Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κοτόπουλο με κάρυ





Υλικά (για 2 άτομα):
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/3 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ
  • γιαούρτι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει λίγο το κοτόπουλο και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και λίγο νεράκι και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει το κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε να είναι πιο πικάντικο ρίχνουμε και άλλο κάρυ.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati και γιαούρτι στραγγιστό.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Φιλετάκια κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος



Υλικά για 2 άτομα:
  • 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 γραμ.)
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι γλυκού κάπαρη
  • 1 πρέζα δυόσμο
  • λίγο λάδι ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες, το βάζουμε στο τηγάνι με νερό και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
  • Χύνουμε το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι ή βούτυρο, το αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Μετά προσθέτουμε το κρασί στο κοτόπουλο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  • Προσθέτουμε την κρέμα, την κάπαρη, το δυόσμο και το πιπέρι, σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι. Είναι λίγο βαρύ, αλλά πολύ νόστιμο. Μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς την κάπαρη για λιγότερο πικάντικη γεύση. Δοκιμάστε το.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΧOΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ......

Τα τρανς λιπαρά δεν αυξάνουν μόνο τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, όπως κάνουν και τα κορεσμένα λίπη, αλλά, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ρίχνουν και τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μας προστατεύει από τις φλεγμονές και κυρίως τις καρδιακές παθήσεις.

Σύμφωνα με έρευνες, καθώς τα τρανς λιπαρά παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα προϊόντα, αλλά και καλύτερη υφή, χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τη βιομηχανία τροφίμων.

Ωστόσο, αν και πολλοί κατασκευαστές τροφίμων έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνικές διαφορετικές της υδρογόνωσης, που παράγει βλαβερά λιπαρά, αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε:

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΙΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ


Οι παρακάτω δέκα λιχουδιές δεν βρίσκονται στα pet shops, αλλά… στα συρτάρια της κουζίνας σας, «λύνοντας» πραγματικά τα χέρια σας!
Σολομός
Ένα ψάρι με ω-3 λιπαρά οξέα που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό, το δέρμα και το τρίχωμα του σκυλιού σας. Μπορεί η τιμή του στο σούπερ μάρκετ να είναι λίγο «τσιμπημένη», αλλά ο σολομός θα χαρίσει λαμπερό τρίχωμα στο κατοικίδιό σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαγειρέψει για ώρα το ψάρι, ώστε να σκοτωθούν όλα τα παράσιτα.
Φυστικοβούτυρο

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΙΔΙΟ ΖΩΑΚΙ ΣΑΣ


Εάν δεν θέλετε να τρέχετε πανικοβλημένοι στον κτηνίατρο, μην του δώσετε ποτέ τις παρακάτω 8 τροφές…
Καφεΐνη και σοκολάτα
Η καφεΐνη περιέχει μεθυλοξανθίνη, μια χημική ουσία που βρίσκεται και στο τσάι, την coca cola ή τα ενεργειακά ποτά. Εάν το κατοικίδιό σας καταπιεί μια σεβαστή ποσότητα από τον καφέ σας, τότε ίσως του προκληθεί εμετός, υπερκινητικότητα, ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό κ.α. Από την άλλη, η σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη, ένα δυνητικά τοξικό στοιχείο που μπορεί να του δημιουργήσει ανησυχία, εμετούς και μυϊκούς σπασμούς. Άλλωστε, μόλις 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος είναι ικανά να προκαλέσουν το θάνατο ενός μικρού σκυλιού.
Σταφύλια και σταφίδες
Μπορεί τα σταφύλια και οι σταφίδες να είναι θρεπτικά για τον άνθρωπο, αλλά είναι καταστροφικά για το σκύλο ή τη γάτα σας, καθώς διαθέτουν μια ουσία που οδηγεί προς τους εμετούς, τη νεφρική ανεπάρκεια ή ακόμα και το θάνατο. Το ίδιο ισχύει και για τις φρουτοσαλάτες, τα δημητριακά, το μπαρ με μούσλι και τα μπισκότα σταφίδας.

15 εντυπωσιακές χρήσεις του λεμονιού που ίσως δεν σας έχουν περάσει από το μυαλό…



 - Κάντε λευκά τα ρούχα σας με τρείς κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Μπορείτε, είτε να μουλιάσετε τα ρούχα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μερικές φέτες λεμόνι, είτε να ρίξετε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στον κάδο του πλυντηρίου.


- Μετατρέψτε το μαρούλι… σε τραγανό και φρέσκο! Σε περίπτωση που το μαρούλι έχει μαλακώσει πολύ στο ψυγείο, στύψτε μισό λεμόνι μέσα σε ένα μπολ με νερό και βάλτε το μέσα. Στη συνέχεια, αφήστε το στο ψυγείο για μια ώρα και θα δείτε ότι τα φύλλα του μαρουλιού θα ξαναγίνουν τραγανά.


