Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ



Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο (ή 4 πόδια ολόκληρα κομμένα στην κλείδωση ή 12 μπουτάκια),
2 κουταλιές ελαιόλαδο + 2 επιπλέον,
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια,
3 φέτες προσούτο ή 6 φετάκια καπνιστή λούντζα σε μπαστουνάκια,
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1/4 -1/2 κοφτό κουταλάκι μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι (Chilli Flakes),
1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα,
2/3 φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες (ή 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες + 1 κουταλάκι πελτέ),
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΜΠΥΡΑ Η ΚΡΑΣΙ ( ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ)


Kekrammenos 

Σύγκριση κεκραμμένου οίνου (κρασιού) με κρίθινο οίνο (μπύρα)

Στην Αρχαία Ελλάδα θεωρούσαν τη μπύρα ποτό κατώτερης ποιότητας από το κρασί! (1)

Στη νεότερη παράδοση έπιναν μόνο κρασί και μάλιστα στους μήνες, που δεν έχουν «ρ», πρόσθεταν περισσότερο νερό!

Οι πρώτες ύλες

Κάθε φυσικό προϊόν περιέχει ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που είναι τα αμυντικά και διατροφικά του στοιχεία. Έτσι και το κριθάρι, απ’ όπου προέρχεται η μπύρα (εξού και κρίθινος οίνος), είναι μια καλή πηγή πολλών βιταμινών, όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τη νιασίνη (Β3), τη ριβοφλαβίνη (Β2), την πυριδοξίνη (Β6), την κοβαλαμίνη (Β12) και το φυλικό οξύ. Οι ίνες του κριθαριού επιβραδύνουν την πέψη και την απορρόφηση του φαγητού, γιατί είναι φίλες στα λίπη.
Το ίδιο και το σταφύλι είναι πλούσιο σε συστατικά μεγάλης θρεπτικής αξίας και ύψιστης σημασίας για τη διατροφή μας. Σε αυτό βασίζεται, άλλωστε, η σταφυλοθεραπεία. Το σταφύλι, συν τοις άλλοις, είναι πλούσιο σε βιταμίνη A, B, C, Ε, φυλικό οξύ και αντιοξειδωτικά. Από τα 16 μεταλλικά στοιχεία που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό, τα 12 πιο βασικά περιέχονται στα σταφύλια (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρος, φώσφορος, μαγνήσιο, νάτριο, βόριο κ.ά.). Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που εμποδίζουν τη δημιουργία και τη δράση των ελευθέρων ριζών, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της νεότητας. Το έλαιο από το κουκούτσι του σταφυλιού είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία συντελούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, αφού έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη!

Η παραγωγική διαδικασία Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΘΟΣ ( ΦΙΛΕΤΑ ) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ




Υλικά (για 6 άτομα) 
6 φιλέτα κοτόπουλου,
½ δέσμη μαϊντανό,
6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά άσπρο κρασί,
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση
Ξεφυλλίζετε το μαϊντανό και πετάτε τους μίσχους. Το βάζετε με τα σκόρδα, το ελαιόλαδο και το κρασί στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ και τα χτυπάτε με διακεκομμένες κινήσεις, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές ψιλοκομμένο μίγμα- όχι όμως να τα αφήσετε να γίνουν σαν πουρές. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και απλώνετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα, πιέζοντάς το για να κολλήσει και από τις δυο πλευρές. Τα σκεπάζετε και τα κρατάτε (εκτός ψυγείου) για ½ ώρα. Τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος και τα σερβίρετε αμέσως. 

cucina  italiana

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΩΔΙΑ - ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΦΕΤΙΧ ΚΑΘΕΝΟΣ



Προσθήκη λεζάντας

Όλοι μας έχουμε μια αναξιοποίητη περιοχή της σεξουαλικότητας μας που πρέπει να διερευνήσουμε και να εκφράσουμε. Το ζώδιό μας έχει υποσυνείδητες επιθυμίες και ικανότητες που μπορεί να μην συνειδητοποιούμε καν ότι έχουμε. Μεγιστοποιούμε λοιπόν την απόλαυση διαλέγοντας τα φετίχ μας. Μελετήστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.
Κριός
Δεδομένου ότι είναι το πρωταρχικό και αρχέγονο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Κριός βρίσκει ευχαρίστηση στον τομέα των ακατέργαστων και υψηλής αδρεναλίνης εμπειριών. Μπορείτε να υπολογίζετε σε ιδρώτα καλογυμνασμένων μυών και «χτυπήματα» όπως το να χτυπά το κρεβάτι στον τοίχο ή εσάς στο πάτωμα και, αν είναι πραγματικά προικισμένος, το ανώτατο όριό σας. Σεξ το πρωί, τράβηγμα μαλλιών και έμφαση στα βασανιστήρια... Ε, κάποιος πρέπει να το κάνει τέλεια, σωστά;

