Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΤΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΙΣΜΕΑ


Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα:

  • Επιλέξτε άνθη στο στάδιο του μπουμπουκιού ή μόλις αρχίζουν να ανοίγουν τα πρώτα πέταλα και ποτέ υπερώριμα άνθη, καθώς παρουσιάζουν μειωμένη ανθεκτικότητα στον χρόνο.
  • Συλλέξτε τα άνθη από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα, με ξηρό καιρό και ηλιοφάνεια.
  • Αποφύγετε τη συλλογή ανθέων μετά από βροχή ή πότισμα καθώς αλλοιώνεται το σχήμα και η ποιότητα τους κατά την αποξήρανση
  • Τοποθετήστε τα άνθη σε μικρές ομάδες και δέστε τα στελέχη σε απόσταση πέντε εκατοστών ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη κίνηση του αέρα και να προχωρά ομαλά η αποξήρανση του φυτικού υλικού.
  • Κρεμάστε τα άνθη ανάποδα σε διάφορα σημεία στο κέντρο του χώρου αποξήρανσης ώστε να επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση του αέρα.
  • Διατηρήστε τη θερμοκρασία στον χώρο αποξήρανσης στους 200 - 250 °C
  • Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες για τον χώρο αποξήρανσης για να εξασφαλίσετε καλή κυκλοφορία του αέρα και απαλλαγείτε από την υγρσία.
  • Επισημαίνουμε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη ξήρανση εξαρτάται από το είδος του φυτικού υλικού καθώς και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν πριν από την κοπή, καθώς άνθη που συλλέγονται με υγρό καιρό απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο για την αποξήρανσή τους. Το φυτικό υλικό έχει αποξηρανθεί τελείως, όταν το ανθικό στέλεχος σπάζει εύκολα.
  • Με τη μέθοδο της αποξήρανσης στον αέρα μπορούμε να αποξηράνουμε ταυτόγχρονα μεγάλη ποσότητα φυτικού υλικού. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι τα άνθη και τα φύλλα δεν διατηρούν την αρχική μορφή που είχαν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Καλές αποξηράνσεις!

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πατάτες μουσακά νηστίσιμες



Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4-5 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 φλυτζάνι ντομάτα τριμμένη
  • 1 χούφτα γαλέτα
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε χωρίς να ξανθίνουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσαιγαρίζουμε με λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο ψιλοκομμένο, αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και ρίχνουμε την γαλέτα.

Σ' ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες, μετά βάζουμε την σάλτσα,πατάτες, σάλτσα, και πάλι πατάτες.

Ανακατεύουμε λίγη ντομάτα με λάδι και μαιντανό ψιλοκομμένο και την χύνουμε στην επιφάνεια του μουσακά πασπαλίζοντας με γαλέτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

ΕΧΕΤΕ ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ - ΤΙ ΤΥΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ

Το τυρί αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις.
Ένα ερώτημα που ωστόσο τίθεται πολλές φορές και από πολλούς είναι το κατά πόσο μπορεί να καταναλώνεται από κάποιον που έχει υψηλή χοληστερίνη.
Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα εξαρτάται από το τυρί και ιδιαιτέρως από την περιεκτικότητα του σε κορεσμένα λιπαρά. Τα κίτρινα τυριά είναι πολύ πιο πυκνά και κατά συνέπεια και πιο λιπαρά σε σχέση με τα λευκά.
Για το λόγο αυτό τα λευκά τυριά είναι προτιμότερα. Ωστόσο, ακόμη και αυτά, όπως η φέτα, περιέχουν αρκετά λιπαρά.
Για το λόγο αυτό :
- Προτιμάτε τα τυριά χαμηλών λιπαρών είτε λευκά είτε κίτρινα, με λιπαρά κάτω των 18 %. Τέτοιες επιλογές είναι τα άπαχα κίτρινα τυριά για τοστ, φέτα πιο χαμηλή σε λιπαρά, άπαχο ανθότυρο, κατίκι Δομοκού, τυριά τύπου cottage
- Βάλτε στη διατροφή σας λευκό τυρί για τη μείωση της χοληστερίνης. Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι μια κατηγορία τροφίμων που περιέχουν συστατικά που μας βοηθούν να πετύχουμε κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν λειτουργικά τρόφιμα για μείωση της χοληστερίνης, όπως για παράδειγμα λευκό τυρί με φυτικές στανόλες, τα οποία έχουν και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Τα συγκεκριμένα τρόφιμα συμβάλλουν σύμφωνα και με την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μείωση της χοληστερίνης μέχρι και 10 %, στα πλαίσια πάντα μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.
neadiatrofis.gr

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τρίχες… Θέλουμε να είναι πλούσιες μόνο στο κεφάλι μας και σε κάθε άλλο σημείο του σώματος να εξαφανίζονται αυτόματα! Επειδή όμως η φύση μας έχει «προικίσει» με πλούσια τριχοφυΐα σε όλο μας το σώμα, πρέπει να βρίσκουμε εύκολες και αποτελεσματικές μεθόδους για να απαλλαγούμε. Δείτε τι πρέπει να επιλέξετε για κάθε σημείο του σώματος.

