μας εκθέσουν ή να μην φέρουν τα κατάλληλα αποτελέσματα αν δεν καταφέρουμε να τις χαλιναγωγήσουμε. Η επανάσταση για την επανάσταση δίχως στόχο και κατεύθυνση δεν θα βγάλει πουθενά. Ξαφνικές αλλαγές δίχως νόημα θα έχουν κυρίως οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν άλλους πλανήτες ή στοιχεία στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό τους ωροσκόπιο, όπου καλό θα ήταν να ξεκινήσουν πρώτα με διορθωτικές αλλαγές που είχαν αφήσει παλαιότερα στη μέση.




- ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ:
Ήλιος ημιτετράγωνο Δία
Η σημερινή ημέρα φέρνει κυρίως μια ευχάριστη διάθεση, όπου μπορεί να μας οδηγήσει όμως και σε λανθασμένες εκτιμήσεις κάποιων καταστάσεων λόγω υπεραισιοδοξίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεχτικός σε κάθε φαινομενική ευκαιρία που θα του προκύψει. Πολλές υπερβολές θα κάνουμε σήμερα, με τις οποίες θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα μας τα κενά και να αισθανθούμε λίγο καλύτερα. Οι αγορές που θα γίνουν σήμερα για το σπίτι, την οικογένεια και τα παιδιά θα είναι υπερβολικές και πολυδάπανες. Ο ενθουσιασμός και η χαρά όμως είναι μεγάλη, γι’ αυτό και οι σπατάλες είναι αναπόφευκτες. Τις μεγαλύτερες υπερβολές θα κάνουν οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου, Καρκίνοι του τρίτου δεκαημέρου, καθώς και όσοι έχουν άλλους πλανήτες ή στοιχεία στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό τους ωροσκόπιο, όπου θα είναι υπερβολικοί σε πολλά που δεν τους είναι και τόσο χρήσιμα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΥΓΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες, κάποια από τα πιο γνωστά, αλλά τουλάχιστον αντιδημοφιλή και συχνά επικίνδυνα έντομα, μιας και μπορεί να κουβαλούν μεταδοτικές ασθένειες, που μπορεί να «κατοικούν» μαζί με τους ανθρώπους στο σπίτι. Πλήθος τα εντομοκτόνα και διάφορα σκευάσματα που εφαρμόζονται για την καταπολέμησή τους, τα οποία όμως αποτελούν δηλητήρια τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον.
Ο γεωπόνος Βασίλης Αναγνώστου, μιλάει στο ΑΜΠΕ για φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ενοχλητικών εντόμων, που έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα χημικά προϊόντα του εμπορίου, χωρίς τις επιβλαβής παρενέργειές τους για την υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων.
Τα θηλυκά κουνούπια, εξηγεί ο κ. Αναγνώστου, χρειάζονται αίμα για την ωρίμανση των αυγών τους και αυτά είναι που μας τσιμπούν. Προτιμούν τα θερμόαιμα ζώα, όπως τον άνθρωπο, γιατί προσελκύονται από τη σωματική θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από την αναπνοή. Άλλοι παράγοντες που «τραβούν» τα κουνούπια είναι η κίνηση, η υγρασία και το φως.
Τα συχνά ντους απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα και προστατεύουν τους ανθρώπους από τα κουνούπια. «Μαγνήτης» για τα κουνούπια είναι και η κούραση με το λαχάνιασμα, καθώς αυξάνονται οι τιμές διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται. Οι ανεμιστήρες συμβάλουν αρκετά στο να διαλύεται η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα κι έτσι τα απωθούν, μιας και τα κουνούπια εντοπίζουν από τα 20 μέτρα το αγαπητό τους διοξείδιο, ενώ ταυτόχρονα η χρήση των ανεμιστήρων χαρίζουν δροσιά, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματός.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΜΕ ... Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΠΙΤΙ


1. Έπεσε σε λευκά ρούχα καφές;
Περάστε το λεκέ με διάλυμα από ξίδι και οινόπνευμα. (δοκιμάστε το και σε άλλο χρώμα αλλά βεβαιωθείτε πρώτα αν ξεβάφει).

2. Το λευκό σας μπλουζάκι λερώθηκε με σκουριά;
Τοποθετήστε στο λεκέ μια φέτα λεμόνι (αφού πρώτα την ξεφλουδίσετε), από πάνω βάλτε ένα λευκό πανάκι και στη συνέχεια σιδερώστε με τόσο καυτό σίδερο ώστε να μην καεί. Αν ο λεκές επιμένει, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.