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ

 
Η χοληστερίνη είναι ουσία που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας και είναι απαραίτητη για μια σειρά λειτουργιών όπως η έκκριση της χολής, η σύνθεση των ορμονών και η παραγωγή της βιταμίνης D. 
Για την ακρίβεια χοληστερίνη θα βρείτε σε κάθε κύτταρο του οργανισμού σας και αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει. Όταν όμως τα επίπεδα χοληστερίνης ανεβαίνουν και είναι υψηλότερα από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός, τότε… ανεβαίνει και η ανησυχία, αφού η υψηλή χοληστερίνη συχνά οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα και καρδιοπάθειες.
Για να αποφύγουμε όμως τέτοια ενδεχόμενα και επειδή η ζωή είναι ωραία, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόσετε στην καθημερινή σας διατροφή, αν παρουσιάζετε αυξημένη χοληστερίνη. Μερικοί από αυτούς είναι η κατανάλωση άπαχου κρέατος, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τροφών πλούσιων σε Ω-3 λιπαρά και αντιοξειδωτικά και η ένταξη της άσκησης στη ζωή σας.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ



Υλικά (για 4 άτομα)
4 κοτολέτες χοιρινές, καθαρισμένες από το περισσό πάχος τους,
2 κουταλιές σόγια σος,
2 κουταλιές λάδι + λίγο για το ταψί,
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού,
1 κοφτή κουταλιά μαύρη ζάχαρη,
2 κουταλιές κέτσαπ.

Εκτέλεση

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ( ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ )



Υλικά (για 6 άτομα)
6 φιλέτα κοτόπουλου (σύνολο 1 κιλό),
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι (ή λιγότερο) πιπέρι τσίλι σε σκόνη (Chilli Powder),
1 κουταλάκι ρίγανη,
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, ή ¼ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη,
½ μικρό, τριμμένο κρεμμύδι,
1 κοφτό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
αλάτι, πιπέρι,
«Σάλσα» μάνγκο για το σερβίρισμα (προαιρετικά).

Εκτέλεση
Κοπανάτε τα φιλέτα για να γίνουν επίπεδα. Τα βάζετε σε ένα γυάλινο, ή πλαστικό (μη μεταλλικό) μπολ και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά- το τσίλι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε για να πιάσουν καλά, παντού.
Σκεπάζετε το μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Λαδώνετε μια σχάρα και τα απλώνετε πάνω. Τα ψήνετε πολύ κοντά στα κάρβουνα για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ύστερα τα απομακρύνετε από την εστία και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.



cucina italiana

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ό,τι δεν ξέρετε για τη σοκολάτα -O MAΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟ

Λευκή σοκολάτα, πικρή, γάλακτος, αμυγδάλου, φουντουκιού, λιωμένη σοκολάτα, τούρτα σοκολάτα, παγωτό σοκολάτα, σοκολατάκια, όπως κι αν τη φτιάξουμε, πάντα θα την αγαπάμε!

Γιατί η σοκολάτα είναι πράγματι από τα δημοφιλέστερα προϊόντα ζαχαροπλαστικής του κόσμου, με πολλούς να διατείνονται ότι δεν μπορούν να φανταστούν μια ζωή χωρίς αυτή.
Κι ενώ νιώθουμε ότι ξέρουμε τα πάντα για το εκλεκτό αυτό έδεσμα, καθότι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ζωής μας, υπάρχουν ωστόσο πράγματα που συνεχίζουμε να αγνοούμε για τον μαγικό κόσμο της σοκολάτας.
Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με το πολυαγαπημένο μας γλυκό, με κάποια από αυτά να είναι περίεργα, άλλα αποκαρδιωτικά και λυπηρά και άλλα απλώς αφελή...