 1. Μασχάλες

- Ξυραφάκι: Είναι βολικό, καθώς μπορούμε να το κάνουμε την ώρα που βρισκόμαστε στο μπάνιο.

- Αποτριχωτική κρέμα: Διαλύει την κερατίνη κι έτσι απομακρύνει την τρίχα από τη βάση της. Χρειάζεται πρώτα δοκιμή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, για να δούμε αν η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη στο προϊόν.

2. Πόδια

- Ξυραφάκι: Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης των ποδιών μεταξύ των γυναικών. Τα ξυραφάκια που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά είναι πιο εύχρηστα και ανθεκτικά κι έτσι πολλές γυναίκες δεν τα αλλάζουν, ακόμη κι αν τα αποτελέσματα είναι πρόσκαιρα. Το ξύρισμα είναι πιο αποτελεσματικό εάν τα πόδια έχουν μουλιάσει για λίγο σε ζεστό νερό.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πώς πήραν τα ονόματά τους οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες


Άμστερνταμ

Σημαίνει φράγμα του ποταμού Άμστελ – για πρώτη φορά αναφέρθηκε τον 13ο
αιώνα, όταν επρόκειτο ακόμη για ένα μικρό ψαροχώρι κοντά στο φράγμα του
ποταμού, οι κάτοικοι του οποίου έχτισαν μια γέφυρα, και ο Κόμης της
περιοχής τους παρείχε ένα πιστοποιητικό, ότι «οι κάτοικοι κοντά στο
φράγμα του Άμστελ (Amestelledamme) εξαιρούνται από την πληρωμή
προμήθειας για να περάσουν τη γέφυρα». Η λέξη Amstel με τη σειρά της
προέρχεται από την ολλανδική φράση «Aeme stelle», δηλαδή «περιοχή όπου
αφθονεί το νερό».

Βαρσοβία

Η πολωνική πρωτεύουσα ονομάζεται από τους ντόπιους Warszawa, και στην
κυριολεξία σημαίνει «αυτή που ανήκει στον Warsz». Σύμφωνα με τον θρύλο,
ένας ψαράς με το όνομα Wars ερωτεύτηκε μια γοργόνα που ζούσε στον ποταμό
 Βιστούλα και ονομαζόταν Sawa, και από τον γάμο τους προέκυψε το όνομα
της πόλης. Η πιο «πεζή» εκδοχή θέλει τον Warsz να είναι ένας ευγενής του
 13ου αιώνα ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του ολόκληρη την περιοχή όπου
σήμερα εκτείνεται η συνοικία Mariensztat.

Βελιγράδι

Το όνομα Beograd της σερβικής πρωτεύουσας προέρχεται από τις σλαβικές
λέξεις beo και grad, που σημαίνουν αντίστοιχα «λευκή πόλη». Το Βελιγράδι
 ονομάστηκε «Λευκή Πόλη» εξαιτίας του άσπρου τείχους του φρουρίου μέσα
στο οποίο φώλιαζε ο οικισμός.

Βερολίνο

Δύο διαφορετικές εκδοχές υπάρχουν για την ετυμολογία της ονομασίας
Berlin, που ωστόσο μοιράζονται την ίδια… αγριότητα. Σύμφωνα με την
προφορική παράδοση των Γερμανών, το όνομα προκύπτει από την γερμανική
λέξη Bär, που σημαίνει αρκούδα – εξ ου και η άρκτος έχει γίνει σύμβολο
της σημαίας της πόλης. Ωστόσο, η πιο πιθανή εξήγηση είναι αυτή που θέλει
 την ρίζα «berl» να έχει σλαβική προέλευση. Συγκεκριμένα, σημαίνει
«βάλτος» και οι πρώτοι σλάβοι έποικοι της περιοχής έδωσαν στην πόλη αυτό
 το όνομα επειδή χτίστηκε στο επίπεδο του «βαλτώδους» ποταμού Spree.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μπακαλιάρος παστός με σκορδαλιά