3. Μαύρισαν τα ασημικά σας;
Μπορείτε να α) τα βουτήξετε σε σπόρους πεπονιού β) τα τρίψετε μαλακά με ένα στεγνό σφουγγαράκι και λίγη ζάχαρη Μετά πλύνετε τα και σκουπίστε τα.

4. Ρούχα με λεκέδες από γρασίδι;
Περιχύστε τα με μπλε οινόπνευμα και στη συνέχεια πλύνετε τα.

5. Έπεσε στη μπλούζα σας μελανί;
Αν είναι από στυλό διαρκείας, τρίψτε το σημείο του λεκέ με το εσωτερικό μιας φλούδας από μπανάνα ή με κρύο γάλα και μετά πλύνετε τη μπλούζα στο χέρι. Εάν το ρούχο είναι λευκό, μουλιάστε το ρούχο σε χλωρίνη και τρίψτε το.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

EYE LINER - ΠΩΣ ΕΦAΡΜΟΖΕΤΑΙ - ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ !!!

Το περίγραμμα στα μάτια με eye liner είναι μια από τις αρχαίες τεχνικές μακιγιάζ που μας έγινε γνωστή από την αρχαία Αίγυπτο, όπου πέρασε από αμέτρητες επαναλήψεις στις διάφορες δεκαετίες και εξελίχθηκε σε διάφορα χρώματα και υφές. Η τεχνική αυτή είναι η καλύτερη ανακάλυψη στον κόσμο του μακιγιάζ γιατί προσφέρει έντονο, δραματικό και εντυπωσιακό βλέμμα σε οποιοδήποτε σχήμα ματιών.
Η τεχνική είναι λίγο δύσκολη για όσες γυναίκες δεν έχουν σταθερό χέρι αλλά με λίγη εξάσκηση και πολλές μουντζούρες… θα τα καταφέρετε!

Cake Eye Line: Η πιο δημοφιλής μορφή eye liner σήμερα, μια φόρμουλα που ενεργοποιείται με

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ


Μουστάρδα: Απλώστε τριμμένο σιναπόσπορο (μουστάρδα) στο χώμα της γλάστρας και ποτίστε. Αν δεν βρείτε σιναπόσπορο, διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας έτοιμη μουστάρδα σε μισό λίτρο νερό και ποτίστε. Αντιμετωπίζει τα έντομα και τα σκουλήκια στο χώμα. Προσοχή: Οι γνωστές σκουληκαντέρες (καφέ-κόκκινα λεπτά σκουλήκια), όχι μόνο δεν βλάπτουν τα φυτά αλλά είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει η φύση για το κήπο σας. Ένα τέτοιο σκουλήκι σας βελτιώνει 1.400 Kg χώμα το χρόνο.
==================================

 Κανέλλα: Ρίξτε κανέλλα στο χώμα για να προστατέψετε τα νεαρά σπορόφυτα από τους μύκητες.

==================================

 Πράσινο σαπούνι: σε 1 κιλό νερό, διαλύστε 20 γραμμάρια πράσινο σαπούνι. Προσθέστε 10 γραμμάρια λευκό οινόπνευμα και ψεκάστε. Αντιμετωπίζει τη μελίγκρα, τον αλευρώδη, τον τετράνυχο και τις βρωμούσες.

==================================

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΑΠΕΙΡΕΣ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ !!!



Η Αλισίβα είναι η γνωστή μας στάχτη ή το σταχτόνερο καλύτερα. Το καλύτερο απορρυπαντικό που επινόησε ποτέ... ο άνθρωπος. Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει σε βάθος. Κάνει τα πιάτα μας να τρρρρίζουν από καθαριότητα και όχι μόνο τα πιάτα, αλλά όλα τ’ αγγειά. Καθαρίζει τα πάντα. Ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Βράστε την στάχτη με νερό, και τρίψτε με αυτό οτιδήποτε θέλετε να καθαρίσετε. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Καθαρίζει ακόμα και τις σκουριές, που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα. Απίστευτη καθαριότητα και υγιεινή!!!
Την χρησιμοποιούμε στην παρασκευή μουσταλευριάς, αλλά και στην ζαχαροπλαστική γενικότερα. Η νοστιμότερη και υγιεινότερη μουσταλευριά, εμπεριέχει στην συνταγή ικανή ποσότητα στάχτης. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που της δίνει, καθαρίζει και το άντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Στάχτη επίσης χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ψωμιού. Κάνει την διαφορά, πώς να το κάνουμε;!.

Ρίξτε την στον κήπο σας. Αφρατεύει το χώμα, ταΐζει τα φυτά, και περιορίζει αισθητά την ύπαρξη και αναπαραγωγή όλων
των βλαπτικών εντόμων και ζιζανίων. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα, η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη, και η γη γίνεται πιο εύφορη.