Η δουλεία της σοκολάτας



Γεγονός: Οι καλλιεργητές σοκολάτας είναι στην πλειονότητα δούλοι

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ... ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο (σε 8 περίπου κομμάτια),
4 κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια,
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,
2 λεμόνια σε λεπτές ροδέλες,
1 γερή χούφτα μαύρες ελιές,
λίγο αλέυρι για αλεύρωμα,
λίγο ελαιόλαδο,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
αλάτι, πιπέρι.

ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ


ΠΟΣΗ  ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΝΕΙ  ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ ΣΤΗΝ ... ΟΜΟΡΦΙΑ

ΚΡΙΟΣ: 
Ο Κριός ζει για να είναι ο πρώτος, ο καλύτερος, ο αξεπέραστος. Και εκείνος με το πιο αξιοζήλευτο ταίρι. Θέλει ένα πρόσωπο που πλάι του θα ανεβάζει κι εκείνος το γόητρό του και όλοι θα τον θαυμάζουν. Δεν είναι ότι περιφρονεί τα ψυχικά χαρίσματα. Απλώς η προσέγγισή του στη ζωή συνοψίζεται στο «εδώ και τώρα» και δεν θα περιμένει πολύ να ανακαλύψει τους κρυμμένους θησαυρούς της ψυχής σου, αν εσύ ο ίδιος δεν τους αποκαλύψεις σύντομα ώστε να τον εντυπωσιάσεις. Παράλληλα με την ωραία σου εμφάνιση, εννοείται. Ο Κριός δεν νιώθει αναγκασμένος να επιλέξει, απλώς τα θέλει (και συνήθως τα παίρνει) όλα.ΤΑΥΡΟΣ: 
 Σαν ζώδιο που κυβερνάται από την Αφροδίτη, ο Ταύρος είναι ισόβιος δεσμώτης της ομορφιάς. Ανάμεσα στις απολαύσεις των αισθήσεων, που έχουν τόση μεγάλη σημασία για εκείνον, περιλαμβάνεται και ένα ερωτικό ταίρι που να του δίνει ικανοποίηση πρώτα με την εικόνα του και στη συνέχεια με όλα τα υπόλοιπα. Το πρόσωπο που θα αγαπήσει πρέπει να έχει άψογη εμφάνιση και η αμέλεια στην προσωπική περιποίηση θεωρείται προσβολή στα συναισθήματά του. Μαζί του δεν δικαιούσαι να ξυπνάς με πρησμένα μάτια και «βαριά» αναπνοή. Έστω κι αν μαζί ξενυχτήσατε πίνοντας χθες το βράδυ. Βάζε πιο νωρίς το ξυπνητήρι και κάνε τα κουμάντα σου...
ΔΙΔΥΜΟΙ: 
 Για τον Δίδυμο το τραγούδι της εισαγωγής θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «από τα αυτιά πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει...». Το τι θα ακούσει από σένα έχει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη σημασία από το τι θα δει. Η επικοινωνία, η ζωντάνια, η έξυπνη ανταλλαγή από ατάκες, αστεία και απόψεις είναι για εκείνον ένα ακαταμάχητο στοιχείο γοητείας. Είναι ο κατ' εξοχήν τύπος που εκτιμά ένα IQ παρεμφερές με το δικό του περισσότερο από τους κοιλιακούς «φέτες» και τις σέξι γάμπες με τη γόβα-στιλέτο. Εννοείται ότι δεν θα πει όχι, αν βρει τον συνδυασμό εμφάνισης και μυαλού, αλλά σίγουρα το πρώτο χωρίς το δεύτερο του κρατάει ελάχιστα το ενδιαφέρον.

ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ " ΚΟΛΠΑΚΙΑ " ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ !!!!

Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου; Όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα. Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.

==============================


Κλείδωσες το αυτοκίνητο ξεχνώντας τα κλειδιά μέσα ενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι και το δεύτερο κλειδί;

Τηλεφώνησε με το κινητό σου σε κάποιον στο σπίτι ή τέλος πάντων εκεί που υπάρχει το δεύτερο κλειδί,ο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσύ το κινητό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες.Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις μελαχρινές;

Nina Dobrev - Added to  Beauty Eternal  - A collection of the  most beautiful women.
Προσθήκη λεζάντας