Υλικά (για 6 άτομα):
  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 3 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
Για τη σκορδαλιά:
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πατάτες βρασμένες
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι δυνατό
Εκτέλεση:
  • Κόβετε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζετε για 10 - 12 ώρες στο νερό, να ξαλμυρίσει. Στο διάστημα αυτό αλλάζετε το νερό τουλάχιστον 5-6 φορές.
  • Τον ξεπλένετε κι αφού τον καθαρίσετε από τα χοντρά κόκαλα, τον τηγανίζετε σε αρκετό ελαιόλαδο. Προηγουμένως τον βουτάτε σε κουρκούτι, το οποίο φτιάχνετε ως εξής: ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το μπέικιν, μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.
  • Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά, την οποία φτιάχνετε ως εξής: Καθαρίζετε και κοπανίζετε στο γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο. Βάζετε στο μπλέντερ τις πατάτες και τις λιώνετε. Προσθέτετε διαδοχικά και εναλλάξ τα σκόρδα, το λάδι και το ξίδι. Δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΣΜΥΡΝΕΪΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ



ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό κιμά (1/2  μοσχαρίσιο & ½ χοιρινό ή 500 γρ. μοσχαρίσιο, 250 γρ. αρνίσιο & 250 γρ. χοιρινό).
2 φλυτζ. του καφέ ρύζι γλασέ βρασμένο και στραγγισμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι τριμμένο κόλιαντρο και 1 τριμμένο κύμινο
2 κρεμμύδια τριμμένα, αλάτι, πιπέρι
Ψιλό σιμιγδάλι για το τηγάνισμα, λάδι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

[Το ρύζι αντικαθιστά εδώ το ψωμί, σ" ένα πιάτο γνωστό και στην Πόλη με το όνομα Καντίν Μπουντού]

Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με το βρασμένο ρύζι, τον άνηθο, τα κρεμμύδια, και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε κεφτέδες μακρουλούς, τους τυλίγουμε στο σιμιγδάλι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σιμιγδάλι με αλεύρι, σ" αυτή την περίπτωση, πριν τους αλευρώσουμε τους βουτάμε σε χτυπημένο αυγό. Αυτούς τους κεφτέδες τους συνοδεύουμε μ΄ ένα απλό πουρέ ή “πράσινο” πολτοποιώντας μαζί με την πατάτα, μαϊδανό.

Τα κατοικίδια στην ζωή των παιδιών.- Πόσο σημαντικά είναι για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.



Όλοι μας έχουμε δει μικρά παιδιά να τρέχουν να πιάσουν περιστέρια σε μία πλατεία, να αγκαλιάζουν ένα σκυλάκι, να κρατούν σφιχτά ένα γατάκι, να παρατηρούν μία χελώνα σε ένα πάρκο. Τα παιδιά αγαπούν ιδιαιτέρως τα ζώα και παρότι έχουν εντελώς διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ τους επικοινωνούν θαυμάσια. ‘Ενα ζωάκι είναι ένας εξαιρετικά υπομονετικός ακροατής, ένας συμπαίκτης με ιδιαίτερα ευχάριστα γνωρίσματα: δεν κρίνει, δεν διακόπτει, δεν παρεμβαίνει σε καμία ιστορία που ένα παιδί του αφηγείται, δείχνει πάντα κατανόηση σε κακούς βαθμούς, σε μία στεναχώρια, σε μία δύσκολη στιγμή του παιδιού. Το προστατεύει, το συντροφεύει και συμμαχεί σιωπηλά με αυτό. Είναι ένας σπουδαίος σύμμαχος στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού, που δεν θα το προδώσει ποτέ!
Τα κίνητρα των παιδιών για την απόκτηση ενός κατοικίδιου είναι η συντροφιά στην καθημερινότητα και το παιχνίδι. Η συντροφιά του, θα οδηγήσει το παιδί σε σπουδαίες ανακαλύψεις και συνειδητοποιήσεις, ενώ η συμβίωση μαζί του θα το ωφελήσει, σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Χοιρινό με πράσα



Υλικά:

    1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
    2 κιλά πράσα
    4-5 φύλλα σέλινο
    2-3 καρότα
    1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
    1 ποτήρι κρασιού λάδι περίπου
    1 ποτήρι κρασί άσπρο
    αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση: (Τρόπος μαγειρέματος σε χύτρα:)

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στη χύτρα με το λάδι μέχρι να ξανθύνει.
    Προσθέτουμε το χοιρινό και το καβουρδίζουμε για λίγο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    Το σβήνουμε με το κρασί και κλείνουμε τη χύτρα για 10-12 λεπτά. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια πέντε εκατοστών και τα στραγγίζουμε.
    Όταν τελειώσει ο χρόνος της χύτρας, την ανοίγουμε και προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και τα καρότα και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.

