Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού σας


Τα κινητά νέας τεχνολογίας έχουν σχεδόν «αντικαταστήσει» τον φορητό υπολογιστή, χάρη στις απεριόριστες λειτουργίες που προσφέρουν στους χρήστες. Όμως, όταν χρησιμοποιούμε με ποικίλους τρόπους το κινητό μας (μουσική, ίντερνετ, παιχνίδια, φωτογραφίες), η μπαταρία του εξασθενεί σε πολύ σύντομο χρόνο με αποτέλεσμα να «πέφτει» κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Διαβάστε λοιπόν, στη συνέχεια πώς μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, ώστε να «αντέχει» έως την επόμενη -συνήθως βραδινή- φόρτισή του.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Mελομακάρονα -Συνταγή της Μαρίας Τζαγκαράκη

 μελομακάρονα γλυκά πάνακρον τζαγκαράκη

Υλικά
Ένα κιλό αλεύρι περίπου που πλάθεται σε μαλακή ζύμη, ένα νεροπότηρο κρασί, ένα νεροπότηρο ζάχαρη, τρία νεροπότηρα λάδι, ένα μπέικιν , ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα και μισό κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο.
Εκτέλεση
«Χτυπάμε» το λάδι με το κρασί ρίχνοντας διαδοχικά  τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν ανακατεμένα με το αλεύρι. Τα ψήνουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 170 βαθμών και ετοιμάζουμε το σιρόπι  με δυο φλιτζάνες ζάχαρη, δυο φλιτζάνες μέλι και δυο φλιτζάνες νερό. Βράζοντας το σιρόπι το ρίχνουμε καυτό στα κρύα μελομακάρονα. Σε 20’ της ώρας είναι έτοιμα για κατανάλωση.
newsn

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

"ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ" ... ΤΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σε μεγάλο βαθμό φαίνεται να επηρεάζουν τα ενεργειακά ροφήματα τον τρόπο με τον οποίο πάλλεται η καρδιά, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόννης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντάνιελ Τόμας του Τομέα Καρδιακής Απεικόνισης στο Τμήμα Ακτινολογίας του πανεπιστημίου, υπέβαλλαν 18 υγιείς εθελοντές, μέσης ηλικίας 27,5 ετών, σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς.
Οι εθελοντές εξετάστηκαν πριν και μία ώρα έπειτα από την κατανάλωση ενός ενεργειακού ροφήματος, το οποίο περιείχε 400 mg ταυρίνης και 32 mg καφεΐνης, ανά 100 ml.