Τι περνάει όμως από το μυαλό ενός άντρα όταν βλέπει μια μελαχρινή γυναίκα… Γιατι οι άντρες ερωτεύονται τις ξανθιές…αλλά παντρεύονται τις μελαχρινές; Υπάρχει εξήγηση;
Τα τατουάζ πηγαίνουν περισσότερο στις μελαχρινές
Σε μια έρευνα με δείγμα 150 άντρες που βαθμολογούσαν εικόνες γυναικών με τατουάζ, οι άντρες θεώρησαν λιγότερο ελκυστικές σωματικά τις γυναίκες με… τατουάζ, πίστευαν ότι πίνουν περισσότερο κι ότι είναι πιο ανοιχτόμυαλες στο σεξ από ότι οι γυναίκες δίχως τατουάζ. Ακόμα η έρευνα έδειξε μια σχέση ανάμεσα στα τατουάζ και στο χρώμα τον μαλλιών, καθώς οι μελαχρινές γυναίκες με τατουάζ έλαβαν μεγαλύτερη βαθμολογία από τις ξανθές.
Θεωρούνται πιο ώριμες
Μπορεί όπως δείχνουν οι έρευνες το ξανθό χρώμα στα μαλλιά να δείχνει τις γυναίκες πιο νέες, όμως αυτό δεν είναι πάντα θετικό καθώς συνδυάζεται στο μυαλό των αντρών με ανωριμότητα κι επιπολαιότητα. Αντίθετα οι μελαχρινές φαίνονται πιο ώριμες και κατασταλαγμένες και είναι αυτές με τις οποίες θα άνοιγε μια μεγάλη συζήτησε ένας άντρας.

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ



Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο μακαρόνια βίδες ή πένες,
  •  4 κουταλιές ελαιόλαδο, 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  •  2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες,
  •  4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (δες σημείωση), 
  •  1 κουταλιά ντοματοπελτέ, 
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
  •  ½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί, 
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές σε φετάκια, 
  • 1 μικρή χούφτα φύλλα βασιλικού τεμαχισμένα, 
  • αλάτι, πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα ή νιφάδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα.   

Εκτέλεση 

ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΕΝΑ ... ΤΑΠΕΙΝΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΨΑΡΙ

Το ψάρι ήταν ανέκαθεν βασικό συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Από τα αρχαία χρόνια, όπως μαρτυρούν τοιχογραφίες καθώς και κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, οι Έλληνες αγαπούσαν την κατανάλωση ψαριών. Την εποχή της Ιλιάδας ήταν φαγητό των φτωχών, ενώ στην κλασική εποχή μετατράπηκε σε φαγητό πολυτελείας. Η σαρδέλα, ακόμα και εκείνη την περίοδο, ανήκε στην κατηγορία των οικονομικών ψαριών. Η παραδοσιακή λοιπόν, ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη από πιάτα και εδέσματα που ως κύριο συστατικό τους έχουν τη σαρδέλα. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται όμως να έχει παραμεληθεί από την Ελληνίδα νοικοκυρά.
Η έλλειψη χρόνου, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η συχνή κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού, οδήγησε στην μείωση της κατανάλωσης ψαριού και αναπόφευκτα και σαρδέλας.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΑΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ


Προσθήκη λεζάντας

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μόνος γόνιμος μήνας πάνω στον οποίο μπορούμε να στηριχτούμε. Κατ’ αρχήν ο Άρης κινείται σε ένα χώρο γεμάτο δύναμη και ενέργεια, το χώρο του Λέοντα παρόλο που συναντάει τις κόντρες του Κρόνου μέσα από τον Σκορπιό, ίσως για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιες από τις σκέψεις και τα πλάνα μας δεν μας οδηγούν σε σωστό αποτέλεσμα. Η διαπραγματευτικότητα του Ερμή στο Ζυγό μάς επιτρέπει να καλύψουμε διαφορές, να κερδίζουμε πιο εύκολα, αποφεύγοντας τις φανερές συγκρούσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Η Νέα Σελήνη μέσα στο ζώδιο του Παρθένου μας βοηθάει να βάλουμε σε τάξη το μυαλό μας, το χαρακτήρα μας, τις προτεραιότητές μας και βγάζει ένα πρακτικό στοιχείο στην επιφάνεια πάρα πολύ απαραίτητο σε αυτή τη φάση της ζωής μας. Η Αφροδίτη είναι γλυκιά και γελαστή μέχρι τις 10 στο Ζυγό, μετά τις 11 μπαίνει μέσα στον Σκορπιό, υπενθυμίζοντάς μας πως ό,τι κερδίσουμε θα είναι με μάχες και με αποφασιστικότητα και πως το χρήμα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς θα χρειαστεί να βγούμε Κρόνο που συνηθίσαμε για να το πετύχουμε. Η ρομαντική Πανσέληνος στις 19 μέσα στον Ιχθύ θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή πίστης, εμψύχωσης, να μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας, την ίδια την έννοια του Θεού και να ξεφύγουμε από στενοκέφαλα και πουριτανικά σενάρια που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν ασκώντας έλεγχο στη ζωή μας. Οι ικανοί ανάμεσά μας πατάνε πιο γερά στα πόδια τους ενώ οι συμφωνίες είναι αρκετές κάτω από το τραπέζι για λόγους σκοπιμότητας.