Συνοδεύεται με άσπρο κρασί.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μπριζόλες στη λαδόκολλα



Υλικά:
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 1 μικρό πακέτο ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
  • λίγο σκόρδο
  • 4 μικρές πατάτες
  • λεμόνι και Βιτάμ για κάθε πακετάκι
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τις μπριζόλες λίγο να απλώσουν.
  • Τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις τρίβουμε με το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το λεμόνι και το Βιτάμ σε κάθε μια τους.
  • Απλώνουμε την κάθε μια σε ανάλογο αλουμινόχαρτο, βάζουμε από πάνω 3-4 καλές κουταλιές λαχανικών και τυλίγουμε σε πακέτο.
  • Βάζουμε τα πακέτα σε μεγάλο ταψί με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1:30 ώρα.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Πώς φλερτάρει κάθε ζώδιο;

Προσθήκη λεζάντας
Κάθε ζώδιο, έχει τον τρόπο του να δηλώσει το ερωτικό του ενδιαφέρον, εκτός από τους Ταύρους που έχουν το χάρισμα να το δηλώνουν οι άλλοι σε αυτούς. Είτε ανήκετε στους χομπίστες του φλέρτ που είναι οι Σκορπιοί, είτε στους φιλόσοφους Δίδυμους, είτε ακόμα στους νέτους-σκέτους Αιγόκερους, έχετε τα δικά σας όπλα στον τομέα του ερωτικού καλέσματος και τα χρησιμοποιείτε αναλόγως. Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει στην ερωτική του προσέγγιση το κάθε ζώδιο και το πως αντιλαμβάνεται την τέχνη του φλέρτ ο κάθε τύπος ατόμου.


Κριός
Φλερτάρετε δυναμικά και με θάρρος και θέλετε εκείνος που σας ενδιαφέρει να το μάθει ότι ενδιαφέρεστε. Η αυτοπεποίθησή σας είναι το δυνατό σας σημείο και αυτό που γοητεύει περισσότερο τους άλλους. Πολλοί ωστόσο θα έρθουν σε δύσκολη θέση με την ευθύτητά σας, αλλά στην τελική, δεν σας αφορούν καν οι «δειλοί της ζωής».

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Λάχανο σαλάτα με σος γιαουρτιού

 

Υλικά:

  • 1 μερίδα λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο ( ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΩ)
  • 2 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο το κοτσάνι)

Για την σος (2 μερίδες περίπου):

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • Λίγο ελαιόλαδο από λιαστές ντομάτες
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σουπας τριμμένο δυόσμο
Εκτέλεση:Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Καττημέρια Λήμνου Παραδοσιακά με Τυρί



 1 κιλό αλεύρι -καλύτερα μισό μαλακό και μισό σκληρό

  • Γάλα όσο πάρει (αντί για νερό) για να γίνει ένα ζυμαρι μαλακό και εύπλαστο

  • 6 αυγά

  • 1 φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο για επάλειψη

  • Ελάχιστο αλάτι

  • Τυρί τριμμένο-κατά προτίμηση τυρί σκληρό Λήμνου, αλλά και οποιοδήποτε σκληρό κίτρινο τυράκι.

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


  • Οδηγίες

    Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΓΙΕΙΝΟ ΝΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

    Ξεχάστε τις πατάτες στη χόβολη και τη λιωμένη φέτα με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο.
    Μαζί με τα νόστιμα φαγητά που ψήνονται σε αλουμινόχαρτο, τρώμε και το μέταλλο που απελευθερώνεται από το αλουμινόχαρτο, όπως αναφέρεται στο Journal of Electrochemical Science.
    Όπως αναφέρεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απευλεθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε το μέταλλο αυτό.
    Αντίθετα δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση, αν τυλίγουμε τα κρύα φαγητά, το τοστ, κ.λπ.

    Τονοσαλάτα με λαχανικά ( ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟΤΑΤΗ)



     
    Υλικά:
    • 1 κονσέρβα τόνου σε νερο (160 γραμ.)
    • 3 κούπες ψιλοκομμένο λάχανο
    • 1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο
    • 100 γραμ. καλαμπόκι κονσέρβα( προαιρετικό)
    • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • λιγο ψιλοκομενο φρεσκο κρεμμυδακι
    Για το ντρέσινγκ:
    • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
    • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κέτσαπ
    Εκτέλεση:
    Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και εν συνεχεία προσθέτουμε το ντρέσινγκ (την μαγιονέζα ανακατεμένη με το κέτσαπ), ανακατεύουμε καλά και έχουμε μια υπέροχη τονοσαλάτα με λαχανικά.