- Δώστε τέλος στην κακή αναπνοή με το χυμό λεμονιού. Εάν κάνετε γαργάρες με χυμό λεμονιού θα απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος. Εναλλακτικά, ρίξτε λίγο λεμόνι σε ένα ζεστό ποτήρι νερό και πιείτε το, ώστε να γεμίσετε με βιταμίνη C και να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης

 
Προσθήκη λεζάντας
  • 100 γρ. Βιτάμ soft
  • 500 λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 80 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 150 ml μαυροδάφνη
  • 70 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 25 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα
Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις τα λουκάνικα είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους.
Τέλος, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο,ΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ... ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΙΩΝΩΝ



Τσικνοπέμπτη - Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.

Με τον ευρύτερο όρο Αποκριά, ονομάζουμε τη χρονική περίοδο τριών εβδομάδων πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή, το γνωστό μας τριώδιο.


Οι τρεις Κυριακές που κλείνουν την κάθε εβδομάδα του τριωδίου είναι:

η Κυριακή του Ασώτου,

η Κυριακή της Απόκρεω (μικρή αποκριά) και

η Κυριακή της Τυροφάγου (Μεγάλη Αποκριά).

Η περίοδος του Τριωδίου καλύπτει:
α. Τις τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή (22 ημέρες).
β. Τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή (40 ημέρες, από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου).
γ. Τις δυο ήμερες Σάββατο του Λαζάρου και Κυριακή των Βαΐων (συνδετικές ήμερες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με τη Μεγ. Εβδομάδα).
δ. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (6 ημέρες).

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ - ΟΣΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Προσθήκη λεζάντας


Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του τηγανίσματος είναι η ταχύτητα. Το λίπος μεταφέρει θερμότητα πολύ πιο γρήγορα από τον αέρα ή το νερό, οπότε ως τεχνική είναι πολύ πιο γρήγορη από το ψήσιμο ή το βράσιμο. Επιπλέον, το λίπος προσφέρει μια τραγανή κρούστα και μια πλούσια γεύση, που για πολλούς είναι ακαταμάχητη.

Υπάρχει όμως, ένας προβληματισμός σχετικά με τις επιπτώσεις του τηγανίσματος στην υγεία μας.
Ανεξάρτητα από το πόσο υγιεινό είναι το φαγητό πριν μαγειρευτεί στο τηγάνι, θα... βγει με 5 έως 40% περισσότερο απορροφημένο λάδι. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ωστόσο όσοι αρέσκονται σε υγιεινή διατροφή, δε χρειάζεται να ανησυχούν όσο καταναλώνουν τηγανητά φαγητά περιστασιακά. Για να μάθετε πόσο απλά το καυτό λάδι μετατρέπεται καθημερινά σε... αμαρτωλές απολαύσεις, δεν έχετε παρά να εντρυφύσετε στην επιστήμη του τηγανίσματος παρακάτω…

Όταν το φαγητό μπαίνει στο λάδι


Το τηγάνισμα είναι μια μαγειρική τεχνική που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Σε οποιαδήποτε μορφή του οι αρχές είναι οι ίδιες και αυτό που διαφέρει, είναι το πόσο λίπος θα χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί να φαίνεται από τα πιο απλά και γρήγορα είδη μαγειρέματος, αλλά στην πραγματικότητα το να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι αρκετά δύσκολο…

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ... ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑ



Υλικά
   1 κοτόπουλο γύρω στο ενάμιση κιλό
   2 κ.σ. μουστάρδα
   2 κ.σ. γιαούρτι
   1 λεμόνι
   1 πορτοκάλι
   2 σκ. σκόρδο
   1 κρεμμύδι
   4-5 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη – θυμάρι – δεντρολίβανο)
   2 φέτες μπέικον
   ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
   1 φλ. χυμός πορτοκαλιού




Εκτέλεση

ΚΡΕΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


 Αν και θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιούμε κρέμες αυτής της κατηγορίας λόγω των δραστικών συστατικών μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε περιστασιακά για άμεσα, γρήγορα και εγγυημένα αποτελέσματα.


Aquasol A: 

Κύριο ενεργό συστατικό της η βιταμίνη Α. Είναι αναπλαστική, επουλωτική του δέρματος και άριστη αντιγηραντική. Μου την είχε συστήσει εδώ και χρόνια μια φίλη μου γιατρός και πραγματικά είναι και φτηνή και αποτελεσματική. Μπορείτε επίσης να την συνδυάσετε μετά την εγκυμοσύνη μαζί με την madecassol και την Simulsium για μια έξτρα συσφικτική αναπλαστική θεραπεία του δέρματος.
Τι να προσέχουμε: Επειδή είναι πολύ δυνατή πρέπει να κάνετε πότε πότε διαλλείματα από την χρήση της για να αποφύγετε υπερβιταμίνωση του δέρματος η οποία μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ευαισθησία. Θέλει επίσης προσοχή με τον ήλιο γιατί η βιταμίνη Α μπορεί να δημιουργήσει στο δέρμα φωτοευαισθησία και ερεθισμούς.

Μadecassol: 

Παράγωγο του φυτού Centella Asiatica γνωστό για την επουλωτική δράση του σε τραύματα, εγκαύματα και πληγές. Η αναπλαστική καταπραϋντική αυτή κρέμα είναι τέλεια για μετά την αποτρίχωση και σε περιπτώσεις που το δέρμα χρειάζεται ανάπλαση όπως μετά από ένα peeling.