Κριός: Τα χρόνια της ωρίμανσης είναι εδώ
Η δουλειά, η ρουτίνα, η οργάνωση, είναι όλα αυτά πάνω στα οποία επικεντρώνετε την προσοχή σας, αφού αποτελούν πρόκληση για μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας. Αποδείξτε ότι μπορείτε να συνυπάρξετε ως μέλος και όχι απλά ως αρχηγός ομάδας και ταυτόχρονα να είστε φυσιολογικός σε όλες τις αντιδράσεις σας, όσο ιδιαίτερος, ξεχωριστός και αν είστε. Μια δόση γήινου προσανατολισμού με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 5 του μήνα, θα έφερνε πολλά καλά στη ζωή σας, μαζί με τη χαρά και την ευτυχία. Δεν σας λείπει πλέον η ενέργεια, ενώ με την Πανσέληνο μέσα στον Ιχθύ στις 19, δεν σας λείπει και η ψυχή ή το θάρρος, για να πείτε στον εαυτό σας και στους γύρω σας, ότι δεν παίζετε πλέον περίεργα παιχνίδια, απλά και μόνο για να ξεχωρίσετε, αλλά παίζετε παιχνίδια για να πετύχετε. Ο Δίας μέσα στον Καρκίνο σάς μαθαίνει να τα πάτε καλύτερα με τον εαυτό σας, το σπίτι σας, τους δικούς σας ανθρώπους και όλα τα δημιουργήματά σας. Ο έρωτας γράφει τα καλύτερα κεφάλαιά του με τον Άρη στον Λέοντα και με την Αφροδίτη ακριβώς απέναντί σας 1 με 10, να σας χαρίζει ξεχωριστή λάμψη και ξεχωριστές γνωριμίες. Η παρουσία του Ερμή 9 με 28 αλλάζει πολύ τα γεγονότα, αφού σας δημιουργεί ενδοιασμούς συναισθηματικούς, δίνοντάς σας το περιθώριο να ψάξετε για μεγαλύτερη αρμονία σε στόχους, σε προσανατολισμούς και γενικώς τη ζωή σας.

Οι ορατές βελτιώσεις της ζωής σας ξεκινούν από τις πρώτες κιόλας στιγμές του Σεπτέμβρη αφού η μεθοδικότητα, η οργάνωση και η πολλή δουλειά, θα σας φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμβουλή: Μετρείστε με προσοχή κάθε σας βήμα
Τυχερές μέρες: 5, 11, 28
Τυχερός αριθμός: 3

Όσα δεν τολμάτε να ομολογήσετε στον εαυτό σας: Όλα του γάμου δύσκολα, αλλά και στην καριέρα τα πράγματα δεν ήταν ροζ και ευχάριστα τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό και περάσατε πολλές και διάφορες δοκιμασίες. Το ξέρουμε, ότι ήλθε η ώρα για να σταθείτε στην αφετηρία και είστε φαβορί.
Ο δρόμος σας: Ο Δίας στον Καρκίνο μέσα από το χώρο της οικογένειας σας ζορίζει, αλλά διακριτικά σάς επιτρέπει να ξεχωρίσετε και να φανείτε ενώ συμπαραστέκεστε σε αυτούς που αγαπάτε. Δεν είναι όμως αυτό αρκετό, φαίνεται ότι χρειαζόμαστε περισσότερα. Αυτά τα περισσότερα θα σας τα χαρίσει το ευεργετικό τρίγωνο του Δία στον Καρκίνο, του Ποσειδώνα στον Ιχθύ και του Κρόνου στον Σκορπιό, που μεταφράζονται σε πίστη, αγάπη και ελπίδα. Από εκεί και πέρα φαίνεται, ότι εσείς έχετε επιλέξει το δρόμο που ακολουθείτε και τους ανθρώπους που έχετε πλάι σας.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ : ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΠΩΣ ... ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ



1. Το φερμουάρ κόλλησε
Όταν το φερμουάρ σας έχει κολλήσει το αισθάνεστε σαν να έχει πιαστεί σε κάτι. Το φερμουάρ μπορεί να μην κατέβει καθόλου, και μέχρι να το διορθώσετε είστε εγκλωβισμένοι... μέσα στο σακάκι σας!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το διορθώσω αυτό; Πάρτε ένα μολύβι και τρίψτε τη μύτη του μολυβιού στα δόντια. Δοκιμάστε ξανά και θα πρέπει να λειτουργεί. Εάν αυτό δε βοηθήσει, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα λιπαντικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, ή βούτυρο κακάο για τα χείλη. Ξεκινήστε με το φερμουάρ πάνω και εφαρμόστε το λιπαντικό καθώς κατεβάζετε το φερμουάρ. Πρέπει να εφαρμόσει το λιπαντικό σε όλα τα δόντια. Αν κολλήσει σε κάποιο σημείο, ανεβάζουμε ξανά το φερμουάρ σιγά σιγά πάνω και μετά ξανακατεβάζουμε για να λιπανθεί καλύτερα.
2. Τα δόντια του φερμουάρ δεν κλείνουν

Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως στο ότι έχει κολλήσει κομμάτι υφάσματος. Με ένα τσιμπιδάκι προσπαθούμε να το βγάλουμε από το μηχανισμό με τον οποίο έχει μπλεχτεί.

Αν δεν υπάρχει ύφασμα κολλημένο, τότε κοιτάμε προσεκτικά ένα ένα τα δόντια του φερμουάρ. Αν κάποιο έχει στραβώσει ελαφρά, τότε το φερμουάρ δεν πρόκειται να κλείσει. Σε αυτήν την περίπτωση παίρνω ένα μυτοτσίμπιδο (πένσα με λεπτές μύτες) και προσπαθώ να φέρω το δοντάκι στη σωστή ίσια θέση, ώστε να κλείσει το φερμουάρ ομαλά.

Στην περίπτωση των jeans που το φερμουάρ δεν κατεβαίνει τελείως, θα πρέπει να αφαιρέστε το μεταλλικό stop στο τέλος και μετά να επιδιορθώσετε τα δοντάκια, πράγμα αρκετά δύσκολο. Οπότε καλύτερα να αλλάξτε το φερμουάρ. Στα κλασσικά παντελόνια που κατεβαίνει μέχρι κάτω, δε θα έχετε κάποια δυσκολία.

3. Το φερμουάρ δεν ανεβαίνει μέχρι επάνω, αλλά γλυστράει συνεχώς και είναι μισάνοιχτο

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ... ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ !!!


Είναι κρίμα τα κομμένα φύλλα – αλλά και κάθε είδους βιομάζα – να καταλήγουν σε κάποια χωματερή. Αντί να τα ρίχνουμε στη γλάστρα, είναι προτιμότερο να προμηθευτούμε έναν κάδο κομποστοποίησης όπου μπορούμε να παράγουμε ένα καταπληκτικό υπόστρωμα για τα φυτά μας, επαναχρησιμοποιώντας όχι μόνο τα κομμένα άνθη ή κλαδιά, αλλά και τα φυτικά υπολείμματα από την κουζίνα. Πάντως, αν τα κομμένα φύλλα δεν είναι προσβεβλημένα από εχθρούς ή ασθένειες, μπορούμε άφοβα να τα ρίξουμε στη γλάστρα.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΡΙΚΑ " ΚΟΛΠΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ...ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ


Μειώστε την ώρα που κάνετε δουλειές στον υπολογιστή με τα παρακάτω κολπάκια…
Κάποια ίσως να τα ξέρετε ήδη, κάποια ίσως να τα δείτε για πρώτη φορά, έιναι όμως όλα πέρα για πέρα χρήσιμα!
Alt+Tab: Πηγαίνει από το ένα ανοικτό πρόγραμμα στο άλλο
Ctrl+T: Ανοίγετε μια νέα καρτέλα
Ctr+S: Αποθήκευση
Ctr+W: Κλείνει το ενεργό παράθυρο ή την ενεργή καρτέλα του browser που χρησιμοποιείτε. Το ίδιο κάνει και το Alt+F4 Ctr+C και Ctr+V:
Copy/Paste Ctr+Z: Αναίρεση της ενέργειας που κάνατε, στο Word π.χ.